Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Herczeg József: könnyű helyzetben vettem át Algyőt

Algyő - Piri Józsefet váltotta a polgármesteri székben az algyői választásokon győztes Herczeg József. Az 54 éves független politikus a most zajló beruházások befejezése után a Gyevitur szabadidőközpont ebédlőjét szeretné bővíteni.
13 év után köszönt el a polgármesterkedéstől Algyőn Piri József. Utódja az 54 éves független Herczeg József lett, aki az október 3-i önkormányzati választáson 55 szavazattal előzte meg fideszes vetélytársát. A nagyközség újdonsült első embere szerint könnyű helyzetben vehette át a települést elődjétől, hiszen a községben zajló beruházások nem igényeltek beavatkozást.

Polgármesterkedésének első hetében Herczeg József a napi ügyekkel ismerkedett, egyenként bemutatkozott a polgármesteri hivatal munkatársainak, majd a különböző intézmények vezetőit kereste, keresi fel. – Szeretném felmérni a szükségleteiket, és meghallgatni a véleményüket – magyarázta a polgármester. A nagyközségben az utóbbi hónapokban egymást érték a beruházások: többek között új iskola épül, megszépült a szolgáltatóház, elkerülő út épült. – Az iskola és a Borbála fürdő külső medencéjének építése jelenleg minden energiánkat felemészti. Ezek befejezése után szeretném a Gyevitur szabadidőközpont 100 fős konyháját 500 fősre bővíteni. Innen látnánk el ebéddel jövő decembertől a helyi oktatási intézményeket. Az alapanyagokat a helyi termelőktől szereznénk be – mesélt egyik legfőbb tervéről Herczeg József.

Mellettem az utódom: Piri József (balról) 13 év után adta át Algyő vezetését Herczeg Józsefnek. Fotó: DM/DV
Mellettem az utódom: Piri József (balról) 13 év után adta át Algyő vezetését Herczeg Józsefnek. Fotó: DM/DV

A polgármester még önkormányzati képviselőként az előző ciklusban a most megválasztott 8 tagú testület hat tagjával már együtt dolgozott. – A képviselők dolgozni akarnak, nekem az összefogásuk a feladatom. Lesznek viták, de minden a település érdekében fog történni – magyarázta Herczeg József.

Névjegy

Herczeg József 1956-ban született, érettségi vizsgáját Szegeden tette le. Dolgozott az áramszolgáltatónál, majd 1980-tól az ÁFÉSZ munkatársa lett. Később a vendéglátás területén egyéni vállalkozásba kezdett.

Olvasóink írták

 • 3. nyomdasz63 2010. október 18. 23:47
  „Erről a képről Móraváros mindenkigyulabácsija is példát vehetne ! Neki is így,kézfogással kellett volna átadni a városrészt az utódjának.Bár ő az utóbbi években a legfontosabbat,a titulusát/ hogy KÉPVISELŐ/ felejtette el sajnos.”
 • 2. Meek! 2010. október 18. 17:47
  „Jó helyre ült Herczeg Úr! most már csak bizonyítani is kell!!
  Mért ír olyan keveset az iskoláiról???????? engem érdekelne!!!!”
 • 1. gereben 2010. október 18. 12:33
  „Köszönjük az elmult 20 évet Piri Jóska! És jó, hogy az utódod nem a fidesznyik lett! Hajrá Algyő, Szeged!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fedett standok a Cserepes sori piacon

Szeged - Elkezdődött a Cserepes sori piac átalakítása. Első lépésként 80 kereskedő és a… Tovább olvasom