Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Haverjai irigylik Szeged első férfi műkörmösét

Szeged - Október óta lakkozza és díszíti a hölgyek körmeit Szeged első férfi műkörmöse. Ördög Istvánt munka közben bizalmukba fogadják a szebbnél szebb nők, ami miatt minden haverja irigykedik. Azt mondta, hogy a vendégek elégedett mosolyát szereti a legjobban a munkájában. Civilben pedig metált hallgat, és motorozik.
Fél éve dolgozik saját üzletében Szeged első férfi műkörmöse. A 25 éves Ördög István tavaly októberben készítette el első fizetős vendégének a körmeit. A kuncsaftok köre azóta folyamatosan bővül.

– Látom a kezdeti bizalmatlanságot a nők arcán, amikor először ülnek velem szemben – magyarázta a fiatal műkörmös. – Az a legjobb, amikor a hölgyek teli szájjal mosolyogva nézik az elkészült körmeiket. Szeretek az alkotói munkám után elégedett arcokat látni.

Ördög István elektronikát tanult, az iskola elvégzése után szoláriumokkal foglalkozott. Két és fél éve nyitott egy üzletet a Körtöltés utcában, majd tavaly áprilisban a Retek utcában is. A szoláriumozás mellett a műkörömépítés volt az üzletek másik profilja. Többek között azért, mert István barátnője, a 35 éves Szanda Renáta ezzel foglalkozik. Három és fél éve vannak együtt, István Renátán és a húgán gyakorolta a lakkozást.

Szebbnél szebb nők ülnek Istvánnal szemben, akik bizalmukba fogadják a 25 éves fiatalembert. Fotó: Karnok Csaba
Szebbnél szebb nők ülnek Istvánnal szemben, akik bizalmukba fogadják a 25 éves fiatalembert.
Fotó: Karnok Csaba

– Megvolt körülöttem minden: eszközök, alapanyagok, valójában már csak én hiányoztam a műkörömépítésből. A tanfolyam is könnyű volt, mert mindennek tudtam a nevét, láttam, mit hogy kell csinálni. Manikűrt, pedikűrt nem tanultam – magyarázta Szeged első férfi műkörmöse, miközben saját munkáit mutatta.

– Bátrabban használom a színeket és a mintákat, mint női kollégáim. A vendégek gyakran kérnek valami visszafogottat, valami szolidat. Ha egyszer igazán elengedhetném magam, nagyon „huligános" körmöket csinálnék, de ehhez egy fiatal, határozott, magabiztos nő kell, aki viselni is tudja azokat – mosolygott István.

A barátai először cikizték, és hülyének tartották, amikor megtudták, mire adta a fejét. De aztán látták, hogy szebbnél szebb nők ülnek Istvánnal szemben, akik bizalmukba fogadják a fiatal srácot. Ekkor irigykedni kezdtek.

Ördög István a barátnőjén is gyakorolja a lakkozást
Ördög István a barátnőjén is gyakorolja a lakkozást.
Fotó: Karnok Csaba

– Néha túlzottan is megnyílnak nekem a hölgyek. A párkapcsolati problémáikról mesélnek vagy a házimunkáról. Nem tudok főzni, de elméletben isteni rakott káposztát tudok készíteni! – nevetett. Majd sietve hozzátette, hogy ő ízig-vérig férfi: metált hallgat, és imád motorozni. Olyankor csak ő létezik, az út és a gép.

– A műkörömépítésben határtalanok a lehetőségek: lehet alkotni, és technikailag is folyamatosan fejlődik. Járok továbbképzésekre és tanfolyamokra, hogy minden újdonságot megtanuljak. Nem állítom, hogy én vagyok a legjobb, de az biztos, hogy én vagyok a legérdekesebb.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. gémi 2009. április 11. 10:33
  „Nagyon-nagyon örültem Reni és Pisti sikereinek. Látom évek óta, hogy mennyi munkájuk van a vállalkozás építésében. Munka, energi és pénz, pénz, pénz!
  Eddig is felnéztem Pisti vállalkozó szemléletére, de ahogy most nyilatkozott és elismerte, hogy Reni mennyit segített és segít neki, az viszont már a csúcsok csúcsa számomra. Ez igen. Ez az igazi férfi EMBER!
  Az hogy valaki 25 évesen ilyen komolyan és bölcsen tudjon gondolkodni az igazán nem semmi(így szegediesen szólva :)

  Én kívánok Pistinek és Reninek nagyon sok sikert! A sikerhez egészséget, sok pénzt és boldogságot!
  Teljesüljenek a vágyaik.

