Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C Még több cikk.

Hetekig lebegett élet és halál között

Szeged - Kikerült az intenzív osztályról
az a 27 éves fiú, akit még január elején raktak ki a Sellő presszóból erős ittassága miatt. A vendég mindenáron vissza akart menni, majd nekitámadt a bejárat előtt cigiző L. Zsoltnak, aki olyan szerencsétlenül lökte el, hogy az eséstől életveszélyes koponyasérülést szenvedett.
Kikerült az intenzív osztályról az a 27 éves fiatalember, akit még január 7-én hajnalban előzetes szóváltás után lökött el egy 25 éves férfi a Sellő presszó bejáratánál  olyan szerencsétlenül, hogy a vendég életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. A rendőrség – ahogy megírtuk – azonnal őrizetbe vette L. Zsoltot, és kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, amit az ügyészség végül nem indítványozott. A koponyasérülést szenvedett P. Péter hetekig lebegett élet-halál között, de Ótott Ferenc, a Sellő presszó tulajdonosának tudomása szerint már kikerült az intenzív osztályról.

– Sajnáljuk az egészet, ennek nem így kellett volna történnie. Szeretném tisztázni a dolgot, hiszen az esettel kapcsolatban már számos pletyka látott napvilágot: késelésről és a fiú haláláról is beszélnek már az emberek – mondta a tulajdonos. Ótott elmondása szerint vendégük erősen ittas állapotban behányt a presszó belső termébe, ami után az egyik rendező ki akarta vezetni a szórakozóhelyről.

Sellő preszó. Fotó: DM/DV
Sellő preszó.
Fotó: DM/DV

– Megfogta a srácot, és a bejárat felé vitte, de a fiú nem hagyta annyiban a dolgot, és már útközben dulakodás tört ki közöttük. Vendégünk belekapaszkodott a rendező pulóverébe, és leszakította a kapucniját. Miután sikerült kitessékelni a szabad levegőre, a fiatal mindenáron vissza akart jutni a presszóba, de ezt nem engedték neki. Ekkor kötött bele a bejárat előtt cigarettázó Zsoltba, aki szintén vendégként volt jelen az eseményen. Ő egyébként az úszóházamon dolgozik karbantartóként. A szerencsétlenül járt fiú korábban is megfordult már nálunk, de akkor semmi probléma nem volt vele – mesélte Ótott Ferenc. A presszótulajdonos szerint kitessékelt vendégük azért kapta fel a vizet, mert nem engedték vissza szórakozni, és ezért támadt dühében L. Zsoltra, aki ellökte a fiút.

– Nagyon szerencsétlenül esett el, hogy így beverte a fejét. Azonnal értesítettük a mentőket és a rendőröket, akik előállították Zsoltot. Amint jobban lesz a fiú, meglátogatom. Zsolt ezt már korábban megtette – mondta Ótott Ferenc.

A Szegedi Rendőrkapitányságon megerősítették Ótott Ferenc értesüléseit: javult a szerencsétlenül járt fiatal állapota. – A sérülést okozó 25 éves férfi ellen szabadlábon hagyása mellett életveszélyt okozó testi sértés miatt folyik büntetőeljárás –mondta Szenti Szabolcs szóvivő.

