Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Hét év alatt 2200 fejlesztés Szegeden

Szeged - Az uniós fejlesztések nyílt napján a szegedi Agórában sokféle programmal várták a látogatókat, Csepreghy Nándor pedig gazdaságfejlesztésről, a vállalkozók terheinek csökkentéséről beszélt.
A 2007 és 2013 közötti költségvetési időszakban Szegeden nagyjából 2200 fejlesztés valósult meg mintegy 300 milliárd forint értékben - közölte szombaton az Agórában rendezett sajtótájékoztatón Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár. Szombaton, az uniós fejlesztések nyílt napján az Agóra mellett még számos helyen szerveznek programokat, például 18 óráig ingyen látogatható az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont, 16 óráig féláron váltható belépő a vadasparkba.

- Magyarország különböző régióiban 63 ezer fejlesztés a tanúbizonysága annak, hogy miért volt értelme 2004-ben belépni az Európai Unióba. Számtalan feladat áll előttünk, hiszen mintegy 10500 milliárd forint érkezik Magyarországra a következő hétéves ciklusban - fogalmazott Csepreghy.

Elmondta: a kormány arról döntött, hogy a 10500 milliárd forintos keretösszeg 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fogják fordítani. Már eljuttatták Brüsszelbe azt a partnerségi megállapodást, amelyben benne van, hogy 1 millió euró értékhatárig csak normatív feltételekhez kötik a pályázati pénzek lehívását. A vállalkozói szektor terheit 10-15 százalékkal csökkentik annak köszönhetően, hogy nem lesz szükségük a vállalkozóknak pályázatíró tanácsadói szolgáltatásokat igénybe venni, az állam ingyen biztosítja ezt. Arra számítanak, hogy a nyár végén ki lehet írni a legújabb pályázati forrásokat.

A Csongrád Megyei Önkormányzatnak az a feladata, hogy minél jobban megalapozza a megye fejlődését - hangsúlyozta Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke. Nagyon fontosnak tartja a lézerközpont beruházást, és azt, hogy a jó földrajzi és időjárási körülmények pozitív feltételeket adnak a mezőgazdasági termeléshez.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rózsát és prizmát adtak a bringásoknak a rendőrök

A kerékpárosokat ellenőrizték szombat délelőtt a szegedi Dóm téren a rendőrök. Nőnap alkalmából a hölgyeknek virágot is adtak. Tovább olvasom