  Gémi”
 • 40. smalltown 2009. április 09. 23:48
  „de nagyon tudjatok osztani az eszt......:)))”
 • 39. Ági84 2009. április 09. 10:25
  „"Járok továbbképzésekre és tanfolyamokra, hogy minden újdonságot megtanuljak." --egyetlen tanfolyamot végzett el, egy gyorstalpalót. Ez meg is látszik. Nem saját tapasztalat, ismerős csajon láttam. Még fejlődni kell, de ehhez tényleg járni kellene továbbképzésekre, nem pedig nagyot mondani az újság kedvéért.
  Kíváncsi vagyok, hogy hány csaj megy hozzá a cikk hatására.
  Van itt olyan aki volt már nála és saját tapasztalata van? Kíváncsi lennék rá!
  Én mindenesetre maradok a jól megszokott körmösömnél, aki mellékesen egy nagyon jó beszélgetőpartner, nincs nála olyan hogy "túlzottan is megnyílnak" a vendégek, mindenről lehet beszélgetni vele, arról is, amit egy férfivel nem szívesen tárgyalnék meg.

  Szép napot!”
 • 38. Dittike 2009. április 09. 10:21
  „Hát ügyes!Ez tetszik..Nem értem,h mié baj ha egy férfi dolgozik a szépség iparban?”
 • 37. smalltown 2009. április 09. 02:29
  „ez itt epp eleg ronda mukorom - dehat izles dolga!:) Az meg,hogy ki kinek akar tetszeni... szerintem mi nok a ferfinek tetszeni akarunk, a masik noben pedig irigyseget kelteni. :) De termeszetesen ez nem ilyen direkt, furmanyosabb a dolog ennel!:)”
 • 36. pille 2009. április 08. 19:30
  „Kétféle köröm van:az ízlésesen megcsinált, és az ocsmány. Mostanában egyre több olyan női kezet látok, amelyiken nagyon csúnya munkát végzett a műkörmös.Mindig csodálkozom, hogy hová tette a szemét a köröm tulajdonosa, s vajon miért nem vált műkörmöst. Amelyik szép, az valóban szép,s még szemet gyönyörködtető is tud lenni.”
 • 35. trixi11 2009. április 08. 19:07
  „Látom szeretsz mellé beszélni! :))”
 • 34. flexsnake 2009. április 08. 18:52
  „32. biztos vagy te ebben? :D Nem láttál még féltékeny nőket akkor :D
  Fegyverviselési engedély kell hozzájuk :D
  Elsősorban magának csináltat műkörmöt mert neki tetszik. Másodsorban azért mert a másik nőnek tetszeni? Ez nem logikus, hiszen ha hetero akkor versenyezik a másik nővel, vagyis ki a szebb. De azt nyilván pasi miatt csinálja.”
 • 33. flexsnake 2009. április 08. 18:52
  „32. biztos vagy te ebben? :D Nem láttál még féltékeny nőket akkor :D
  Fegyverviselési engedély kell hozzájuk :D
  Elsősorban magának csináltat műkörmöt mert neki tetszik. Másodsorban azért mert a másik nőnek tetszeni? Ez nem logikus, hiszen ha hetero akkor versenyezik a másik nővel, vagyis ki a szebb. De azt nyilván pasi miatt csinálja.”
 • 32. trixi11 2009. április 08. 16:36
  „flexsnake
  Érdekes az eszmefuttatásod, csak kár, hogy marhaság!:DD Még soha nem bántottam egy nőt sem csak mert egy helyiségbe kerültem vele! Ráadásul úgy tudom, hogy normális emberek közt sem szokás az e fajta viselkedés. Ha mégis megtörténik, fennáll a gyanú az alul iskolázottságra, vagy a kisebbséghez való tartozásra!
  A biológiáról pedig csak annyit, hogy egy udvarban akár 100 tyúk is, békében megél egymás mellett, míg 2 kakas folyton öli egymást! :DDDD”
 • 31. flexsnake 2009. április 08. 16:14
  „29. mondom hogy biológia. Összezársz két nőstényt és kicsinálják egymást :D Értem hogy mire célzol de itt azért a pasinak is szerepe van. Abban biztosan hogy a nők többségét azért érdekli a külseje, nem csak azért hogy a másik nőstényt kidugja ,, hanem szeret tetszeni. És azért még az a jellemző hogy a pasinak akar tetszeni. Bár ha így haladunk a férfi-nő kapcsolat lesz a ritka :D”
 • 30. flexsnake 2009. április 08. 16:14