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. Tralala 2012. június 29. 19:25
  „Meghalt!:(
  és a gyilkos szabadlábon van azóta is!!!”
 • 59. virág25 2012. február 07. 21:42
  „Nem ez volt a kérdés. A többin már régen túl vagyok.”
 • 58. howatowabb 2012. február 06. 13:15
  „Nem hirdettem semmit,senki nem hagyott cserben, megtudtam, hogy lesz. Én is csak egy lakótelepi lakó vagyok, aki hallott arról, hogy milyen gondokkal küzd a szervezet, mennyire nem lehet az itt lakókat mozgósítani.
  ( Egyébként itt lakóként én is azt tapasztalom, hogy mindenki arra vár, hogy majd más csinálja, de mikor ingyen van valami, akkor ott nagy a tömeg!) Ennyi. Nem látom, van-e itt valaki, aki ideírja a nevét, így én sem teszem. Közben,( teljesen más által szervezve) a hétvégén eljutott a lépcsőházunkba egy "petíció", aminek aláírásával az abban foglaltakat támogatom.Ez a Sellő nyitva -tartásának korlátozásáról szól. Ezt sem szerveztem, a papír tőlem függetlenül ment végig a társasházon. Mindenki aláírta. Remélem hozzád is eljut. Több vádaskodást nem kérek, mert nem vagyok szervező,és nem írok nevet, bárhogy fáj is. Még egy dolog, ami szintén csak azért, mert lehet, hogy félreérthető volt az előbbiekben. Nem azért nem írtam le, hogy kit keress, mert titkos, hanem azért, mert nem tudom, hogy az oldalon más ember személyes adata, így pl. a neve szerepelhet-e. Ezért írtam, hogy ha a google- ba beírod... Nem sértés akart lenni, csak nem akartam, hogy kimoderálják. A képviselői telefonszámot szintén megtalálod a neten, és ott megmondják a képviselő fogadóórájának időpontját. Helye általában a Tápai utca bútorboltos tízemeletes aljában van.”
 • 57. virág25 2012. február 05. 17:21
  „Mondjátok már meg mikor és hol volt ez a rendezvény, ha nem titok? Honnan lehetett volna tudni róla? És ki az illetékes, mert megkeresem őt is! A mi házinkban 14 lakót kérdeztem meg senki nem tudott róla! Ez majdnem a ház fele.
  "Nem kérkedsz, de nem is teszel, én inkább úgy gondolom. Nem írnád le?! Hiszen itt név nélkül lehet!" - Ne mondj olyat amit nem tudsz biztosan. Névtelenül pláne!
  .... van olyan, aki alkot, de azok olyan emberek, akik valóban mennek, csinálják, no és el is érnek valamit.... Ezt érted el? Meghirdettél valamit és hatan mentek el? Köszi! A többi cserben hagyott?
  Igen nyögve nyelős ez, mert mindenki tudja, kikről is van szó! Igaz?”
 • 56. hogymikvannak 2012. február 03. 21:27
  „Kedves virág25, howatowabb! Mivel a környéken élek, én is tudok a problémáról. Olvastam a kommenteket, még az elején, majd visszatértem, kíváncsiságból, mizujs van? Most pedig azt látom, hogy elfogytak az érdembeli hozzászólók, csak ti próbáltok kommunikálni egymással. Viszont virág25, most itt nem biztos, hogy neked van igazad. Nagyon zavar mindenkit, aki a környéken lakik, de mondjuk ki őszintén, nem teszünk semmit, csak zúgolódunk. Hallottam, volt azon a bizonyos fórumon olyan, aki vidékről jött ezért haza, hogy elmondhassa a véleményét. Ott volt a rendőrségtől is az illetékes, és figyelj csak jól! A kb. 20 emberből, aki bejelentéssel élt, akik miatt megvalósult a fórum, /pedig tudtak róla/, nem ment el szinte senki! Voltak 6-an! Pedig a bejelentők kaptak értesítést. Ne vitázzunk, próbáljunk tenni, menjünk még utána, nincs veszve még, talán, vagy gyűjtsünk aláírást, vagy tegyünk ki magunk által fogalmazott levelet a lépcsőházainkba, kezdjünk közvélemény kutatást! Nem igaz, hogy ez ilyen nyögve- nyelős! Ha meg nem jön össze, akkor legalább tettünk valamit!”
 • 55. howatowabb 2012. február 03. 17:28
  „Kedvesem! Névtelenek közé, persze, majd ideírom csak neked a nevem!! De legalább teszek a közösségemért. Egyébként civil is és nonprofit is. Azért leírhatnád a lényeget, mert most már valóban nem értem! Mi a gond azzal, hogy tegyünk, ne morogjunk! Nem kell közösséget alkotni velem, van olyan, aki alkot, de azok olyan emberek, akik valóban mennek, csinálják, no és el is érnek valamit. De mit lehet tenni, ha nincs olyan, aki megy? A nagy magyar népi valóság: beszélni, panaszkodni, dünnyögni, ha meg valaki szól, jól leugatni! Nem értem, mi a gondod? Ugyanaz a cél! Annyit még, ha visszaolvasod magad, sajnos csak azt látod, hogy panaszkodsz, hárítod, mutogatsz. Sebaj, majd nem zárják be, aztán jön a nyár, és hallgathatjuk. Végül is nem kell itt az egyesség! Hiszen csak egyet akarunk! Tekints ellenfélnek az a legegyszerűbb!”
