Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Hét seriff kap saját irodát

Szeged - A közbiztonságot akarja javítani az önkormányzat azzal, hogy idén hét körzeti megbízottnak ad új irodát. Háromról már döntött a közgyűlés, négyről csütörtökön határoznak a képviselők.
Az ingatlanok átadásáról Molnár László, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodavezetője elmondta, a lakosok és önkormányzati képviselők kérték, hogy legyen a körzeti megbízottaknak a saját területükön irodájuk. Ezáltal közvetlenebb a kapcsolattartás, az ügyintézéshez a rendőrség biztosítja az infrastruktúrát és helyben tarthatnak fogadóórát. A rendőrség nem fizet bérleti díjat, csak rezsit.

A kmb-sek is rendőrök, lefedik az egész megye területét, mindannyian egy-egy faluért vagy városrészért felelősek. Ha nincs a saját körzetükben irodájuk, az illetékes rendőrőrsön intézik az ügyeket. Közvetlenül a szolgálati mobiljukon vagy a 107-es segélyhívón keresztül lehet elérni őket. A megyében összesen 152 körzeti megbízott dolgozik, közülük 36 Szegeden. Telefonszámuk nyilvános a megyei rendőr-főkapitányság www.police.hu/csongrad honlapján.

Bába Mihály (középen) 9 éve Tápé körzeti megbízottja. A részönkormányzatnál kap irodát Fotó: Schmidt Andrea
Bába Mihály (középen) 9 éve Tápé körzeti megbízottja. A részönkormányzatnál kap irodát.
Fotó: Schmidt Andrea

– Nagyon összetett munka a körzeti megbízotté, ezért szeretem. A lakossággal kialakított bizalmi kapcsolat abban segít, hogy tudják, én vagyok az ő rendőrük, seriffjük – fogalmaz Bába Mihály. A 32 éves körzeti megbízott 9 éve Tápé kmb-se, aki nemsokára a részönkormányzattól kap irodát. – Nagy a városrész, ketten vagyunk. Az itteniek nehezen nyíltak meg, de befogadtak. Látják, hogy járőrözünk, ha kell, tájékoztatunk vagy csak beszélgetünk. Múltkor részeg motorost kapcsoltam le, aki a városból jött ki a töltésre kacsázva, bukósisak nélkül. Előtte az üdülőknél fékeztem meg két hajléktalant, akik előbb egymásra támadtak, aztán a hétvégi házak ablakait kezdték bedobálni. A környékbeliekkel a jó viszony kölcsönös: ha a mi nyomozóinknak kell információ, tudjuk, hogy melyik vendéglátóegységbe, hivatalba menjünk vagy melyik civilszervezetet, iskolát, baráti társaságot hívjuk fel.

Kamerák Dorozsmán

Térfigyelő kamerákat szereltet fel Dorozsmán a részönkormányzat a saját keretéből 1,75 millió forintért lakossági kérésre. Ezt a döntést is a közgyűlésnek kell jóváhagynia. A pontos helyüket még nem tudni, de a rendőrség javaslata alapján a Faragó téri játszótérhez, a templomhoz, a főutcára és a nagybani piachoz biztos jut majd a 6-7 készülékből.

7 helyen

Várhatóan ősztől lesz „kmb"-s iroda Rókuson a Csongrádi sugárút 104.-ben, Öreg-Rókuson a Tavasz utca 7.-ben, Béketelepen a Napos úti iskola épületében, a Mars téri piac igazgatóságán, a Cserepes sori piac régi díjbeszedő épületében, Gyálaréten a művelődési házban és Szentmihályon a Kapisztrán utca 50. szám alatt.

Olvasóink írták

 • 13. corse 2011. június 29. 00:42
  „el nezest de szerintem a magyar rendor az vicc sem tobb ha tobben vannak erosek de ha csak parba akkor vissza huzak magukat ;ajalom valamenyi rendorbacsinak hogy a legioba az alap kikepzest meg csinaljak akkor mehetnek rendornek lasd a francia rendoroket valamenyiuk szolgalt a legioba;es ott meg tanulnak fegyver nelkul is erosek es batrak lesznek csak ha ra nezek a kedves elvtarsakra akkor azt latom hogy 1000 bol jo ha 10 megfelelne”
 • 12. Egyolvasó 2011. június 28. 17:36
  „9. sevenof9
  Nem rossz a hozzászólásod, csak tudod addig amíg a nagy USA-ban a rendőrnek van igaza addig szegény kicsi eladott Magyarországon a bűnözök élvezik a törvény adta kiskapuk előnyeit.
  USA-ban biztos vagyok benne, hogy az ilyen senkiházi Sztojka féle bűnözők nem kiabál a bíróságon mert a rendőr úgy szájon vágta volna, hogy kiköpi a pirosat, utána mehetett volna panaszra bárhova ott biztos olyan példás büntetést kapott volna, hogy az megemlegetné. De itt sajnos az ilyen szarháziaknak jogaik vannak a rendőrökkel ellentétben.”
 • 11. hahaha62 2011. június 28. 17:08
  „6. deszkás 2011.06.28. 10:31
  HAHAHA! Ez "németből" látszik?

