Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Hegyen-völgyön lakodalom - gyerekszereplőkkel

Szeged - A felnőtteket utánozva 190 szegedi fiatal játssza el a gyereklagzit a Hegyen-völgyön lakodalomban. Mindannyian nagyon készültek a fellépésre – közülük három főszereplőt kérdeztünk.
A 11 éves Dávid Anna, a néptáncgála egyik szereplője, a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola diákja azt mondja: a régebben látott előadások nagyon megtetszettek neki, és ennek hatására kezdett el néptáncolni 4 évvel ezelőtt. A Hegyen-völgyön lakodalomban Julika szerepét játssza. – Eddig még nem léptem fel a szabadtérin, de nézőként láttam már több előadást is, például az István, a királyt és a Valahol Európában című musicalt – mondja Anna, aki szerint Novák Ferenc táncművében sok gyermek szerepel; ezért fárasztó volt a sok-sok gyakorlás, viszont kellemes, jó hangulatban teltek a próbák. Anna nagyon izgul az előadások miatt, mivel először lép fel ilyen nagy közönség előtt, de egyben várja is. Eddig két igazi lakodalomban vett részt, amit rendkívül élvezett.

Weichelt Csabára – aki júliusban tölti be a tizenegyet – a Pap és a Vőfély szerepét osztották. – Az óvodában kezdtem el néptáncolni, most a Rókusi Általános Iskolában tanulok. Még sokáig szeretnék a tánccal foglalkozni, mert nagyon szeretem – fogalmaz Csaba, aki a produkcióba néptánccsoportja révén került be. Az iskolájával már fellépett a színházban és a szabadtérin is; a Dóm téren két évig volt statiszta. Tetszik neki a szerepe a Hegyen-völgyön lakodalomban, mert még nem alakított hasonlót. Csaba elmondta: összebarátkoztak a gyerekek, és jól kijönnek egymással.

Krizsán Bálint, Dávid Anna és Weichelt Csaba élvezte a fellépést. Fotó: Frank Yvette
Krizsán Bálint, Dávid Anna és Weichelt Csaba élvezte a fellépést.
Fotó: Frank Yvette

A 9 éves Krizsán Bálint, a deszki Zoltánfy István Általános Iskola tanulója a lakodalom egyik kulcsszereplője: a Vőlegény. – Nem nehéz eljátszani ezt a szerepet, nagyon élvezem, táncolni is szeretek. Kedves és segítőkész volt velünk Novák Tata, sokat tanulhattunk tőle – meséli Bálint, aki örömét lelte a próbákban, mert barátságos hangulatban zajlottak. A kisfiú több lakodalomban is volt már, legutóbb július elején. Többször fellépett már a Százszorszép Gyermekházban, és egy gálára is bejutottak, ahol aranyserleget kaptak. A szabadtérin a Marica grófnőt és a Valahol Európábant is látta már. Szeretne még szerepelni a Dóm téren, mert megkedvelte a hangulatát. Azt mondta, nem izgulós fajta, ezért nem idegeskedik az előadás miatt.

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2012. július 14. 08:30
    „Miért nem az én unokám interjúvolták meg? :)
    Ő is szereplő évek óta a szabadtérin.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Vőfély szerepében: Csuja Imre

A napokban ünnepelte 52. születésnapját Csuja Imre, aki ma este a szabadtérin a Hegyen-völgyön lakodalom című produkcióban a Vőfély szerepét alakítja. Tovább olvasom