  „29. mondom hogy biológia. Összezársz két nőstényt és kicsinálják egymást :D Értem hogy mire célzol de itt azért a pasinak is szerepe van. Abban biztosan hogy a nők többségét azért érdekli a külseje, nem csak azért hogy a másik nőstényt kidugja ,, hanem szeret tetszeni. És azért még az a jellemző hogy a pasinak akar tetszeni. Bár ha így haladunk a férfi-nő kapcsolat lesz a ritka :D”
 • 29. trixi11 2009. április 08. 15:51
  „flexsnake
  Hát te szimplán hülye vagy! Egy nő nem tetszeni akar a másiknak hanem irritálni!”
 • 28. vmagdi 2009. április 08. 13:27
  „En a sajat kormeimet hasznalom :)
  De szerintem roppant gusztustalan dolog lehet. Szerintem a ferfiak tervezeznek gepeket, epitsenek urhajot, tervezzenek hidakat, ne rozsaszin tullruhaban billegjenek es foleg ne legyenek a nok kiskutyai.
  Es forditva is: nem tetszik nekem a sok a dplomatataskas noi hadvezer.
  Nyilvan azert van itt a tarsadalmunk, mert az, hogy ferfi vagy női tartás, már nem létezik.”
 • 27. flexsnake 2009. április 08. 11:30
  „23. csak a leszbikusok akarnak tetszeni a másik nőnek.
  Ha két férfit összezársz 10perc múlva kártyáznak meg söröznek. Ha két nőt akkor 10perc múlva az egyik kinyírja a másikat :D Biológia :D”
 • 26. flexsnake 2009. április 08. 11:30
  „23. csak a leszbikusok akarnak tetszeni a másik nőnek.
  Ha két férfit összezársz 10perc múlva kártyáznak meg söröznek. Ha két nőt akkor 10perc múlva az egyik kinyírja a másikat :D Biológia :D”
 • 25. trixi11 2009. április 08. 10:35
  „Én azóta vagyok rosszul a műkörmöktől, mióta egy hotelben egy cica baba a min. 3cm-es karmával falatozott valami sajtos trutyit!”
 • 24. velemenynyilvanito 2009. április 08. 09:22
  „szet nezve az orszagba azt latja az ember ferfi-no rohadtul adnak magukra nem szamit mennyibe kerul.masorszagokba azt latja az ember azt vesz fel ami epp akad meg ami neki tetszik.es a nok nem nagyon rajonganak a nagy mu kormokert mert igazabol a nem normalis dolog akkora kormokkel dolgozni.ja es a higenia nekem ne is beszeljunk ne meselje be senki hogy a korom alatt milyen tiszta is lehet.pl a fonokom mikor fel vette az uj dolgozojat eszre vette mekkora korme van ,es rohogve szolt nukunk majd beletorik neki neha aztan majd nem hasznal akkorat.es nem guny.pl en meg orvost nem lattam bazi nagy kormokkel,gyogyszereszt meg sorolhatnam meg,de unatkozo nem nagyon dolgozo emberkeket azt igen. az mas mikor alkalom van es tetett az ember fel kormot.a fiunak sok szerencset a szakmahoz es legyen neki sok unatkozo no kuncsaftja”
 • 23. Tracy 2009. április 08. 09:20
  „----------------21. hozzászólás flexsnake 2009.04.08. 00:08
  Azon nem gondolkodott még senki hogy a női fodrászok miért rendszerint férfiak?
  Mert a nő elsősorban a férfinak akar tetszeni. És a férfi jól tudja neki mi tetszik. -----------------

  Egy nő a többi nőnek akar tetszeni!!

  Az nem elismerés, ha egy pasi azt mondja, hogy húúú, de jól nézel ki, de jó a körmöd... az viszont a legnagyobb, ha egy nő mond valamit... vagy ha semmit, csak nem tud megszólalni, az a legjobb!!! Arról, hogy miért pasi fodrászhoz járnak többen, annyit, hogy meg sem csillan az irigység szikrája sem az alkotás közben. Ők tényleg azt fogják a fejedre komponálni, ami jól áll... ez persze nem mindig van összhangban azzal, amit szeretnél...:)”
 • 22. smalltown 2009. április 08. 02:12
  „magyarok "kisse" konzervativak, -korul kellene kicsit nezni a nagyvilagban, ahol ebbol nem lenne cikk......ferfi sminkes, fodrasz, mukormos....na es akkor mi van?? Nem eleg macsos???”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A plüssnyúl nem döglik éhen, ha megunják

Szeged - Húsvét után tömegével próbálják lepasszolni a meggondolatlan tulajdonosok unott teherré vált házi kedvencüket. Tovább olvasom