Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Házi segítség, zavarokkal

Szeged - Házi segítségnyújtás. A cél szent, de nem szentesít minden eszközt. Márpedig becsapottnak érzi magát az elégedetlen család, a munkabérét hiába váró óvónő, a bérleti díja után futó ingatlantulajdonos.
– Hat nap alatt öt különböző nőt küldtek a feleségem 95 éves édesanyjához ápolónak... Tavaly novemberben vettük magunkhoz a mamát, válságosnak mondták az állapotát. Az állandó készenlétet nem bírtuk sokáig, januárban éjszakai felügyeletére kerestünk segítséget. Nagy hirtelen egy hónapra kötöttünk szerződést az első alkalommal három fehérköpenyes nővérrel, műszerekkel fölvonuló, házi gondozásban jártasnak tűnő Time Forever Bt.-vel. De a hozzánk küldött, állítólag szakképzett ápolók között akadt, aki 22 órakor esett be az ajtón, a másik hajnali 5-kor csöngetett. A mama teljesen kifordult magából, annyira fölzaklatta az összevisszaság. Ezért szerződést bontottunk, amit a cég tudomásul is vett. De az előlegbe kifizetett 65 ezer forintot a mai napig sem kaptuk vissza – meséli kálváriájukat a szerkesztőségünket megkereső Kis István.

Túl sok a bizonytalanság a bt. körül – nézik a friss cégkivonatot a munkatársak is. Fotó: Karnok Csaba
Túl sok a bizonytalanság a bt. körül – nézik a friss cégkivonatot a munkatársak is. Fotó: Karnok Csaba

A honlapon az üzletvezetők a fotójuk mellé csak annyit írnak: „Garabucziné Klári és Lipcsei Renáta". A nyilvános cégkivonatból derül ki, hogy a 81-féle tevékenységet végző bt. központja Szegeden a Vasas Szent Péter utca 10. szám alatt található. Ott hiába csöngetünk. A ház tulajdonosától megtudjuk: elege lett a társaságból, mivel a bérleti díjjal és a rezsivel adós maradt.

Följelentette volt munkatársát az üzletvezető

A cég vezető tisztségviselője, Garabuczi Balázsné elmondta: spórolt pénzét áldozta arra, hogy beindíthassa házi segítségnyújtással foglalkozó cégét. A bt. összes problémájának okozója a kültagként bevont V.-né és fia, akik ellen rendőrségi feljelentést tett. Állítja: eddig csak három előgondozási szerződést kötött a bt., ugyanis még nincs működési engedélye. Erről szerinte tájékoztatták az érintetteket. Úgy véli: hamarosan rendezik soraikat, megkapják a szegedi önkormányzat hatósági engedélyét, és elindulhat a hazánkban egyedülálló osztrák-amerikai-svájci típusú, piaci alapú szociális és egészségügyi vállalkozásuk.

– A mai nappal azonnali hatállyal kiszállok a bt.-ből – jelenti ki a cégkivonat szerint „üzletvezetésre jogosult tag", Lipcsei Renáta, akit Szentesen találtunk meg. – Országos kiterjedésű hálózatot építettünk, legutóbb Pécsett szerveztünk képzést házi gyermekfelügyeletre. De onnan hazajőve összevesztünk, mert Klári csak utólag értesített fontos ügyekről. Például azt sem tudom, kinek tartozik a cég. Klári azt ígérte: mindenkit kárpótol.

Sovány vigasz ez Albert-Huszár Ferencnének. A munkanélküli óvónő januárban és február első két hetében is keményen dolgozott a cégnek, de 64 ezer forint munkabérével máig adós a bt. Az asszony úgy tudja: Békésben 6-6 ezer forintot vett föl a Time Forever legalább száz munkanélkülitől azzal, hogy nevükre felelősségbiztosítást köt, majd munkát szerez nekik. De azóta is hiába várnak.

