Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Hernádit, Kernt és Udvarost kapjuk karácsonyra

Szeged - Két saját bemutatót, a koncertszerűen játszott Luisa Millert és a Bob herceget, valamint népszerű művészeket felvonultató vendégprodukciókat is kínál decemberben a szegedi teátrum.
A Szegedi Nemzeti Színházban pénteken a Mátyás-mesék című zenés mesejátékot mutatják be, a hónap végén a kisszínházban Az öreg hölgy látogatása című tragikus komédiát, de már javában készülnek a decemberre. Gyüdi Sándor direktor a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: dübörög a Verdi-hetek programsorozat, amelynek záróakkordja a Luisa Miller koncertszerű előadása lesz december 6-án. A darabot vezénylő főigazgató felhívta a figyelmet: ez a 17. Verdi-opera, amely Szegeden megszólal.

Dixie-gála és szilveszteri parti

A karácsonyi dixie-gálát december 29-én rendezik meg a kisszínházban: első részében Frankie Látó és csapata muzsikál, a másodikban a Storyville Jazz Band idézi meg a 19. század elejének kávéházi hangulatát. Könnyűzene, operett, musical is lesz az élő zenés nagyszínházi szilveszteri gálaműsorban, amelyet Toronykőy Attila és Koczka Ferenc szerkeszt. A 20 órakor induló esti műsorra 120 darab vacsorával egybekötött jegy is váltható.

150 éve alakult meg a Szegedi Dalárda, a jubileumot december 2-án kórushangversennyel ünneplik. A magyar operettek közül az egyik legkedveltebb és leggyakrabban játszott darab Huszka Jenő Bob hercege. A mesebeli politikai, szerelmi sztorit kétféle szereposztásban játsszák – tudtuk meg Ács János rendezőtől. A két címszereplő a Szegeden már operákból ismert Szélpál Szilveszter és a budapesti Radnóti Színház társulati tagja, Formán Bálint. Az évad közben a szegedi teátrumhoz szerződött fiatal színművész, Hekler Melinda is szerepel az operettben, amelynek bemutatóját december 13-án láthatja a közönség a nagyszínházban.

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a szegedi MASZK Egyesület közös munkájának eredménye a tavaly bemutatott Pass-port trilógia. Ennek második és harmadik részét – Maga az ördög, Pass-port Europe – viszik színpadra december 12-én. Balog József, a MASZK elnöke kiemelte, több rangos szakmai díjat nyertek a trilógiával az elmúlt időszakban. Szeretnék, ha a jövő évtől havonta legalább egy előadással megjelenhetnének a kisszínházban.

December a vendégjátékok hónapja: 22-én a Thália Színház hozza el a Boeing, Boeing – leszállás Párizsban című vígjátékot Marc Camolettitől. Fellép benne például Pindroch Csaba, Molnár Piroska és Schell Judit. A szív hídjai című darab december 26-án jön Udvaros Dorottyával és László Zsolttal a főszerepben. Hitted volna? – Verebes István rendezése december 29-én két előadásban látható a nagyszínházban Hernádi Judit és Kern András főszereplésével.

Olvasóink írták

 • 8. mátka 2013. november 14. 19:48
  „NP1 arra 60 millióra amelyet megszavaztak,mert a színház nem tud kijönni a költségvetéséből. Addig nyújtózkodj...Nem egy előadásra gondolhat bárki is, hanem arra, hogy ha a gazdálkodás nem tűnik jónak. Ha nem megy akkor nem folytatom az eddigi utat. Tavaly is év vége felé, több ilyen jellegű, vendég előadás. . Na , hogy értsd te is, nem ezekkel van a baj, hanem az egésszel, amit nem tudnak gazdaságilag kordában tartani. A 60 milla az nagyon sok...( közpénz, mások iskolák, eü int,szociális stb is innen kaphat ! ) olvasd csak el a másik DM cikket,amely néhány önkormányzati cég kevésbé sikeres működését ábrázolja, írja le. Na a színház is ilyennek tűnik. Ezekkel a kevésbé átgondolt műsoraival,előadásaival,évadtervével. Hiába egy-egy "siker" ha az egész szekér nyeklik-nyaklik. Gazdaságilag. Persze nem tudom érted e,hiszen mindez,sokak számára kikövetkeztethető volt,eddig is. Hiszen ahol hiány van ott vagy változtatsz vagy kérsz a fenntartótól.”
 • 7. pala1964 2013. november 14. 14:38
  „hát tényleg jobb lenne egy Nemcsák vagy Eperjes.... :)
  mondjuk Vidnyánszki rendezésében - a kajához valót meg a CBA hozná...

  szerintem Udvaros egyik kiemelkedő színésznőnk immár hosszú ideje, Hernádi igazi szórakoztató egyéniség és Kern-nel együtt tutira jó párost alkotnak, kimondottan hasonló, élvezetes stílusuk miatt... ennyit az "öregekről"

  szerintem meg Nagy Öregek...

  ...igaz, én Molnár Piroskát is nagyon szeretem, de pl. a ´fiatalok´ közül Pindroch is nagyon kellemes meglepetés volt a Liliomban...”
 • 6. NP1 2013. november 14. 13:47
  „1. mátka 2013.11.13. 18:35

  "mindezt + 60 millióból." - ezt az adat melyik előadásra/előadásokra vonatkozik?”
 • 5. majzik 2013. november 14. 09:08
  „Együtt a csapat !

  60 milla ! Hát tényleg jó !”
 • 4. queenmargareth1 2013. november 14. 07:10
  „2. szegedifiú 2013.11.13. 20:37 Öreg? Hernádi? vagy Udvaros?:)Mert középkorú?Valami rohadt nagy bajod lehet, amúgy is az idősekkel, mert mindenkit nyírsz, pedig, ha nem lesz szerencséd még lehetsz te is öreg.
  Kern is szerinte 60 körüli...Amúgy Kern és Hernádi HATALMASAK!”
 • 3. ötös 2013. november 14. 05:40
  „már rég nem lehet jegyet kapni rá.”
 • 2. szegedifiú 2013. november 13. 20:37
  „3 öreg. Ki kíváncsi rájuk? Én egy forintot sem adnék értük.”
 • 1. mátka 2013. november 13. 18:35
  „mindezt + 60 millióból.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mészáros: Népszavazás is elképzelhető

A Baloldali Páholy vendége volt szerdán Mészáros Tamás publicista, a 168 óra munkatársa. Tovább olvasom