Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Hazáig menekült jogsi nélkül a rendőrök elől

Szeged-Gyálarét - Jogosítvány nélkül száguldott végig Szegeden egy 23 éves fiatal. A rendőrök üldözték, és gyálai udvaron fogták el - olvasható a rendőrség közleményében. A fiatal édesapja azt állítja, a rendőrök ˝fantomot üldöztek˝.

A rendőrség felszólítását figyelmen kívül hagyva menekült a városon át a 23 éves K. Márk. Kedden kora délután körzeti megbízottak figyeltek fel a Szentháromság utcán közlekedő E 500-as Mercedesesre.

 Mercedes SL kabrióval száguldozott

Legutóbb tavaly augusztus 5-én este, Újszegeden volt rendőrségi autós üldözés. Egy 18 éves fiatal egy ezüstszínű Mercedes SL kabrióval vezetői engedély nélkül, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt száguldozott. A járőrök tudták, hogy a fiúnak nincs jogosítványa. K. C. J.-t az Algyői úti benzinkúton tartóztatták fel, őrizetbe vették, és gyorsított eljárás keretében bíróság elé állították.
Az egyenruhások igazoltatni akarták a 23 éves férfit, aki a rendőrségi felszólítást figyelmen kívül hagyta, továbbhajtott és gyorsítani kezdett. A körzeti megbízottak a Mercedes után hajtottak, megkülönböztető fény- és hangjelzés mellett megállásra szólították fel. A fiatalember viszont egyre gyorsabban ment autójával, miközben a KRESZ szabályait több ponton megszegte: nem adott elsőbbséget, irányjelző nélkül kanyarodott és váltott sávot.

K. Márk a Boldogasszony sugárúton hajtott kifelé a városból. A Vaskapu utcán át Gyálarét felé tartott, miközben a rendőrök többször megállásra szólították fel.

A Mercedes végül Gyálarét második utcájában állt meg egy ház előtt. Márk kiugrott az autóból, és befutott az udvarba – olvasható a rendőrség közleményében. A kerítésen átmászó két rendőr egy fa mögött megbújva találta meg K. Márkot. Kiderült, a fiatalnak nem volt jogosítványa.
Az utca lakói azt mesélték, legalább öt rendőrautó szállta meg a keskeny, rövid Bacsó utcát, amely egy szántóföldre vezet. Az utca végét is rendőrkocsi zárta le. Azt mondták, a rendőrök csak jó néhány perccel később érkeztek a helyszínre, miután a Mercedes leparkolt.
A helyszínen megtudtuk, K. Márk nem találomra választotta ki az ingatlant, hanem hazament: a gyálaréti Bacsó Béla utcában lakik.

A fiú autókereskedéssel foglalkozó édesapja annyit mondott, a rendőrök fantomot üldöztek. Szerinte amit a rendőrség állít, az mind feltételezés, ugyanis nem tudják bizonyítani, hogy valóban Márk vezette a Mercedest.

A Szegedi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai K. Márk ellen szabálysértési feljelentést tettek.

Megírtuk:

A Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrsének körzeti megbízottai egy Mercedes típusú személyautóra és sofőrjére lettek figyelmesek Szegeden a Szentháromság utcán 2015. április 21-én 14 órakor. Az egyenruhások igazoltatni akarták a 23 éves férfit, aki a rendőrségi felszólítást figyelmen kívül hagyva járművével tovább hajtott és gyorsítani kezdett.

A körzeti megbízottak a férfi után mentek, majd megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes használatával megállásra szólították fel. K. Márk a rendőri intézkedést ismét figyelmen kívül hagyva egyre gyorsabban haladt autójával miközben a KRESZ vonatkozó szabályait több ponton is megszegte.

A férfi a Szentháromság utcáról a Boldogasszony sugárút irányába haladt majd a Vaskapu utcán át Gyálarét felé vette az irányt. A rendőrök a férfit üldözve ismételten, többször megállásra felszólították fel, aki végül a Bacsó Béla utcában állt meg, az autóból kiugrott és befutott az egyik ingatlan udvarába. Az egyenruhások K. Márkot az udvaron egy fa mögött megbújva találták meg.

K. Márk érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, számos esetben nem adott elsőbbséget a forgalomban szabályosan közlekedő más járműveknek, továbbá több alaklommal irányjelző használata nélkül kanyarodott és változtatott forgalmi sávot. A Szegedi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai a férfi ellen szabálysértési feljelentést tettek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A színész maszk nélkül

- 240 szerep birtokában tekintek vissza Bóni gróftól Lear királyig ívelő pályámra - mondta csütörtökön Király Levente. Tovább olvasom