– Az ötlet jó: az egészségügyben eltöltött több mint három évtized alapján tudom, óriási szükség mutatkozik a házi beteggondozásra – magyarázza a cégkivonaton február óta kültagként szereplő szakápoló. Az asszony V.-né D. M.-ként mutatkozik be. Azt mondja, a fia is dolgozott a bt.-nek, pr-feladatokat, munkaerő-toborzást teljesített, de az ezért járó 500 ezer forintot máig nem kapta meg. Nem szeretné, ha teljes nevét leírnánk, mert már eldöntötte, felszámolja kapcsolatát a bt.-vel.

Olvasóink írták

 • 17. szegedii 2009. november 17. 09:02
  „Döbbenettel olvastam Garabucziné email-ét. Ez a gátlástalan nő tényleg mindenre képes, és még van képe emaileket küldözgetni. Rég ismertem, tudtam milyen. Mégis mikor megkeresett Lipcsei Renátával hogy vállaljam el a könyvelését, hihetőnek tűnt a szándék (most is azt mondom ez normális emberek kezében életképes ötlet) és elvállaltam a könyvelését. Elmondása szerint rövid időn belül 2000 alkalmazott lesz, Ő saját kezűleg írta a szerződésünkre hogy 350.000,-+ÁFA-t fizet havonta, mert nagyon sok lesz a munka, sőt vesz Ő nekem új laptopot, hogy bírja ezt a sok munkát. ( Hát itt már tudtam, hogy nem stimmelnek a dolgok, de még vártam) ritkán jött, mindig volt valami kifogás ( beteg, kórházban volt, megcsípte a kullancs stb.) 5-6 milliós költségszámlák és 80 ezer Ft bevétel mellett megkérdeztem hogy képzeli működtetni a Bt-t, azt mondta kötik a szerződéseket engedélyekre várnak. Nem igaz, hogy tudta nélkül Lipcsei Renáta jelentette be az embereket. Mindketten itt voltak, első esetben 6 főt, második esetben 15 főt jelentetett be velem, meg is várta , elkészítettük a munkaszerződéseket, és elvitte a 09T1041-es apeh bejelentéseket a bejelentett dolgozókról. Amikor a béreket kellett számfejteni, nem hozott jelenléti íveket, azt mondta nem dolgoznak még az emberek. Tájékoztattam, hogy ilyen nincs, ha munkaszerződéssel hivatalos bejelentéssel felvette ezeket az embereket, akkor nekik munkabér jár és fizetni kell a járulékokat. Ezután eltűnt, hetekig nem értem el, végül azonnali hatállyal felmondtam, mert mert láttam hogy nagyon gázos ügy és Lipcsei Renátának mint a Bt másik tagjának átadtam az addigi anyagot. Természetesen egy fillér könyvelési díjat nem fizetett, de nem is kell, költse gyógyszerre. EZ A NŐ GYÓGYíTHATATLAN HAZUG!!!!”
 • 16. zsigriilona 2009. május 17. 20:56
  „Sajnos mi Szolnok megyei munka nélküli munka vállalók is beleestünk ebbe a csabdába a munkaügyi központ segítségével több mit százan már rendőrségi feljelentés is meg történt . Az új néplapban egy oldalas cikk olvasható a történtekról”
 • 15. zsazsa71 2009. május 07. 11:24
  „Vásárhelyi vagyok, még februárban kötöttem szerződést a Time Forever-rel. Én is befizettem a pénz, sőt személyes irataim is vannak náluk. Egyébként jogászok javasolták, hogy jelentsük fel őket, de csak akkor van esélyünk, ha összefogunk.”
 • 14. Erzsike48 2009. május 03. 19:50
