Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Házasságra kényszerítették a koronatanút

Szeged - Hamis vallomásra és házasságra kényszerített egy volt prostituáltat egy szegedi anya és fia. A nő egy emberrablási ügy koronatanúja, amelyben az anya többi fia a gyanúsított. Fiával együtt kommandósok vitték el.
Kommandósok csaptak le egy anyára és fiára kedden a szegedi Csongrádi sugárút környékén. A nő másik 3 fia már előzetes letartóztatásban van: egyiküket szintén kommandósok vitték el még 2010 novemberében a szegedi Szent Ferenc utca 14. szám alatti társasház egyik földszinti lakásából.

Megírtuk: D. Tibor Krisztián két nőt futtatott prostituáltként itthon és külföldön. Az örömlányoknak hol a keresetük felét, hol a teljes összeget át kellett adniuk. A nőket Magyarország után Zürichbe vitték, ahol szintén prostituáltként kezdtek dolgozni, de pár hét elteltével összekaptak D. Tibor Krisztiánnal, és haza akartak jönni. A férfi ekkor megfenyegette őket, ami miatt a nők Svájcban feljelentést tettek ellene, majd hazatértek. A feljelentés alapján a svájci hatóságok elkapták D. Tibor Krisztiánt, akit előzetes letartóztatásba helyeztek. A férfi rokona, D. Mátyás József társaival e feljelentés visszavonására akarta rávenni a két nőt úgy, hogy több alkalommal, különböző helyszínekről elrabolták, majd szegedi és kecskeméti lakásokban fogva tartották és rendszeresen megverték őket. A nyomozók a Szent Ferenc utcai ingatlanban fogták el D. Mátyás Józsefet, majd 5 társát lakásaikról állították elő.

Ebben az ügyben volt vádlott D. Mátyás József anyja is, aki mindeddig szabadlábon védekezhetett: negyedik fiával a két koronatanú egyikét megfenyegette, és vallomásának visszavonására kényszerítette. A Szegedi Nyomozó Ügyészség tájékoztatása szerint anya és fia felfogadott egy szakértőt is, aki előtt a nőt szintén hamis vallomásra sarkallta. A korábbi vallomások alapján ugyanis az anya előzetes letartóztatásban lévő gyerekeire akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható lett volna. A családnak azonban még a vallomás szakértő előtti visszavonása sem volt elég: a nőt arra kényszerítették, hogy kössön házasságot a férfival – a frigy az idén Hódmezővásárhelyen meg is köttetett. Ezután a nő már nem lett volna köteles vallani férje testvérei ellen, így a vád számos ponton jelentősen megingott volna.

Az emberrablási ügy már a Kecskeméti Törvényszék előtt van – azért nem Szegeden tárgyalják, mert információnk szerint az eljárásban érintett egy egykori szegedi sztárzsaru fia is –, de a házasságról szóló ütőkártyát a család nem tudta kihasználni. A nő ugyanis – összeszedve minden bátorságát – beszámolt a hatóságoknak a történtekről, akik elkapták férjét és anyósát. Ellenük hatósági eljárás akadályozása miatt indult eljárás: bűnösségük megállapítása után 2–8 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

Olvasóink írták

 • 10. seawasp 2012. október 01. 12:37
  „A D. a Dimovicsot jelenti?
  Mert azokat jól ismertem! :-(”
 • 9. Emberségetavilágnak 2012. október 01. 10:43
  „6.
  Ugyanannak a keresztapának a széltolói.”
 • 8. eszterláncicérna 2012. szeptember 30. 19:11
  „Már megint K. T. ? sztárzsaru?”
 • 7. czindi 2012. szeptember 30. 18:12
  „De unom már ezt a cigányozást!”
 • 6. sügér63 2012. szeptember 29. 20:56
  „Alsóvároson még mindig maradt olyan roma család,akik e tevékenységből keresik meg a betevőt,de ők valahogyan mindig kimaradnak a képből.”
 • 5. Besenyő_Pistabácsi 2012. szeptember 29. 19:43
  „1.!
  Dehogy is, már régen ők a többség... Azért én is többet adnák nekik mint az itt emlegetett 6-8 év, mivel többet is érdemelnek. Ezek azt hiszik, hogy ők a pénzükért törvényen kívüliek, egy két kemény ítélettel bizonyítani kellene már, hogy igenis de NEM!”
 • 4. info 2012. szeptember 29. 18:25
  „3. Grabowsky 2012.09.29. 14:08 -csak gondolkozz és rögtön tudod ki az,"2-8 évig "-kevés! kevés!!"A korábbi vallomások alapján ugyanis az anya előzetes letartóztatásban lévő gyerekeire akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható lett volna." Ez lenne az igazi!!!megérdemlik!”
 • 3. Grabowsky 2012. szeptember 29. 14:08
  „Szegedi sztárzsaru? Ne már...”
 • 2. deszkás 2012. szeptember 29. 11:20
  „... mozog a szék a rk kapitány alatt?”
 • 1. anyahajókabinajtóhajtogató 2012. szeptember 29. 11:05
  „Kisebbség?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hámori Attila a Szegedi Ítélőtábla új elnökhelyettese

Összbírói értekezleten nevezték ki tegnap a Szegedi Ítélőtábla új elnökhelyettesét. Jász-Nagykun-Szolnok megye a Szegedi Ítélőtáblához kerülhet. Tovább olvasom