  Te kis vicces.....van egy házikó-amit még árulok...in szögöde....így 3-4 havonta-ha tetszik-ha nem sajna vissza kell mennem.....és bizony tapasztalom----mint legutoljára 2 hete---akkor voltam ott --de sajna ismét nem lett eladva...nincs rá elég pénzecskéje a vevőknek-pedig beírtam a hírdetésbe:INGATLANTURISTÁK KÍMÉLJENEK !.....a három érdeklödőből 2 az volt----azokat be sem engedtem.
  Itt a kerékpárokon van minden felszerelés-mert keményen büntetik.....nincsenek "láthatatlan emberkék!".”
 • 10. Nórikám 2011. június 28. 16:17
  „Az egész városban, a lakótelepen sem találkozom soha rendőrrel, de még a piacon se láttam. Valamelyik este a Tisza parton láttam vagy négyen voltak, könyököltek a kőgáton, persze nem azon részen ahol a részeg tinik randaliroztak, és mindenkibe belekötöttek. Na ja, ott kellett volna valamit csinálni!”
 • 9. sevenof9 2011. június 28. 12:25
  „1. a sheriff a megye rendore. A videk rendore. A varosban van city police, van ugye az allami "trooper", az "interstate police".
  2. ok nem sokat szarakodnank a sved kisebbseggel,rend lenne ket perc alatt. tudjak es merik is hasznalni a hatalmukat,fegyveruket.

  Elnezven a magyar rendort,mind oltozkodeseben,mind felszerelesileg-kikepozesileg nyamnyila bandanak tunnek. Azert ha valaki egy FEG pisztoly lenget vagy egy Glockot,nem mindegy am! bar ugye kis penz kis foci...
  De mint a gripeneknel,lehetne am az amerikai rendoroktol hasznalt pisztolyt venni es persze havonta 100 golyot elgyakorolni.”
 • 8. fili-busz 2011. június 28. 10:45
  „6. deszkás 2011.06.28. 10:31

  HAHAHA! Ez "németből" látszik?

  Lehet, hogy a "nyugati" példát hozta fel megint.
  Ott még sokkal veszélyesebben közlekednek a biciklisek.
  Tapasztalat.”
 • 7. jozko 2011. június 28. 10:38
  „Ha jól értelmezem a cikket, a "seriff" elnevezést a megszólaltatott Bába Mihály körzeti megbízott használta-
  szerintem viccesen.
  Bába Mihályt - ha nem is részletekbe menően - ismerem, talpraesett, becsületes embernek, jó rendőrnek tartom.
  Ilyen embertől az ilyen kis elszólást elfogadom.
  Ez önmagában még nem nyelvújítás.

  Aki Lőrince professzorral példálózik, az legalább a ventillátort írja 2 ´ l ´ -lel...
  Nem cikizésnek szántam, jómagam is rendszeresen mellékalapálok...”
 • 6. deszkás 2011. június 28. 10:31
  „HAHAHA! Ez "németből" látszik?”
 • 5. macs 2011. június 28. 10:20
  „Miért keverjük a fogalmakat? A körzeti megbízott a rendőrség tagja kiemelt feladattal. A seriff az Államokban, amolyan rendőrfönők, választott tisztséget betöltő személy, aki az önkormányzatnak van alárendelve.”
 • 4. fili-busz 2011. június 28. 09:08
  „"Hét seriff kap saját irodát"

  Kedves Dombai Tünde!

  Köszönjük, hogy hozzájárul nyelvünk tisztaságához, "újságíró" létére.
  Igazán "hálásak" vagyunk érte!”
 • 3. Grabowsky 2011. június 28. 07:51
  „Móravároson javaslom inkább az Amaro Kher fantázianevű roma közösségi házat, elférne benne egy gyorsított ítélethozó bíróság, lenne hely a celláknak, még az ítéletvégrehajtó is kaphatna szolgálati lakást...”
 • 2. qrumpli 2011. június 28. 07:24
  „Persze hogy seriff Lőrince meg ventilátor a sírjában.
  Legjobb lenn ha nem amerikáznánk annyira.talán ha az
  életszínvonal felér odáig esetleg.
  Éppen elég rendőr van csak épp tekintélyük nincsen.
  Talán ha a bűnözőket cseszegetnék jobb lenne.”
 • 1. hahaha62 2011. június 28. 05:50
  „Ez nagyon klassz---ha csak a főútvonalakon -a telepeken végig mennek.este sok-sok kivilágítatlan kerékpárost----akik főleg forgalommal szemben haladnak az egyirányú utcákban----és nappal pedig sok-sok 12 év alatti szabálytalan kerekezőt találnak....ami nagyon balesetveszélyes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árok osztja ketté Szeged belvárosát

Észak–déli irányban kettészelték a szegedi belvárost a villamospálya felújítási munkálatai. A Kelemen és a Zrínyi utcában pallókon kelnek át az emberek egyik oldalról a másikra. Tovább olvasom