Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Hétfőn nyit az új bölcsőde

Újszentiván. Ünnepélyesen átadták tegnap az uniós támogatással épült 20 férőhelyes bölcsődét.
Az akadálymentesített bölcsőde alapterülete 475 négyzetméter, kialakítottak többek között egy fürösztő-biliző termet, egy kazánházat, egy mosó helyiséget, játékraktárt, babakocsi-tárolót, orvosi szobát, dolgozói öltözőt is. Az épületet teljes bútorzattal, eszközökkel szerelték fel. Az új bölcsőde építését a közbeszerzési eljárásban nyertes vállalkozó, a TMV Tisza-Maros Víziközmű Üzemeltető Kft. végezte. A munkálatok 2010. november 29-én kezdődtek, és a szerződés szerinti határidőben idén március 31-én be is fejeződtek, így a műszaki átadása a nyár folyamán megtörtént.

Bölcsőde Újszentivánon. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Az épület különlegessége, hogy talajszondás geotermikus energia szolgáltatja a fűtést, hűtést és a melegvíz-ellátást – tudtuk meg Putnik Lázár polgármestertől. Elmondta: a különleges rendszer építése miatt tartott ilyen sokáig a bölcsőde átadása, de hétfőn 16 gyermek kezdhet a modern épületben.

A bútorokat és játékokat a közbeszerzési eljárásban nyertes HOR Zrt. szállította a nyáron. A pályázat teljes összköltsége 165 millió forint, amelyben az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 149 millió forint. A fennmaradó összeget a bölcsőde fenntartója, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása saját erővel biztosította. A tegnapi ünnepélyes átadáson részt vett Bohács Zsolt országgyűlési képviselő, Kiss-Rigó László megyés püspök, Mezey Róbert, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának vezetője és Bodó Imre országgyűlési képviselő is.

Az Újszentivánon felépített bölcsődét a leendő lakók is kipróbálhatták a tegnapi ünnepségen. Fotó: Schmidt Andrea

Olvasóink írták

 • 4. marieklein 2012. szeptember 28. 22:04
  „biliző-terem:-)))”
 • 3. deszkás 2012. szeptember 28. 10:39
  „Gratulálok az élni akaró falu közösségének,munkájuk felfogásuk példamutató . Szegeden? Inkább drogambulanciát a város közepén.(nem azt állítom az nem kell!)”
 • 2. Mexx 2012. szeptember 28. 09:25
  „SZEGEDEN MIKOR LESZNEK ILYEN SZÉP ÓVODÁK, VAGY A MEGLÉVŐK ESETLEG MIKOR ÚJÍTJÁK FEL PL. TABÁN ÓVODA!! A 30 GYEREK EGY KIS SZOBÁBAN VAN ÖSSZEZSÚFOLVA!!!! EZ MENNYIRE EGÉSZSÉGES? VAJON BIZTOSÍTVA VAN NEKIK A m2/FŐ????”
 • 1. kailan 2012. szeptember 28. 07:43
  „Nagyon szép lett! Gratula Újszentivánnak! Szegeden mikor lesz valami hasonló??? Az összes bölcsinek ilyen szépnek kellene lennie ;) :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyanúsítottként hallgatták ki a tűzoltósofőrt

A tűzoltó július 4-én a fecskendős járművel keresztbe fordult az úton, többször átpördül, majd az árokba borult - egy társa meghalt. Tovább olvasom