Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Hazatér az Eeast

Szeged - Több mint húsz év után március 4-én a Szegedi Nemzeti Színházban lép színpadra a 80-as évek népszerű zenekara, az East.
– Hazajövünk. Nemcsak a zene szeretete, a rengeteg barát, de a csodás környezet is ide vonz bennünket – mondja Móczán Péter, az East zenekar vezetője. Az East 1975-ben alakult Szegeden. Még abban az évben, november 15-én bemutatkoztak a Berzsenyi utca és az Arany János utca sarkán akkoriban még működő, legendás KISZÖV Klubban. A Szakcsi Lakatos Béla (elektromos zongora), Móczán Péter (basszusgitár), Varga János (gitár), Király István (dob) felállású zenekar elképesztő sikereket ért el. Ez a koncert és ez a siker indította el a zenekart azon a közel húszéves pályán, amelynek során több mint ezer koncertet adtak és 11 nagylemezük jelent meg, Magyarországon kívül Japánban és Nyugat-Európában is.


– Tizennyolc év hallgatás után júniusban, a pécsi Kodály Központban léptünk fel újra. Sikerünk minden várakozást felülmúlt, ekkor született meg az elhatározás, hogy el kell vinnünk az East zenéjét szülővárosunkba, Szegedre is – mondja a zenész.

A márciusi koncertprogram az East szinte teljes életművét átíveli. A máig legsikeresebb első, Játékok című album teljes zeneanyagát, a Hűség című nagylemez hat opusát eredeti felfogásban, a számokat összefűzve, szvitszerűen adják elő. A produkció további részében A szerelem sivataga, a Radio Babel album és Az áldozat (Szodoma) című balettzene legszebb és legmaradandóbb számai, részletei hangzanak el.

Felállás
A koncerteken az East történetének két legsikeresebb formációja lép színpadra. 1980–1983: Zareczky Miklós – ének, Móczán Péter – basszusgitár, Pálvölgyi Géza – billentyűs hangszerek, Varga János – gitár, Király István – dob. 1987–1994: Móczán Péter és Pálvölgyi Géza mellett, Dorozsmai Péter – dob, Takáts Tamás – ének. Közreműködő zenészek: Madarász Gábor – gitár, Czerovszky Heni vokál, Veres Mónika vokál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom