Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Házon kívüliek szegedi pártszékházai

Szeged - A Jobbik impozáns szegedi székháza adta az ötletet, hogy szétnézzünk a parlamenten kívül pártok irodáiban. Van olyan helyiség, amit kocsmának szántak, mások pedig eleve vendéglőben gyűlnek össze.
Idén januárban költözött Petőfi sugárúti impozáns pinceszékházába a szegedi Jobbik. Korábban egy pici irodát béreltek a Vidra utcában. Most Tóth Péter városi elnök becslése szerint 120 négyzetméter áll rendelkezésükre – szintén becslés – havi 70–80 ezer forintos díjért, amit a tagok és a támogatók adnak össze. A bérelt ingatlan három részből áll: klubhelyiség, iroda, előtér. A tulajdonos állítólag kocsmát szeretett volna itt nyitni, de nem kapott engedélyt. A boltíves kialakítás, a kerek asztalok és a kovácsoltvas székek azonban így is borozó hangulatot teremtenek – amire ráerősít a fröccslexikon a falon. A pártlégkör a Jobbik zászlónak köszönhető, van továbbá Horthy-mellszobor, az irodában Wittner Mária-fotó 56-ból és Morvai Krisztina-portré a közelmúltból. Az egérpad Nagy-Magyarország.

A tágasabb székházat rendezvények színhelyéül használják: kéthetente sajtóklub, hetente többször meghívott vendég miatt jönnek össze a szimpatizánsok. „Ez az a kérdés, amire nem szoktam válaszolni" – reagált Tóth Péter, amikor a Jobbik taglétszáma után érdeklődtünk, majd talányosan hozzátette: több, mint a Munkáspártnak, kevesebb, mint az MSZP-nek. A székház kertje közös egy idős házaspár kertjével, a férfit kértük, meséljen a pártszomszéddal való együttélésről, de nem akart.
A Jobbik nyáron a Tiszára költözik, jobbára a Horthy Csónakházon lesznek megtalálhatók.

Ebben a helyiségben tartja rendezvényeit a Jobbik szegedi szervezete. Szemben Ö. Kovács Márton, Rácz Tibor és Varga Antal. Fotók: Karnok Csaba

– Télen a belváros, nyáron a Tisza. Elegáns – jegyeztük meg, mire Tóth Péter így reagált: a nemzeti radikalizmus már csak ilyen.

Nincs székháza Szegeden a Torgyán József vezette Megújuló Magyarországért Mozgalomnak. Van azonban főhadiszállásuk – Pancza István egykori FKGP-s országgyűlési képviselő fogalmazott így: – a Diófa vendéglő.

A Centrum a Deák Ferenc utcában „lakik". – Itt folyik az operatív munka. Az irodát a tagok tartják fönt, nem állami pénzből fizetjük – jelentette ki a szegedi Pászti Ágnes, a párt országos elnöke.

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt még mindig a 440 négyzetméteres Hüvelyk utcai épületet használja – erről korábban már írtunk. Bár tervezték, felújítani nem tudták, illetve a tagok újítgatják – számolt be a szegedi önkormányzat egyetlen MSZDP-s képviselője, Beck Zoltán.

Olvasóink írták

 • 2. Varga.Antal 2009. március 22. 15:06
  „Adjon az Isten!

  teebee a Petőfi Sándor sgt 20 szám alatt van az irodánk, ott álltalában 10-19h-ig megtalálsz minket, de nyugodtan írj a varga.antal@jobbik.hu email címre, és megbeszéljük a részleteket.

  Üdv.: Varga Antal
  Szebb Jövőt!”
 • 1. teebee 2009. március 22. 12:54
  „Jobbikosok én hol tudnálak benneteket támogatni?mert én is szimpatizálok veletek és van egy kis vállalkozásom és tudnék segíteni!Szebb jövőt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vattacukor formájú zöldmoszat és krémes palacsinta tapintású

Szeged - A zöldmoszat kinagyítva vattacukorra hasonlít, a gabonasikló tapintása pedig a krémes… Tovább olvasom