Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Hétfőn Szegedre költözik A nyomorultak stábja

Szeged - Hétfőtől már Szegeden próbálnak a szabadtéri idei utolsó Dóm téri produkciójának, A nyomorultaknak az alkotói és szereplői. A színpadon pedig megkezdik Kentaur elképesztően látványos díszletét építeni. Hat estén át látható a musicalirodalom gyöngyszeme, amelynek legendás magyarországi bemutatója éppen a szabadtérin került színre 28 éve.
 Közönségtalálkozók a produkció sztárjaival

Két alkalommal is találkozhat a közönség a REÖK-ben a népszerű művészekkel, hiszen augusztus 5-én és 12-én is kulisszatitkokat osztanak meg a szokásos ingyenes programon az érdeklődőkkel. A 16 órakor kezdődő eseményeken kiderül, mik a legnagyobb kihívások, amelyekkel a bonyolult darab során meg kell küzdeniük a szereplőknek, és természetesen elmondják azt is, mik a feladat legnagyobb szépségei.
 

Már csak két hét van hátra az idei szabadtéri évad egyik legnagyobb szabású, leginkább várt produkciójáig. Augusztus 14-én, 15-én, 16-án, 19-én, 20-án és 21-én láthatják a nézők teljesen új verzióban A nyomorultakat a Dóm téren, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Madách Színház közös bemutatójaként.

A budapesti próbák után hétfőtől végre Szegeden is összefuthatunk az utcán a népszerű sztárokkal, többek között a legendás énekessel, Vikidál Gyulával, aki már az ősbemutatóban is szerepet kapott, és hatalmas ajándéknak tartja, hogy visszatérhet a szabadtérire, immár a Püspök szerepében. De ideköltözik három hétre Tóth Andrea is, az X-Faktor tehetségkutató hazai történetének legfiatalabb győztese, vagy éppen Sáfár Mónika, aki tavaly és idén is szerepelt már a Dóm téren.

Nagy Sándor kollégámmal játszom a végtelenül antipatikus Thénardier házaspárt – mondja a közönségkedvenc színésznő. – Bár a jeleneteik nagyon szórakoztatók, tele vannak élvezetes helyzetkomikummal, mégsem akarjuk, hogy kizárólag a poént lássák bennük a nézők. Ez a két ember ugyanis elképesztően alvilági figura, akik se istent, se embert nem ismernek. Erőteljesen kell megformálni őket. Akkor jó, ha a közönség sír és nevet rajtunk egyszerre.
 

A musicalprodukció látványterve.
A musicalprodukció látványterve.


A mély emberi drámákon, szívszorító és egyben felemelő történeten túl a látvány is rendkívül meghatározó lesz A nyomorultakban. Ilyen mozgalmas előadást ritkán látni szabadtéren, több mint nyolcvan jelenetváltásra van szükség a darabban. A díszlettervező Kentaur azt mondja: A nyomorultak látványvilága olyan összetett lesz, mintha egy hollywoodi film díszletét tették volna fel a színpadra.

A Victor Hugo regénye nyomán született darab londoni ősbemutatójának éppen harmincadik évfordulóját ünnepeljük idén, a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége pedig 28 év után láthatja újra a legendás darabot. 1987-ben épp a Dóm téren mutatták be először Magyarországon A nyomorultakat.
(X)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentés Toroczkai gumilövedékes bejegyzése nyomán

Toroczkai azt állítja, semmilyen törvényt nem sértett meg, csak tényeket közölt - egy fegyverről, amit szerinte a migránsok ellen lehetne bevetni. A rendőrség máshogy látja. Tovább olvasom