 • 54. virág25 2012. február 02. 23:15
  „Okos vagy, csak így tovább howatowabb! Ezért és ezzel nem érsz el semmit. Ha nem vennéd észre, te is a névtelenek közé tartozol. Ja, a civil és a nonprofit között van némi különbség! Végigolvasva téged ismeretlenül, nem is akarok veled közösséget. A lényeg lemaradt. Ezt nem értheted kedves civil barátom.”
 • 53. howatowabb 2012. február 02. 17:12
  „"Megteszem, de nem kérkedem vele." No püff! Ez a mai hozzáállás. Nem kérkedsz, de nem is teszel, én inkább úgy gondolom. Nem írnád le?! Hiszen itt név nélkül lehet! Persz, hogy bátran azt írsz, amit akarsz. Tudod! Messziről jött ember... Amikor a neved kérték, hogy fordulhass valahova, akkor nem írtad le! Csak tudnám, hogy mit tettél a közösséged, közvetlen környezeted érdekében. Én nem kérkedem vele, de már tettem. Nem ebben az ügyben, de megtaláltam a fogadóórát is, meg a képviselőt is. A Civil szervezet, meg, mint ahogy a neve is mondja civil, nonprofit. Nem ad senki pénzt, hogy másoljon neked beutalót, ha fórum van, vagy hívjon, mert jóformán bármit kezdeményez, pár ember van vele, a többi meg véleményt alkot.”
 • 52. virág25 2012. február 01. 22:11
  „Szerinted miért nem voltak ott? Mert nem tudtak róla. Nyugodj meg. Szinte egyedül van. Miért? Gondolkodj már! És hidd el megteszek érte azt amit tudok, de nem kérkedem vele. Továbbra is fenntartom azt amit írtam, még ha fáj is. Ha lapítanék nem írnám le ezt sem!”
 • 51. howatowabb 2012. február 01. 16:52
  „Tud, ha a bejelentéseddel azt is vállalod, hogy ott vagy, ha hív. Nem mentesít, az hogy nem tudtam! Olvasd már vissza, amit írsz! Kérsz, de úgy vádaskodsz közben. Ott volt, aki tudott volna tenni. Csak emberek nem voltak. Adj elérhetőséget neki, és megkeres! Szinte egyedül van, ezen is gondolkodj, ne morogj, segíts! JAl, csak akkor támogat az egyesület, ha megjelenek és támogatom? Te hogyan gondolod? Kiáll ordít, te meg lapítasz? Az se rossz! De akkor ne panaszkodjunk, hallgassuk a barmokat, hiszen nehogy már megmondjuk az adott helyen a tutit!”
 • 50. virág25 2012. február 01. 14:39
  „Nyilvános adatokra és fórumokra vagyok kíváncsi, mivel ügyetlen vagyok és nem találok ilyet. Titkos nem kell. A ti akciótokról sem tudtam semmit! Azokon a rendezvényeken amit a Pille utai játszótéren rendez az egyesületed mindig megjelenik Szentgyörgyi alpolgármester úr, ott is említettük, az önkori honlapján is van nála fenn panasz. - "Ez az egyesület tud(na) segíteni, ha volna mögöttük olyan csapat, aki néhanap megjelenik, (szóval) támogat." - meg képviselőként például figyel! JAl, csak akkor támogat az egyesület, ha megjelenek és támogatom? Amikor az otthonomban mások trágár szórakozása, verekedés, zaj, szemét, zavar engem. Az otthonom környezetében emberek "végtermékein" megyek keresztül nap mint nap? Tud vagy tudna? Ez sem világos. Ez így értelmetlen. Ez nem civil kérdés. Itt a hatóságnak és az önkormányzatnak kellett volna már rég lépni! A BULIkat nem engedni!”
 • 49. howatowabb 2012. február 01. 12:51
  „Kedves virág25! Nem tudom, lehet-e itt címeket megadni. DE! Van a Szegedi Fölsővárosiak Civil Egyesülete azaz a SZÖFCE, ahová tartozni semmiféle kötelezettséggel nem jár. Ez az egyesület tud(na) segíteni, ha volna mögöttük olyan csapat, aki néhanap megjelenik, (szóval) támogat. Ha utánanézel, kit kell ezen belül keresni, akkor pl. írd a keresőbe, ki a vezető, vagy elnök. No, azzal felveszed levélen keresztül a kapcsolatot, és hátha tudna történni valami. No, meg ha még azzal segíted, hogy a környezetedből "viszel" magaddal még olya(noka)t, akiket legalább annyira zavar ez a csodaszórakozóhely.... Összefogunk itt a környéken, bármit megtehetünk!”
