Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Hét utca nevét cserélhetik le

Üllés - Ragaszkodnak utcáik régi elnevezéséhez az üllésiek: a településen 7 utca nevének megváltoztatásáról lehet szavazni augusztus 10-éig.
Többek között Gorkij, Makarenkó és Hámán Kató táblái tűnhetnének el a faluból. Nagy Attila Gyula polgármester szerint a csere előrelépés lenne a község életében.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a szerdai Délmagyarországban és Délvilágban! Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 8. szeti 2011. június 22. 18:31
  „6. Igazad van, hogy ÁTnevezgetni nem kell, de VISSZAnevezgetni azért szerintem igenis kell. Ugyanis a Marx tér, Tolbuhin sugárút, Lenin körút, Április 4 útja neveket az előző rendszer adta a mostaniak helyett. A többinél nem tudom, mi a helyzet, de ezeknél kifejezetten emlékszem, hogy VISSZAnevezés történt. Tehát az előző rendszer nem tartotta tiszteletben a történelmünket, és belenyúltak saját nézeteik szerint, ezt kellett visszaállítani, szerintem ez rendben van.

  Amúgy azzal én sem értek egyet, hogy fújszocializmus attitűddel töröljünk mindent, ami az előző rendszer emléke. Az is a történelmünk része, el kellene már végre fogadni.”
 • 7. nyomdasz63 2011. június 21. 23:42
  „Polgármester úr!
  Remélhetőleg!!! a táblák elkészítését a helyi,feltörekvőben lévő nyomda kapja feladatául !?
  Más...Tessék mondani ! Nem halad nagyon(túl) lassan az a kerékpárút?”
 • 6. bzoli-41 2011. június 21. 21:52
  „Ezt sosem értettem, mitől lesz jobb ha lecserélik egy utca nevét? Miért nem lehet Marx tér, Bajcsy-Zsilinszki tér, Zöld Sándor utca, Tolbuhin sugárút, Április 4 útja, Lenin körút, Partizán u., stb. Engem nem zavartak, ha másért nem is, nosztalgia miatt...
  Az utcanévváltással ráerőltetik az emberekre azt a rengeteg futkározást az összes közműhöz, okmányirodához. egyéb hatóságokhoz... És minden pénzbe kerül. Szerintem.”
 • 5. Zsoltee0716 2011. június 21. 21:34
  „Miért és ami Szegeden csinálnak!

  Városgazda sor->Városgazda utca
  Kisdobos utca->Mertz Tibor utca
  Hattyas sor->Hattyas utca”
 • 4. Smerdis_of_Arshak 2011. június 21. 21:21
  „3. mattil 2011.06.21. 20:44

  Szolnok megye, Martfű, Lenin út. nem zavar senkit. kár egy népnek homokba dugnia fejét saját történelme elől, nem vezet semmi jóra.”
 • 3. mattil 2011. június 21. 20:44
  „Tehát egy zseniális író, drámaíró, egy író pedagógus, a róla elnevezett pedagógiaelmélet megalkotója, és az eszperantó mozgalom, (valamint sok segélyszervezet) vezetője akinek a nézetei miatt kellett mártírhalált halnia Üllés legnagyobb ellenségei. Mindez azért, mert hittek egy nézetben egykoron? Főleg, hogy emiatt már életükben is szenvedtek eleget..
  Ez eddig három. Mi a másik négy? Talán Gagarin és József Attila?
  Úgy két éve Vásárhelyen is át akarták nevezni ez utóbbi kettőt, arra hivatkozással, hogy "komcsik voltak", de ott ha jól emlékszem a lakók nem engedték. Óhatatlanul ez a vásárhelyi eset jutott eszembe a hír kapcsán. No meg az, hogy Nagy Attila Gyula polgármester alkalmatlan a feladata ellátására, mert bár nem ismerem sem őt, sem a települést, kötve hiszem, hogy ez lenne a legnagyobb gond arrafelé!
  Jobb helyeken az elmebetegeket visszahívják és másik polgármestert választanak. Nálunk bebetonozódnak a hatalomba és mindenki csak les, hogy hülyeségekre költhetnek ilyenek milliókat!”
 • 2. tótkomlósi 2011. június 21. 20:14
  „Ja igen, azt elfelejtette odaírni, hogy ezután mi lesz a neve!
  Szél kálmán, hofman rózsa meg ilyenek?”
 • 1. Smerdis_of_Arshak 2011. június 21. 19:50
  „tényleg nagy előrelépés lenne. csomó új munkahey is teremtődne ezáltal, ugye polgármester úr?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol töltse a nyarat a gyerek?

Csongrád megye - 77 nap a nyári szünet – ennyi időre kell gondoskodniuk a szülőknek iskolás… Tovább olvasom