Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Helyettes medvék a Vadasparkban

A barnamedvékre ugyan még várni kell, hogy a hamarosan elkészülő bemutató mégse árválkodjon üresen, két feketemedve már látható a Szegedi Vadasparkban. Koda és Kenai addig maradnak, amíg Veresegyházáról megérkeznek a végleges lakók.
Bár a helyük még nincs teljesen kész, már láthatók a feketemedvék a Szegedi Vadasparkban. Néhány t múlva adják át az erdélyi bányákat imitáló bemutatót, ahol a falban különféle ásványok is helyet kaptak, valamint sótéglák és vízesés teszi látványossá az állatok környezetét. A lakók azonban már a helyükön vannak. A két fiatal medve ugyan még karanténban van, egy üvegablakon keresztül már most is láthatják őket az érdeklődők.

Hamarosan medvék is láthatók a Szegedi Vadasparkban - GALÉRIA
Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója elmondta: a Berlinből érkezett medvék csupán átmeneti lakók, igazából ugyanis barnamedvéket szeretnének. Már meg is vannak az állatok, beszerzésük azonban hosszadalmas folyamat. Amíg megérkeznek, addig Koda és Kenai lakják a kifutót, majd pedig a veresegyházi medveparkba kerülnek – oda, ahonnan a két barnamedve érkezik.

A medvék kifutója 40 millió forintból épült, melyből 25 millió forintot az önkormányzat állt, a többit a Vadaspark saját bevételéből finanszírozta. Az építkezést megtekintette vasárnap Botka László polgármester is, aki örökbe is fogadta a medvéket. Mint emlékeztetett: a látogatók első számú kérése volt, hogy medvét hozzanak Szegedre, ezért épült ilyen bemutató. – A következő feladatunk az orrszarvú lesz – tette hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hölgyeket vár a nótakör

Hirdetésben keresett hölgytagokat a Dankó Pista Nótakórus. Még senki nem jelentkezett, de nem adják fel, sőt újabb többéves tervet szőnek. Tovább olvasom