Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Hétfőn kihúzták a dugót, kedden a ponyvát bontják a SZUE-ban

Szeged - Zajos nyárnak néznek elébe a szegedi fürdővendégek, mert május 31-én bezár a Gomba, és utána hozzáfognak a bontásához is. A zajért és a kevesebb szolgáltatásért olcsóbb belépőkkel kárpótolják a szegedieket a Ligetfürdőben. Indul az Aqualand-projekt.
Az Aqualand-projekt megvalósítása lassacskán a szó szoros értelmében testközelbe kerül: júniusban ugyanis már nemcsak látni, hallani is lehet, hogyan építik a gyógy-, wellness- és élményfürdő-komplexumot a Ligetfürdő szomszédságában.

Május végéig minden úgy történik majd, mint eddig. Május 1-jén kitárja kapuit a Ligetfürdő, a szezonnyitáshoz tegnap este kihúzták a dugót a SZUE medencéjéből, ma pedig a sátrat bontják – mondta el Bánáti Antal, a Szegedi Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója. Másfél hétig takarítanak, rendbe teszik a medencét, az öltözőket, a füvet, és a munka ünnepén már használni lehet az összes létesítményt. Még a Gombát is: a termálfürdő ugyanis egészen május 31-éig fogadja a vendégeket. Május végén azonban bezár, hogy lebonthassák, és a helyén előreláthatólag júliusban már el is kezdődik az Aqualand építése.

Együtt lesz az Anna fürdő és a sport

Még pár hónap, és a Szegedi Fürdők Kft. kezelésében majd csak az Anna fürdő marad. A veszteséges Sziksóstó működtetésére kiírt pályázat ugyanis hamarosan, április 26-án lejár, akkor elválik, bérbe veszi-e valaki. A Partfürdőt az ifjúsági ház bérelheti rendezvényekhez, a Ligetfürdőből pedig Aqualand lesz. Az egyfürdősre lefogyó Szegedi Fürdők Kft. a folyamat végén a sportigazgatósághoz kerül, amelynek igazgatója – információink szerint – újra Bánáti Antal lesz, aki 2003–2004-ben már betöltötte ezt a tisztséget.

A kellemetlenségekért, a zajért és a kevesebb szolgáltatásért kárpótolni szeretnénk a szegedieket – tette hozzá Bánáti. Csökkentik a belépőjegyek árát: a teljes árú felnőttjegy például 1200 helyett 1000, a bérlet 40 ezer helyett 35 ezerbe kerül majd.

Nem csak a Gombát, vagyis a termálfürdőt kell lebontani. Útban van az önkormányzat vendégháza, két lakóház, valamint a katolikus plébánia is. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester elmondta, ezekre megvan a bontási engedély, a telkeket már apportálták az Aqualand-építést levezénylő projektcégbe, a Ligetfürdő és Ingatlanfejlesztő Kft.-be. A következő lépés az, hogy a telkeket összevonják. A katolikus egyház cserébe a temploma mellett, a ligetben kap területet. A sarki egyházi épület, amely a reformátusoké, megmarad, és szintén kárpótlásképpen területtel, parkolóval, zajvédő fallal bővül.

A munkálatok elkezdésével személyi változások is történtek, az elkövetkezőkben pedig szervezeti átalakítások kezdődnek a beruházásban érdekelt cégeknél. Az április 11-i közgyűlés már visszahívta Bánáti Antalt a fürdőberuházásra létrehozott kft. ügyvezető igazgatói székéből. Ezt a döntést az új cég közgyűlése néhány napja, 18-án erősítette meg. Az új igazgató Szűcs Szabolcs lett az önkormányzat képviseletében, míg a Hunguest Hotels részéről ügyvezető igazgató társa, Maklári Lászlóné – a Forrás jelenlegi igazgatója – maradt a székében. Bánáti továbbra is a Szegedi Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, de a Ligetfürdő már nem tartozik hozzá, annak üzemeltetését is a projektcég vette át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szarvas ugrott a táncosok elé

Szeged - A balett szombat esti előadása után Palman Kitti és Jónás Zsuzsa együtt indult Szegedről Pestre. Az autópályán Kiskunfélegyháza közelében váratlanul egy szarvas állta az útjukat. Tovább olvasom