Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Helyet cserélnek a bölcsészek és a TTK-sok

Szeged - Közel 4000 négyzetméternyi egyetemi terület cserélt gazdát az elmúlt 3 évben a bölcsészettudományi, illetve a természettudományi és informatikai kar között.
Területátadási szerződést írt alá múlt héten kedden a bölcsészettudományi, valamint a természettudományi és informatikai kar. A két dékán, Hernádi Klára (TTIK) és Csernus Sándor (BTK) ezzel szentesítette az utóbbi 3 évben zajlott, kölcsönösen hasznos területcseréket: a BTK mintegy 2500 négyzetmétert kapott a TTIK-tól, s közel 1300-at adott át.

Az Egyetem utcából 2007-ben elköltözött Biológus Tanszékcsoport helyén jött létre például – 26 millió forintból – a Médiatudományi Tanszék új, korszerű televízió- és rádióstúdiója. Ide költözött a Pszichológiai Intézet, az ország legmodernebb EEG-laborjával. A természettudósok az újonnan átadott újszegedi, 4000 négyzetméteres biológus épületbe költöztek át. Tavaly a Biofizika Tanszék kiköltözésével a BTK további 960 négyzetméteri terület tulajdonosa lett.

– A BTK célja, hogy minél kisebb sugarú körbe csoportosítsa az oktatást, minél kevesebbet kelljen hallgatónak és oktatónak „vándorolnia" az épületek között – mondta Szász Géza, a kar gazdasági dékánhelyettese.

A műszaki-természettudományi- informatikai képzést megújító, 7,5 milliárd forintos egyetemi tudássétányprojekt az Irinyi-épületet is érinti – itt a BTK mondott le eddigi területeiről: közel 1220 négyzetmétert adott át a TTIK-nak, átköltöztetve például a nyelvi labort az Egyetem utcába.

– Főleg az informatikai tanszékcsoport kapta meg a felszabaduló tereket. Modern hallgatói laborokat szeretnénk itt kialakítani, várhatóan 2010 nyarára – tájékoztatott Varga Csaba, a TTIK gazdasági dékánhelyettese.

Olvasóink írták

  • 1. Sly7 2009. február 23. 22:50
    „"A BTK célja, hogy minél kisebb sugarú körbe csoportosítsa az oktatást, minél kevesebbet kelljen hallgatónak és oktatónak ,,vándorolnia" az épületek között..." Ez tök jó, de a TTIK karnak miért nem ugyanez a célja?? Egyszerűen lehetetlenség pl. a BTK-ról Újszegedre fél óra alatt eljutni!! A busz is pont 20 percenként jár, amikor sűrűbben kéne, és így folyamatosan elkésünk az óráról...:S Nem tudom, hogy találják ki ezeket az órarendeket...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ország 43 gyógyfürdője közül 6 Csongrád megyei

Szeged - A vizek évének nyilvánított 2008-ban sem sikerült elérni, hogy minden Csongrád megyei gyógyvízforrás és fürdő felkerüljön a világhálóra. Tovább olvasom