Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Hetente kétszer kondizik a vasnagyi

Szeged - Mellgéppel, comberősítővel,edzésprogrammal és kerékpárral tartja magát fitten a 80. születésnapját ünneplő Szlamka Klára.
– Önök csak állnak ott, nem edzeni jöttek? – kérdezi Szlamka Klára, akit tornagyakorlat közben zavarunk.

Szanka Klára: Az edzés nemcsak fizikálisan, pszichésen is fitten tart. Fotó: Frank Yvette
Szlamka Klára: Az edzés nemcsak fizikálisan, pszichésen is fitten tart. Fotó: Frank Yvette

– 5 évvel ezelőtt még segítettek nekem a kosárral, amikor bevásároltam. Ma már én hajolok le, ha valami a földre pottyan – meséli az asszony, miközben leszáll a hatalmas gyógylabdáról. Felpattan, nyújtani kezd.

A 80. születésnapját ma ünneplő hölgyet tegnap látogattuk meg edzés közben. Hetente kétszer az alsóvárosi sport- és szabadidőházba jár, ahol a számára készült saját edzésprogrammal tartja fitten magát. Mindig kerékpárral érkezik, a hó sem akadályozza meg, hogy két keréken közlekedjen.

– Két éve kezdtem ide járni. Az edzés nemcsak fizikálisan, pszichésen is fitten tart – mondja Klára a mellgépezés után és a combgépezés előtt.
Az asszony büszkén mesél unokáiról, akik közül az egyik teljesítette az Iron Man elnevezésű megmérettetést. Ez 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42,195 kilométer futásból áll.

Szanka Klárát tegnap az alsóvárosi konditeremben köszöntötték barátai, edzőtársai 80. születésnapja alkalmából. Fotó: Frank Yvette
Szlamka Klárát tegnap az alsóvárosi konditeremben köszöntötték barátai, edzőtársai 80. születésnapja alkalmából. Fotó: Frank Yvette

A szemészdoktornő ezt valószínűleg nem tudná teljesíteni, de az alsóvárosi edzőterem egyik legaktívabb és leglelkesebb tagja. Mint mondja, egy kiváló közösségbe került, családias hangulatban telnek a foglalkozások. Tegnap előszületésnapot tartottak, Klára tortát kapott a többiektől. A 80 éves vasnagyi ma a szilveszterre készül, barátnőjével köszöntik az újévet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótkerék helyén sincs jó helyen a kábítószer

Macedón férfi akart tizenhárom kilónyi marihuánaszerűséget Magyarországra hozni. Csak Röszkéig jutott. Tovább olvasom