Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Hazatért Európa legészakibb pontjáról a zsombói biciklis

80 nap alatt 7500 kilométert tekert kalandvágyból a zsombói biciklis. Radvánszky János Nordkappra, Európa legészakibb pontjára indult, "expedícióján" 12 országot járt be. Szombati hazaérkezését Szegeden és Zsombón is megünnepelték.
Nordkappra, Európa legészakibb pontjára tekert el Radvánszky János. A zsombói bringás május elsején indult útnak, hogy bejárja az északi országokat, és próbára tegye magát. A két és fél hónapos, pont 80 napos út alatt 7500 kilométert tett meg, 12 északi országon át vitt az útja, és bár nagy magasságokba nem kellett feltekernie, a szélsőséges időjárási viszonyok, a sok eső, néhol hó, valamint a 10 Celsius fok körüli átlaghőmérséklet kihívást jelentett számára. Így is naponta átlagosan 100 kilométert tekert, az éjszakákat pedig - amikor éppen nem vadkempingezett - barátoknál, ismerősöknél, magyar családoknál vagy kanapészörfölőként töltötte.

Az országba lépését Budapesten is megünnepelték, szombati hazaérkezésekor pedig barátai a szegedi Dugonics téren várták, este a családtagjai tortával és pezsgővel, a helyiek a zsombói művelődési házban rétessel és ajándék kupával köszöntötték. A bringás elégedetten mesélt kalandjairól, amelyeket másokkal is megoszthatott. Budapestről a barátai társaságában indult haza, egy izsáki szőlőlugasban hajtotta álomra fejét, az utolsó kilométereket pedig nagyobb kísérettel tette meg: szegedi, zsombói, kiskunhalasi és zákányszéki útitársa is akadt.

7500 kilométer 80 nap alatt. Rokonok és barátok várták Zsombón a bringást. A szerző felvétele
7500 kilométer 80 nap alatt. Rokonok és barátok várták Zsombón a bringást. A szerző felvétele

- Jól vagyok és nem érzem magamat fáradtnak - mondta csillogó tekintettel a biciklis, aki "aktív akklimatizálódással" tölti a következő napokat. - Megpróbálok gyorsan visszaszokni az itthoni életbe. Figyelnem kell majd, hogy ne egyek egész nap, ugyanis a tekeréshez 6-7 ezer kalóriát kellett magamhoz vennem. Itthon kevesebb is elég lesz - tette hozzá Radvánszky János, de már a vasárnapi foci járt a fejében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már kétszer árverezték el a termálhotel helyét

Nyolc éve áll üresen a termálhotel céljára jelképesen 1 forintért átadott telek Újszentivánon. Tovább olvasom