Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Herczeg Tamást javasolja a zsűri fesztiváligazgatónak

Herczeg Tamást javasolja a zsűri fesztiváligazgatónak

Szeged - Információink szerint Herczeg Tamás kulturális menedzsert javasolja fesztiváligazgatónak a Szegedi Szabadtéri Játékok ügyvezetői posztjára kiírt pályázatot értékelő szakmai bírálóbizottság, amely pénteken ült össze a városházán, hogy meghallgassa a három aspiránst.

Munkatársunktól - 2013.02.15. 16:37
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A zsűri zárt ajtók mögött tanácskozott, először Herczeget és a vele művészeti igazgatóként közösen pályázó Harangozó Gyula Kossuth-díjas koreográfust, majd Kelemen Csaba színművészt, végül Orbán Zoltán újságírót hallgatta meg. A grémiumban a fenntartó önkormányzatot Rózsavölgyi Józseffel együtt képviselő Haág Zalán KDNP-s városatya, a kulturális bizottság elnöke arról tájékoztatta a sajtót: a testület úgy határozott, hogy javaslatát majd csak a kulturális bizottság jövő szerdai ülésén ismerteti. Később kiszivárgott, hogy a szakmai bírálók Herczeg Tamásék pályázatát találták a legjobbnak.

Meghallgatásra vár a három pályázó: Kelemen Csaba, Orbán Zoltán és Herczeg Tamás. Fotók: Frank Yvette
Meghallgatásra vár a három pályázó: Kelemen Csaba, Orbán Zoltán és Herczeg Tamás.
Fotók: Frank Yvette

A zsűrit az EMMI miniszterének delegáltja, Révész Mária, a Fidesz pécsi szervezetének elnöke vezette, a Színházművészeti Bizottság Cseke Pétert, a kecskeméti teátrum igazgatóját, Béres Attilát, a Budapesti Operettszínház főrendezőjét, Hegedűs D. Géza színművészt és Novák Jánost, a Kolibri Színház igazgatóját delegálta – utóbbi nem vett részt a tegnapi ülésen. A három szegedi művészeti intézmény (színház, szabadtéri, zenekar) igazgatására kiírt pályázatokkal kapcsolatban a kulturális bizottság február 20-án tesz javaslatot a közgyűlésnek, amely 22-én dönt.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

1234 következő >> végére >>> 38 hozzászólás
Moderálásra küldöm 38. SP 2013.02.17. 11:47

A képen
biztos, hogy Kelemen Csaba van? Mintha a kép nem lenne az "igazi".

Moderálásra küldöm 37. Olajfa14 2013.02.17. 09:29

35.De. Az úgynevezett keresztény-konzervatív többség, amely sem nem konzervatív, sem nem keresztény, sem nem polgári, sem nem jobboldali. Egy posztkommunista, bolsevik többség. Megérdemeljük!

Moderálásra küldöm 36. RowarAtkinson 2013.02.16. 23:27

jógábor=herceg?Vagy valami szoros kapcsolat fűzi hozzá....?

Moderálásra küldöm 35. anyahajókabinajtóhajtogató 2013.02.16. 23:00

Hát ha ez a liberális fura fiú lesz a vezető, az Szeged számára tragédia lenne. Ezért kár volt bátyait meneszteni, egy alomból származnak.Úgy tudtam, hogy keresztény-konzervatív többség kormányozza az országot, a várost.Vagy nem....?

Moderálásra küldöm 34. titokgazda 2013.02.16. 16:26

tatár- Eszem ágában sincsen:-))) a saját szakmámból jól megélek, nem szorulok rá a miniszteri rásegítésre, a Fityesz-, az MSZP frakcióira, és olyan támogatókra, mint önök itt a Délmagyarnál:-))) Inkább készüljenek, hétfőtől Pesten fényezzék a kilincseket, Országgyűlés lesz, a nagy arc mellé már kelleni fog a nagy táska is... :-)))) a felmentéshez. Gyűjtsenek!!! (csak vicceltem... :-))))

