Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Hetente történt haláleset Csongrád megye útjain

Szeged - Csongrád megye útjain az idén naponta átlagosan két közlekedési baleset történt, hetente meghalt egy ember, naponta egy súlyosan megsérült. A legtöbb halottat követelő országúti tragédia a 43-as úton, Makó határában volt.
A legfiatalabb áldozat 14, a legidősebb 79 éves, a halottak között kilenc nő, tizenegy külföldi. Az idén eddig kettővel több ember halt meg, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

- A gépjárművezetők és az utasok döntő többsége nem törődik a biztonsági előírásokkal. Csongrád megyében tavaly az 52 halálos közlekedési balesetet szenvedett személygépkocsi-vezető és a 285 súlyosan sérült utas háromnegyede nem használt biztonsági övet - nyilatkozta lapunknak Vad Róbert főhadnagy, a Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára.

Galéria kép

Fábiáni gázolás

Elütött egy IFA teherautó egy kerékpárost tegnap délután Fábiánsebestyén belterületén. A középkorú helybeli férfi a község főutcáján a gépjármű elé kanyarodott. A kerékpáros olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszíni szemle befejezéséig teljes útzárat rendeltek el. A baleset körülményeit vizsgálják a rendőrök.

Csongrád megye útjain az idén összesen 614 közlekedési baleset történt, 49-en meghaltak (egy az M5-ös autópályán), 278-an szenvedtek súlyos, 501-en könnyű sérülést.

A legsúlyosabb közlekedési katasztrófa július 19-én Makó mellett történt, egy kamion frontálisan ütközött egy román állampolgárokat szállító, szabályosan közlekedő autóbusszal. A balesetben heten a helyszínen életüket vesztették, a nyolcadik áldozat egy nappal később halt meg.

Az idén eddig tízzel kevesebb halálos, harminccal kevesebb súlyos, harmincöttel kevesebb könnyű közlekedési baleset volt, mint a tavalyi év hasonló időszakában. De míg a sérültek száma is kevesebb, addig a halálos áldozatok száma kettővel nőtt.

Galéria kép
Egyébként a halottak közül tizenhárman csak részesei és nem okozói voltak a közúti tragédiáknak.

A balesetben életüket vesztettek között kilenc nő, tizenegy a külföldi. A Csongrád megyei utak legfiatalabb áldozata egy 14 éves szegedi fiú, a legidősebb egy 79 éves érdi férfi.

- Talán sokan azt hiszik, hogy az idősek, a 65 év felettiek okozzák a legtöbb közlekedési balesetet, pedig ez nem így van. Ebből a szempontból a -legveszélyesebb" korosztálynak a 21-24 és a 31-35 év közötti számít - jegyezte meg országos adatokra utalva Vad Róbert. A rendőrtiszt hozzátette: mivel Magyarországon az EU más tagállamaihoz képest rengeteg a közlekedési baleset, hazánk közlekedéspolitikai irányelvként megfogalmazta, hogy 2010-ig harminc, 2015-ig pedig ötven százalékkal csökkenti a közúti balesetek számát.

Olvasóink írták

  • 1. Török Zsolt 2007. november 01. 19:47
    „A 43-as úton történő balesetek megelőzhetőek lennének rendőri jelenléttel, illetve a külföldiek ellenőrzésével. Szeged területén a Temesvári krt-on a gyerek korháznál a jobbra kanyarodó sávból haladnak egyenest 90 %-ban külfőldi gépkocsik és a rendőrség sehol.
    Lakott területen kívül nincs rendőri intézkedés, nincs radar szerintem megvan tiltva. A rendőrség nem tesz semmit annak érdekében, hogy a 43-as úton csökkenjen a halálos balesetek száma.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy év a ''vércserés'' szakápolónak

Szeged - A Szegedi Városi Bíróság hétfőn jogerősen egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a… Tovább olvasom