 • 48. virág25 2012. február 01. 12:20
  „Nem tudom hány fő bejelentett, adózott munkahelye ez. Azt viszont tudom, hogy nagyjából 300-350 lakás lakóinak gondja a hely. Közülük hányan nem tudnak normálisan pihenni? És másnap ezért munkájukat normálisan elvégezni?
  Várom címeket és időpontokat, hogy kihez, mikor lehet fordulni.”
 • 47. howatowabb 2012. január 31. 21:07
  „Kedves angi00! Na, püff neki, megkaptuk! ".Könnyű mindig a rendőröket kiküldeni,ahelyett,hogy inkább az az ember szólna,akinek baja van....vagy megpróbálna kompromisszumra jutni." Szólna?? De kinek, aki a kapucnit tépi le, vagy aki földhöz vág, amikor kilépsz, hogy az intenzívig meg sem állsz?? TE MIRŐL BESZÉLSZ?! Arról híres a részeg, meg a kidobó, hogy beszélni lehet vele! No, még annyit, hogy belegondolok, amikor ez az erősre ivott hazaér. Milyen szeretettel áll a család elé, mikor besasszézik az ajtón. Múltkor épp hallottam egy magasröptű hazaindulót. Csak hozzám térne úgy meg! Lehet, hogy én is az intenzívre küldeném? Munkahelyféltés, ugye? Attól az asszonytársadtól kérdezd már, akinek drágáját te leitatsz, és hazamegy kedves kiccsaládjához!”
 • 46. angie00 2012. január 31. 07:48
  „Tisztelt Hozzászóló Olvasók!
  Szerintem meg könnyű ezzel védekezni,hogy mert a hely hibája...és hangos a zene...ez egy szórakozóhely,amivel sajnos ez együtt jár.Könnyű mindig a rendőröket kiküldeni,ahelyett,hogy inkább az az ember szólna,akinek baja van....vagy megpróbálna kompromisszumra jutni.Sok fiatal és sok idősebb kedvenc helye a Sellő Klub.Arról,hogy a vendégek az utcán mennyire hangosak és miket hajigálnak el-a hely nem tehet....de megtesszük a tőlünk telhetőt,hogy ne vigyenek ki üvegeket és ne hangoskodjanak a klub előtt.A bezáratási akcióhoz annyit hozzáfűznék,hogy nézzék meg ezt a dolgot a másik oldalról is,mégpedig:a vendégek véleménye,és hangsúlyoznám,hogy a klub megszünése munkahelyek elvesztésével jár!!!!!!!......Az ott történtek ügyében pedig könnyű annak okosnak lennie,aki ott sem volt,nem jár le,és csak hallomásból tud róla...és azt sem jól vagy pontosan.A hely nem igénytelen.....ez azért sértés volt.A vendégetek pedig szűrjük!!!És az éremnek 2 oldala van,ne mindig csak az egyiket nézzük!!!Tisz.:egy alkalmazott”
 • 45. Lujzi999 2012. január 30. 16:14
  „Kedves alfa258 2012.01.26. 10:56 !!!
  Nem tudom h mit képzelsz h idiótának nevezed azt a személyt aki az intenzíven feküdt élet halál között majd 2 hétig, lassan 1 hónapja van kómában, te meg itt arról beszélsz h nem dolgozott...pff... nem kéne ilyeneket írnod ha nem is ismered mert igen is normális munkahelye van és normálisan dolgozott... Elmondanám neked h nem hányt be a sellőbe és nem kötözködött...ő belé kötöttek... Kíváncsi lennék h te belegondoltál e abba h mi lett volna ha veled történik ez??!!... mert szerintem qvára nem... Nem tudom h mit hiszel magadról de feltételezem h nem tudod mi történt akkor ott és olyanokat állítasz ami nem igaz... Ha már így írsz vkiről aki kicsit többet ivott a kelleténél akkor gondolom te még az alkohol fogalmát sem tudod... Egy kicsit gáznak találom az olyan embert aki úgy fogalmaz meg egy véleményt egy másik emberről h nem ismeri, úgy mint te... Ja és h tudd: ittas állapotban volt de annyira nem h hányjon!!! Üdv”
 • 44. ingrid79 2012. január 30. 15:03
  „Itt egyetlen egy probléma van, az hogy nincs belépő ami megszűrné a csőcseléket.... milyen emberek járnak már oda? (Tisztelet a kivételnek)
  Bármelyik szórakozóhelyről kiessékelnek mert ittas vagy és nem tudsz megállni a lábadon, ha össze vissza hánysz mindent. Akkor annyi eszed legyen már ,hogy még nem neked áll feljebb..hanem szépen hazaindulsz.
  Ne csodálkozz ha leugrik egy saller...
  A másik véleményem meg minden szórakozóhely olyan amilyennek az emberek teszik, a Sellő lehetne igényes is (az is) itt a vendégekkel vannak problémák. Leamortizálják a berendezést, a mosdót. Undorító Részeg panellakó, ott az emberek 90 százaléka, akiknek fogalmuk sincs arról hogy milyen is igényesen szórakozni. Így meg előbb utóbb megvan a baj....

