Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Havazás: Szerbiába nem engedik be a tehergépjárműveket

Emiatt a szerb határátkelőknél jelentős kamiontorlódásra kell számítani.
A Röszkei Határátkelőhely kilépő oldalán a reggeli órákra jelentős sor alakult ki. Jelenleg 1,5 kilométer kamionsor torlódott fel a magyar oldalon. Az éjszaka folyamán a hőmérséklet Csongrád megyében elérte a –15 fokot is. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Katasztrófavédelemmel és a Vöröskereszttel együttműködve felkészült a hideg időjárással összefüggő veszélyhelyzetek megelőzésére. Az éjszaka folyamán és a ma reggeli órákban több, mint 100 liter meleg folyadék kiosztásáról gondoskodott a rendőrség.


Korábban írtuk:
A Szerbiában kialakult havazás miatt egyelőre határozatlan ideig nem engedik be a teherforgalmat az országba, emiatt a szerb határátkelőknél jelentős kamiontorlódásra kell számítani - közölte honlapján a rendőrség kedden.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta: a szerbiai rendőri szervek tájékoztatása szerint az országukban kialakult intenzív havazás miatt kedden délután 2 órától Szerbia egész területén felfüggesztették a teherforgalmat. A korlátozás a személyforgalmat nem érinti. Emiatt a Röszkei Határátkelőhely kilépő oldalán is - várhatóan a késő délutáni órákra - jelentős kamiontorlódással kell számolni - emelték ki.

A rendőrség kitért továbbá arra, hogy az éjszaka folyamán a hőmérséklet Csongrád megyében elérheti a mínusz 15 fokot is. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Katasztrófavédelemmel és a Vöröskereszttel együttműködve felkészült a hideg időjárással összefüggő veszélyhelyzetek megelőzésére - tették hozzá.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Tompa közúti határátkelőhelyen is szünetel Szerbia felé a kimenő teherforgalom.

Szerbiában már két emberéletet követelt az ítéletidő. A Vajdaság több útján, így a magyar határhoz vezető autópályán órákig vesztegeltek az autóbuszok és gépkocsik, amíg a mentők ki tudták őket szabadítani a hó fogságából.

Ivica Dadic szerb kormányfő és belügyminiszter minden rendelkezésre álló rendőri erőt a mentéshez vezényelt.

A hatóságok felszólítottak a lakosokat, lehetőség szerint ne hagyják el otthonukat.

Olvasóink írták

  • 1. Besenyő_Pistabácsi 2012. december 12. 06:41
    „No azért arrafelé is akadnak anomáliák: http://www.magyarszo.com/fex.page:2012-12-10_Senki_sem_segitett_rajtuk.xhtml”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbáld fel a katonai sisakot!

A „Világégés és hátország..." című tárlat múzeumpedagógiai céllal jött létre, az első világháborút mutatja be új szemszögből a szegedi diákoknak. Tovább olvasom