Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Hegyekben állt a bűzlő marhacsont Algyőn

Algyő - Algyő belterületén egy családi házra csaptak le szerdán a szegedi fővámhivatal járőrei. A palatetős melléképület átvizsgálásakor közel 70 ezer forint értékű, 166 doboz szerb adójeggyel ellátott cigarettát találtak.
Ennél azonban megdöbbentőbb volt az orrfacsaró bűz és az émelyítő látvány, amely odabent fogadta őket. Hegyekben állt ugyanis valamilyen ismeretlen eredetű romlott hús, szutykos kádban undorító lével volt tele. Emiatt a pénzügyőrök értesítették az élelmiszer-ellenőröket.

Mindenféle hűtés és csomagolás nélkül állt a förtelmesen kinéző marhabelsőség, főzött marhatőgy, füstölt csont és gége, valamint füstölt disznócsont – összesen 38 rekeszben. A tulajdonos állította, hogy hozzá beszállítják, és ő kutyaeledelt készít a belsőségekből – tudtuk meg Szigeti Sándortól. A megyei élelmiszerlánc-biztonsági és állat-egészségügyi igazgatóság vezetője elmondta, ez ellen az algyői fekete feldolgozó ellen most indítottak először eljárást.

Félmilliós bírsággal sújtották a romlott hús tulajdonosát. Fotó: DM/DV
Félmilliós bírsággal sújtották a romlott hús tulajdonosát. Fotó: DM/DV

A nevét nem árulták el, de azt megtudtuk, hogy tegnap már megszületett a félmillió forintos állat-egészségügyi bírságról és a termékek megsemmisítéséről szóló határozat. A főállatorvos emellett rendőrségi feljelentést is kezdeményezett. Érdeklődésünkre elmondta: a marhaszármazékok feldolgozása azért különösen veszélyes, mert kergemarhakórral fertőzhet. Az algyői húsfeldolgozónak ehhez képest semmiféle igazolása nem volt.

Olvasóink írták

  • 1. Emberke 2008. július 11. 12:11
    „Algyő belterületén(!) állt hegyekben a bomló hús, rothadó belsőség, csont. Csak nem a szerb cigarettafüst nyomta el a szagát? Ez az egész sántít nekem.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többórás várakozásra kell számítani Röszkén

Röszke - Németországban hat tartományban adták ki a szabadságokat: a hazatérő török vendégmunkások… Tovább olvasom