  U.i: Lányok buli előtt illik megfésülködni...mert mint multkor láttam ez nem mindenkinek jött ösze buli előtt...tudjátok a tükörbe nézés hasznos dolog..... :)”
 • 43. Tralala 2012. január 27. 16:32
  „12. alfa258 2012.01.26. 10:56
  Te is lehetsz következőleg "az az idióta" akit egy kidobó majdnem megöl, és majd akkor mondjál ilyeneket!!

  Amúgy meg persze, pont ott volt egy ismerőse, aki egy másik helyen embere, és pont olyan szerencsétlenül esett, hogy egy életre le is nyomorodhat, és ez még ráadásul a jobbik eset, a rosszabbik ha bele is hal...de neeeem, az nem kidobó volt, emez meg nem volt normális, természetesen ő okozta az egészet...

  könnyű olyanra fogni mindent, aki meg sem tud szólalni, sőt csoda ha túléli.”
 • 42. virág25 2012. január 27. 15:01
  „tron! A balhét halljuk a mocskot látjuk. A képen is ami van, azt nem hajléktalan dobálja oda és úgy. Valóban vannak hajléktalanok is a környéken. Ennek lehet egyik oka, hogy ott gyűjtögetnek a szórakozók után. Az nem negatív, ha az ott lakók az otthonaikban élni, lakni és pihenni szeretnének. Nem ez a helye egy ilyen szórakozó helynek! Ezt az illetékesek nem vették figyelembe. A rendszeresen fizetett takarítók ha vannak, nem végzik el a feladatukat. Csak nézd meg a képet. Te ilyen játszótér mellett nőttél fel? Ilyen az otthonod környezete? Ide vinnéd a gyerekedet játszani? A hangos zene, a szemét és a kulturálatlanság az ami rossz. És rosszat tesz neked is, bár még nem látod be.
  A srácnak jobbulást! Ha megkapom kihez, mikor, hova kell fordulni én is megyek.”
 • 41. TMH 2012. január 27. 09:02
  „Mi is pont szemben lakunk az említett hellyel és meg kell mondanom, hogy tavasztól őszig elviselhetetlen a helyzet. Pihenni alig tudunk a távozó "vendégek" lármájától. Ugyanis valamilyen oknál fogva ezek az egyének csak ordítva tudnak kommunikálni, így kénytelenek vagyunk hallgatni ezeket a nagyon "kultúrált" csevejeket. Azért az érdekes, hogy amíg étteremként üzemelt addig nem volt semmilyen probléma, de most szinte mindennaposak a balhék, verekedések, ordítozások. Vajon kinek szúra a szemét az étterem és döntött űgy nagy bölcsen, hogy ide kocsmát kell nyitni, hisz abból oly kevés van a környéken. Azt sem értem, hogy lehet működési engedélyt kiadni egy kocsma megnyitására egy lakótelep kellős közepén, egy játszótér mellé az ott élők megkérdezése nélkül? Abban azonban biztos vagyok, hogy aki az engedélyt nyugodt szívvel megadta, (és persze a tulaj), az esténként nyugodtan alszik, őket nem zavarja a lárma és hogy a környék nem tud pihenni.”
60 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatér a képernyőre a kvízmester

Perben áll volt munkáltatójával Vágó István, megannyi televíziós vetélkedő kvízmestere. Tovább olvasom