  „Én már fel jelentettem...meg még sokan mások is, Te is tedd meg légyszíves!!!! Ilyen ember(emberek) nem érdemelnek mást !! Nekem már szerződésem van velük 2009.04.02-tól , hogy Time Forever Bt. dolgozója vagyok és jár a minimálbér (mert ugye ennyivel vettek fel).....és még a mai napig is jár !!!!!! És a 6000, Ft is amit biztosítási díjként szedtek be .....az utolsó fillérjeinket szedtük össze szinte mindenki és ezt tették velünk !!! De még akkor a többiről nem is beszéltünk ??!!!!!!!! Lelkiekben ezen hogyan lehet túl lenni???????? Ezzel kelek, és ezzel fexszem......kezdek keresgélni állást és egyszerűen rosszul vagyok ha eszembe jut .....na ez is csak át fog rázni !!!!!!!!! Ez iszonyat és ennyi ideje nincs sem munkahely .......sem pénzünk, sem még a vizsga , amire Pécsre kellett menni !!!!!!! De azért kíváncsi lennék rá ha nekünk felnőtteknek ennyi mindent össze vissza hazudozott Klári akkor a 4 kis gyermekével miket tehet??? Sajnálom őket , hogy ilyen Anyukájuk van !!!!!!!!!!!”
 • 13. Andi01 2009. május 01. 21:24
  „Én még nem tettem feljeletést,de hamarosan megteszem.Amúgy nem érdekelne a 6000forint,ha nem lenne gyerekem ,mert csak a gyerekemtől vettem el.Főleg, hogy másfél hónapig nem kaptam semmi jővedelmet.
  És még úgy kértem kölcsön,eneka híres Time for Ever Bt-nek, hogy nekik legyen több.De remélem megkapják méltó büntetésüket.Nem tudom ezek után ha ez a Klári meg is kapja az engedélyét ki fog dolgozni menni hozzá.Az biztos nem akinek egy csöpp esze lesz.”
 • 12. iluska20 2009. április 29. 21:02
  „Én már 1 hónapja megtettem a feljelentést.”
 • 11. iluska20 2009. április 29. 20:59
  „http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=33769”
 • 10. jadore 2009. április 29. 15:20
  „Az ügyvédem tanácsa: a károsultak tegyenek feljelentést a rendőrségen!!!”
 • 9. Andi01 2009. április 27. 17:21
  „Én Hódmezővásárhelyi vagyok. És engem is becsapott a Timefor ever Bt.Hát nem szégyelik ezek magukat.
  Ki tudja hány éve csinálják ezt.Ehez elég nagy arc kell.Remélem hamarosan megkapják méltó büntetésüket.Ha volt arcuk így kitolni az emberekkel.Könnyű egymásra muttogatni , szerintem úgyan olyan bűnős itt mind.”
 • 8. 7rózsa 2009. április 24. 09:47
  „Az írásban említett Garabucziné Klárika nagy szélhámos hírében áll Szentesen, sokmindenkinek tartozik, a saját anyja felöl is eladta a házat. Előző cégét a Time Hitelcenter BT-t is csődbe vitte. Börtönben lenne a helye, de a négy gyerek miatt nem tudják lecsukni.”
 • 7. jadore 2009. április 21. 08:32
  „Piramisjáték? Szélhámosság? Vagy csupán saját tudatlanságának csapdájába eső cégvezetésről van szó?
  Hová tűntek? Mi lesz a több száz károsulttal? Meddig lehet kiszolgáltatott egy munkavállaló?
  Nos, úgy tűnik ezek a kérdések a károsultak számára time forever (vagyis: az idők végezetéig) éppúgy megválaszolatlanok maradnak, mint azok, melyek a beígért munkával, befizetett pénzekkel, a jóhiszeműséggel és a kiszolgáltatottsággal való visszaéléssel, a munkavállalók cégbe vetett bizalmával illetve a munkaügyi kirendeltségek felelősségvállalásával kapcsolatban is felmerülnek.”
 • 6. iluska20 2009. április 20. 19:53
  „Tisztelt szerkesztő!
  Szerintem lehetne még ezzel a témával foglalkozni. Pl munkaügyi központ, Apeh , Rendőrség , Antsz...”
 • 5. iluska20 2009. április 20. 19:40
