Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Hét megyei település búzája lesz benne a Nemzet Kenyerében

Szeged-Szőreg – Hét Csongrád megyei település gazdái adtak 1-1 zsák búzát az augusztus 20-án Pécsváradon kisülő Nemzet Kenyeréhez. A megőrölt gabona legnagyobb részét az erdélyi Dévai Szent Ferenc Alapítvány árva gyerekeinek juttatják el.
Deszk, Klárafalva, Kübekháza, Szőreg, Újszentiván, Tiszasziget és Ferencszállás gazdái vittek szerda délelőtt 1-1 zsák búzát a szegedi polgármesteri hivatal szőregi kirendeltsége elé, hogy ezzel járuljanak hozzá az augusztus 20-án Pécsváradon kisülő Nemzet Kenyeréhez.

Rózsavölgyi József szőregi önkormányzati képviselő elmondta: tavalyhoz hasonlóan idén is több Csongrád megyei település fogott össze, hogy búzát adjon a Nemzet Kenyeréhez. Pécs kezdeményezte a gyűjtést, majd levélben köszönte meg a kezdeményezéshez való csatlakozását a Csongrád megyei falvaknak. – Ebből nem csak Szent István napjára készül kenyér. A megőrölt búza legnagyobb részét a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes vezette erdélyi Dévai Szent Ferenc Alapítványnak juttatják el, fedezve ezzel az árva gyerekek egy teljes évi étkezési szükségletét. Már tavaly is annyi búzát gyűjtöttek össze Magyarországon, amiből a gyerekek egész évben tudtak frissen kisült kenyeret, kiflit és zsemlét enni. Nagy szükség van ilyen összefogásokra az országban – magyarázta a képviselő, aki a gazdáknak is megköszönte a segítséget.

A gabonaátadón Bodó Imre, a szegedi járási hivatal vezetője elmondta: a gazdák áldozatos munkájukkal napról napra nagyon sokat tesznek azért, hogy a magyar vidék tovább éljen és a jövőben is virágozzon. A hét zsák búzát Erdei Péter, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezető igazgatója szállította egy hódmezővásárhelyi tanyára, ahonnan hamarosan továbbszállítják a gabonát Baranya megyébe.

Olvasóink írták

 • 4. M.Aurelius 2013. augusztus 01. 16:33
  „Láttam, ahogy Rózsavölgyi és Bodó viszi a zsákot, és jót röhögtem.
  <moderálva>”
 • 3. laca74 2013. július 31. 21:42
  „Vajon politikusaink mennyivel szálltak be a projectbe? A válasz sejthető.”
 • 2. ikszy 2013. július 31. 18:46
  „Ezt a hét zsákot majd ökrös szekér viszi a malomba, hamupipőke galambjaival kiválogatja, az elkészült néhány kilónyi lisztből majd minden gyermeknek jut, főleg, ha népnemzeti keresztény ekhte magyar. Mer ez így van és kész.”
 • 1. kumisz 2013. július 31. 12:25
  „Össze tehetjük a kezünket,hogy Magyarországon nincs éhező gyerek vezérünk áldozatos munkájának köszönhetően.
  Off.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új cég viszi a szemetet Kisteleken

Augusztustól Kisteleken új szolgáltató látja el a hulladékszállítást. Tovább olvasom