Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Hegedűs Tünde Los Angelesben

A szegedi üzletasszony és képzőművész, Hegedűs Tünde a napokban tért haza az Egyesült Államokból. A festményeiből és szobraiból rendezett kiállítást az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján, október 23-án nyitották meg a Los Angeles-i Magyar Házban.
Az amerikai vendégszereplés után Hegedűs Tünde egy szegedi galériaszalon kialakítását tervezi. Fotó: Karnok Csaba
Hat évvel ezelőtt mutatkozott be első kiállításával Hegedűs Tünde, aki akkor még az egyik nagy magyar bank osztályvezetője volt. Az elmúlt években nemcsak itthon, hanem Dániában, Belgiumban és Romániában is láthatta a közönség szobrait és festményeit. Legutóbb pedig az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján a Los Angeles-i Magyar Házban nyílt tárlata.

– Barátaim segítségével sikerült megszervezni ez a kiállítást az Egyesült Államokban. Az 56-os ünnepségsorozat díszvendége voltam, hihetetlen nagy szeretettel fogadtak Los Angelesben. Nagyon sok segítséget kaptam a Magyar Ház vezetőjétől, Pereházy Miklóstól. Még most is meghatódom, ha visszagondolok ezekre a napokra. Minél több kiállításon vagyok túl, annál inkább érzem ennek a súlyát, felelősségét.

A szegedi üzletasszony néhány éve már saját vállalkozását viszi, egy országos érdekeltségű cégcsoport pénzügyi tanácsadója. Emellett van ideje festeni és szobrászkodni is.

– Los Angeles számomra szakmailag is sok újdonságot hozott, láttam új szobrászati technikákat, amiket magam is szeretnék kipróbálni. A kinti magyar kolónia kézről kézre adott, a helyi magyar nyelvű újságban interjút készítettek velem.

Hegedűs Tünde képei és szobrai Amerikában maradtak, a jövőben Kanadában és Svájcban tervez kiállítást. Itthon pedig újabb feladatra vállalkozott: műteremlakását galériává és szalonná szeretné alakítani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összevont razzia a kotyvalékgyárban

Az Arany Delikát Plusz Kft. illegálisan gyártott savanyúságot öttömösi és sándorfalvi telepén. A cég… Tovább olvasom