  „Napok óta nem elérhetőek telefonon. Tényleg undorító dolog munkanélkülieket becsapni.Ezt nem azért mondom mert én is károsult vagyok... Kíváncsi lennék hogy hogy áll a rendőrségi eljárás ellenük. Nehogy elutazzanak hírtelen a Bahama szigetekre!!!! Vajon V.-ék is sárosak az ügyben? Mert Garabucziné Klári sztem a leggyanúsabb. Most már kezd összeállni a kép. A fórumukon közlik hogy V-éktól a cég teljesen elhatárolódik... De a pénzünkről nem ír semmit hogy visszaosztaná. Ajánlott levelemre sem válaszolt ugyhogy azt kívánom Klárinak, hogy rozsdásodjon rá a lakat a cellája ajtajára. Kap egy pár évet... (jó órabére lesz...)”
 • 4. jadore 2009. április 20. 12:12
  „Nyíregyházán, Kecskeméten, Szolnokon, Pécsett, Baján, és még ki tudja hány településen,több száz ember lett áldozata a Time Forever Bt. -nek. Az általuk elkövetett csalás, azon túl, hogy törvényellenes azért is undorító, mert munkanélkülieket választottak célcsoportjuknak. A cég Nyíregyházán márc. 20-án kötött munkaszerződést (és szedett be 6000 Ft.-ot felelősségbitosítás címén)több tíz emberrel , ápr. 16-i munkakezdést ígérve. A munkaszerződéseket ápr. 15-én egyoldalúan felbontotta, melyről a cég honlapján értesítette az érintetteket! (miféle eljárás ez?)
  A cikkben arról olvashatunk, hogy a Time Forever Bt. csak 3 szerződést kötött, nekünk, Nyíregyháziaknak azt mondta, hogy ez már egy jól kialakult és működő szolgáltatás Szegeden, melyre nagyfokú kereslet van, nemcsak Szegeden, hanem országos szinten egyaránt. Elmondása szerint: így van ez nálunk, Nyíregyházán is, ugyanis jelentős a gondozásra várók köre, éppen ezért 40 fő szociális-ápoló személyzetre, és 100 fő gyermekfelügyelőre lett volna szüksége (1 ápolónőre/gyermekfelügyelőre 5 ápolt/gyermek jut!!!).
  Megkérdőjelezném a munkaügyi kirendeltségek felelősségét is, manapság a munkanélküliekkel bármit meg lehet csinálni?”
 • 3. linduska 2009. április 17. 19:20
  „Sajnos én is károsult vagyok több ezer embert vágtak át az országban remélem megkapják a büntetésüket. mindenkit felkeres a rendőrség akik a munkaügyről lettek ki közvetítve,de azok akik mint pl. én is aki nem regisztrált m. n. azt vagy aki ismer olyan személyt akit szintén megkárosítottak az vegye fel a kapcsolatot az illetékes szervel. apeh,rendőrség és ott diktálja be adatait és elérhetőségét. ne féljetek mert már veszteni valónk nincsen!!! a szemetek ki használták,hogy a mai világban mindenki dolgozni szeretne és pénzt keresni. ja amúgy ha kérdéseket tettünk fel nekik a anyagiakról,hogy pl. miért nekünk kell fizetni mindent akkor csak annyit feleltek,hogy még nincsen meg a kellő létszám ezért nincsen engedélyük de már ők valós és bejegyzett cég. kérdés ezt nem vizsgálta ki senki sem,az sem aki a rengeteg embert beszervezte??? ők is sárosak lennének??”
 • 2. Lutetia 2009. április 17. 14:38
  „Mi a fene lehet az a "hazánkban egyedülálló osztrák-amerikai-svájci típusú, piaci alapú szociális és egészségügyi vállalkozás"? Maszek házi betegápoló szolgálatok eddig is voltak bőven Magyarországon, köztük egészen kitűnők is vannak.”
 • 1. iluska20 2009. április 17. 14:23
  „Röhelyes egy Bt.,engem is jól becsaptak 6000ft-tal. Remélem megkapják méltó büntetésüket,hamár én a pénzemet nem látom többé. Itt kideríteni az igazságot,hogy a 4 személy közül ki lépett le a pénzzel komoly kihívás a rendőrségnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kátyútenger a Klebelsbergtelepi átjárónál

Szeged - Kátyútenger borítja a Klebelsbergtelepi vasúti átjárót. Aki a városból hazafelé igyekszik,… Tovább olvasom