Moderálásra küldöm 33. tatár 2013.02.16. 16:13

31. titokgazda 2013.02.16. 16:07
Szerintem legyél te a szabadtéris nagyfőnök. Egy ilyen finnyás csávó feltehetőleg önmagával is igényes és agyonképezte már magát. :)))))

Moderálásra küldöm 32. Olajfa14 2013.02.16. 16:11

26. Ez primitív megjegyzés. Trolivezetéshez kell a jogosítvány, színházvezetéshez a felsőfokú végzettség. Ne hasonlítsa Herczeget és a sógorát össze. Az előbbinek van(nak) végzettsége(i), a sógora Schwajda darabjából érkezett, amikor az egyik szereplő vakon szerzett jogosítványt...
29. Elvégre Marosan Buci ( Pék) Gyuriból is lehetett miniszter, miért ne lehetne egy kutyatápszer kereskedőből kulturális szakember, pláne a fideszben. Tetszik, nem tetszik az ötvenes évek világát éljük. Lehet, hogy olyan őstehetség a mi kutyatápszer kereskedőnk, hogy egyszer Csermanek Jánoshoz hasonló karrriert csinál - bár ezt kétlem. Aki ért hozzá, csinálja, aki nem, tanítja ... Ez a politikára is vonatkozik. Aki ért valamihez, a munka világában csinál karriert, a karrierista a politikában. Pláne a Nemzeti Együttműködés négyhatodos rendszerében.... Igaz, manapság nemigen hallom a büszke kijelentést, én a fideszre szavaztam...

Moderálásra küldöm 31. titokgazda 2013.02.16. 16:07

T. Jo Gábor úr! Még mindig elbeszélünk egymás mellett, nyilván nem véletlenül... Ön megint csúsztat... A Bölcsészkaron felsőfokú szakirányú továbbképzésben résztvevő hallgatók nem kapnak (kaptak) egyetemi szintű, vagy MSC diplomát (mégcsak főiskolai szintű, vagy BSC diplomát sem), ezt nyilván ön is tudja, úgy ahogyan azt is, hogy Szegeden (többek között az ön által is oktatott) kurzusok elvégzése nem jelent színháztudományi végzettséget, és nem jelent a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Színháztudományi Doktori iskolájába való bejutáshoz megfelelő végzettséget... így az ott megszerzett, pontosabban folyamatban lévő PHD fokozat még nem doktori cím, sőt honosítás nélkül nem is lesz az... Honosítani pedig (bocsánat az érthetőség kedvéért írom így) gyorstalpalón szerzett oklevelekre épített kártyavárat nem lehet...a hozzá hasonló aspiránsokat elfújja a szél... kérdem ismét mire jutott olajfa 14-nél? Meglesz Herczeg úr szakmai követelmények alól való miniszteri felmentése?

Moderálásra küldöm 30. JoGabor 2013.02.16. 15:30

28. titokgazda 2013.02.16. 14:11
köszönöm a jó szót, viszont szomorúan látom, továbbra is ragaszkodik tévképzeteihez. Kérem, legyen erős: H.T. valóban PhD fokozatot szerzett, és eszerint a színháztudományok doktora. Ha akarja, itt is megnézheti:
http://www.uat.ro/index.php?pg=page&pgid=23&sec=8&lv=2&lg=3
(Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, doktori értekezések, 2011/2012, 10. sorszám alatt Herczeg Tamás)
Szakvizsgával egyenértékű felsőfokú szakképesítése is van, erről a vonatkozó rendeleteket már hivatkoztam. Azért ismerem pontosan, mert a bölcsészkari kurzust 10 évig (1997-2007) történetesen én vezettem. Jónéhány ismert szegedi kulturális szakember végzett ott, nemcsak H.T., de Bátyai is, Koczka Feri is, és még sokan mások.

Moderálásra küldöm 29. baba60 2013.02.16. 15:24

A hozzászólók között lehet itt ölre menni, de azt nem nézik, hogy a szegedi közgyűlésből kik azok akik a javaslatot fogják tenni? Egy kutyakaja kereskedő meg egy szintén hozzá nem értő kdnp-s "honatya".És majd csak ezután jön a polgármester, miről vitázik itt 2 ember?


38 hozzászólás1234 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...