Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Herendi porcelánnal emelte ki sminkjét

Szeged - Egymás után nyeri az érmeket a nemzetközi és országos sminkversenyeken Mihály Orsolya Éva. 4-5 órát is edz naponta a modelljein, és elárulta, élteti a versenydrukk.
Mihály Orsolya Éva eredetileg olasz–rajz szakon végzett a szegedi tanárképzőn, amit két egyetemi diplomával fejelt meg. A vizuális nevelés pedagógiáját és vizuális kommunikációt tanít az egyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán. Emellett a kar külügyi irodájának munkatársa, és hogy utazási szenvedélyének is eleget tegyen, szabadidejében idegenvezetőként dolgozik.

– Általános iskolás koromban kezdtem versenyszerűen festeni, akvarelleztem, amiről számtalan díjam tanúskodik. Később technikát váltottam, készítettem olajképeket, kipróbáltam magam az ékszerkészítésben és a fotózásban is. Három éve jött a gondolatom, hogy emberre fessek, de versenyezni csak másfél éve járok. Nagyon sokat gyakorolok egy-egy megmérettetésre, van úgy, hogy a napi munkám után otthon 4-5 órát „edzek" a modelljeimen. Agyban is sokat készülök, kockáról kockára leforgatom magamban, mit fogok csinálni – meséli.

Herendi porcelánnal emelte ki sminkjét. Fotó: Kuklis István, DM (galéria)

Tökéletes összhatás

A versenyeken a megadott témában az összhatásnak kell tökéletesnek lennie. Orsolya sikeresen halad a sminkes pályán. Tavaly második díjat nyert az Országos Fodrász, Kozmetikus, Kéz-, Lábápoló és Műkörömépítő Ipartestület Budapest Open Europe Cup 2014 versenyén, ahol a szabad kategóriában „a herendi porcelán és a halasi csipke" volt a téma. Szintén tavaly az első díjat hozta el a nyíregyházi Szabolcs Kupáról, ami más néven a nemzetközi fodrász-, kozmetikus-, műkörömépítő-, műkörömdíszítő- és pedikűrösszakma versenye; ott a „siker, pénz, csillogás" témában sminkelt. Idén sem maradt le a dobogóról, a Szabolcs Kupáról ezüstéremmel tért haza, melynek témája az eljegyzés volt.

Sok múlik a modellen is

– Az összhang a legfontosabb, vagyis a színek harmóniája, hogy a ruha és a haj előnyösen keretezze a sminket. A felkészülésben segítségemre volt Márki Bernadett sminkmester. A modellem, Szigeti Emőke versenyfrizuráját Kormányné Eta fodrászmester, mesterfodrász és Vér Roland fodrász készítette el, a ruhákat szalonból szoktam bérelni – teszi hozzá a háttérben álló csapatról.

Herendi porcelánnal emelte ki sminkjét. Fotó: Kuklis István, DM (galéria)

– Az idei Szabolcs Kupán kreatív alkalmi eljegyzési smink volt a feladat. A mozgó szemhéjon belül maradva, figurális festés nélkül, extravagáns megjelenítéssel kellett alkotni. A megfelelő hatás érdekében Swarovski-köveket használtam, körülötte pedig sárga, arany és kék árnyalatokat. Rengeteg múlik a modellen, a megjelenésén, a kisugárzásán, és hogy miként veszi fel az adott szerepet. Amikor 40 perc után lejöttem a pástról, visszanéztem a modellemre és megnyugodtam, mert megéreztem, hogy sikerünk lesz. A tavalyi herendi sminkem elkészítése fantázia szabad kategóriában jóval nagyobb és bonyolultabb feladatot adott; a virágrajzolat ráhajolt a halántékra és az orcára, sőt a frizurába még egy porcelánbonbonier fedelét is beleépítettük. Ez 90 perc alatt lett kerek egész.

A rengeteg befektetett munka kikapcsolja Orsolyát, és elárulja, élteti a versenydrukk. Ha nem versenyre gyakorol, szívesen fest arcot, testet, selyemporos csillámfestést is vállal; rendezvényekre, esküvőre, szalagavatóra sminkel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízi mentő hozta ki a kismamát

Elakadt a mentő és a segítségükre küldött tűzoltóautó is. Tovább olvasom