Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Haumann Péter Francia királynak jön Újszegedre

Haumann Pétert kérték fel, hogy vegye át a januárban elhunyt Agárdy Gábor szerepét, a Francia királyt a János vitéz augusztusi újszegedi előadásain. A népszerű Kossuth-díjas színészt legközelebb április 29-én Minden csak komédia című előadóestjén láthatjuk a Pinceszínházban.
Haumann Péter – színpadon Fotó: MTI
– Harmadik éve játszom a Francia királyt az Operaház társulatával az Erkel Színházban, ezért kézenfekvő volt, hogy engem hívjanak – mondta Haumann Péter, aki szerint ebben a szerepben rendezéstől függetlenül nem érdemes eltérni kialakult játékmódtól. Régen láthatta a szegedi közönség, de most többször is megfordul majd a Tisza partján.

Szórakoztató, oldott műsorral várja a nézőket április 29-én a Pinceszínházban, ahol kétszer is előadja Minden csak komédia című produkcióját. Shakespeare, Petőfi, Darvas Szilárd és Karinthy szövegei éppúgy elhangzanak benne, mint Szép Ernő és Szirmay Albert sanzonjai vagy Zerkovitz Béla örökzöld slágere: Tanulj meg, fiacskám, komédiázni...

Haumann Péter tavaly november 30-án nagypapa lett. Leánya, Haumann Petra és szegedi kötődésű férje, Király Attila néhány percre laknak csak tőlük, így gyakran találkoznak. – Elképzelhető, hogy négy és fél hónapos unokám, Rozi is folytatja a családi hagyományt. Ilyen sokoldalú, színes, csalafinta, édes kis ravasz teremtést még életemben nem láttam. Már röhögök magamban, mert minden jel azt mutatja: ő is színész lesz majd. Most is épp én vigyázok rá, itt van nálunk, mert etetés után Petra elszaladt egy-két órára. Játszottunk egy kicsit, majd lefektettem, ringatni kezdtem, és azonnal elaludt.

Nagy boldogság egy ilyen unoka! Életemben annyi fényképet nem csináltam, mint most róla. Attilával tizenöt éve ismerjük egymást, pályakezdőként a fiamat játszotta az Őrült nők ketrece operettszínházi előadásain. Akkor még nem gondoltam, hogy egyszer majd a vőm lesz.

Édesapjával, Király Leventével negyven éve ismerjük egymást. Amikor Attila és Petra tavaly összeházasodtak, született is egy vicc a szakmában: Magyarországon a Haumann–Király családban a legmagasabb az egy négyzetméterre eső színészek és Kossuth-díjasok száma – mesélte tegnap telefonon Haumann Péter, akire az unokázás után forgatás várt: az 1956-os forradalom 50. évfordulójára készül a Szabadság, szerelem című film, amelynek egyik szereplője. A Madách Színházban is izgalmas főszerepet próbál: Szirtes Tamás rendezésében június 2-án tartják a Producerek című musical premierjét. – Szenzációs csemege ez a darab, egy producert játszom benne, aki tönkremegy. A musical azt mutatja be, hogyan húzza ki magát a bajból saját hajánál fogva, millió kalamajkán keresztül.

A népszerű színész Szegeden is többször előadta már a Szókratész védőbeszédét, amivel ma is járja még az országot. – Azt hittem, ha eljön a várva várt, áldott demokrácia, nem kell már többet mondanom.

Ehhez képest ugyanolyan aktuális, mint amikor harminchat évvel ezelőtt elkezdtem. Már több mint ötszázötvenszer felléptem vele, de mindig akad benne megszívlelendő tanulság. Most, a választások előtt például az, hogy mindenki azzal foglalkozzon, amihez ért, és akkor itt lesz a Kánaán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudósítás az Alagútból

A szegedi Alagút sörözőben tegnap megoszlottak a vélemények a Gyurcsány-Orbán televíziós vitáról.… Tovább olvasom