Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Hétfőn újra útjára indul a Joker-stáb

Csongrád megye - A Joker játékot kívánja népszerűsíteni az az akció, amelynek keretében a Jokerstáb hétfőtől május 28-áig összesen 24 alkalommal bukkan fel egy-egy sorsolással kiválasztott településen, akár Csongrád megyében is.
Hétfőn újra útjára indul az az egész országra kiterjedő akció, amellyel tavaly például egy csongrádi férfi lett egyik pillanatról a másikra milliomos. Az akció célja, hogy a Joker játékot népszerűsítése, méghozzá úgy, hogy hétfőtől péntekig, naponta 1 millió forint ráadásnyereménnyel lepi meg a jókor, jó helyen tartózkodó szerencsés Joker-játékosokat.

Leszólítanak egy járókelőt

A Joker-stáb május 28-áig összesen 24 alkalommal bukkan fel 11 és 13 óra között egy-egy sorsolással kiválasztott településen, így akár Csongrád megyében is bárki milliomossá válhat, aki jó időben van, jó helyen. A helyszíneken ugyanis véletlenszerűen megszólítanak egy-egy járókelőt, akik közül azok nyerhetik meg az 1 millió forintot, akik sikeresen teljesítenek egy, kizárólag a szerencsén alapuló játékos feladatot, bemutatják a legközelebbi sorsolásra érvényes, a 3 Joker számsor megjátszását tanúsító átvételi igazolásukat, és vállalják a televíziós nyilvánosságot. A járókelő hirtelen milliomossá válásáról ugyanis televíziós felvétel készül, amelyet az akciós napokon az esti Híradó előtt, 19 óra 20 és 19 óra 30 perc között sugároznak az m1-en, de az esti órákban a felvételt más csatornákon is láthatják a nézők.

Jokertörténet

A Joker felvételét a szerencsejátékok kínálatába a gépesítés tette lehetővé. Első sorsolását 1993. november 6-án tartották. Előbb az ötös és a hatos lottó kiegészítő játéka volt. Azokkal együtt, mintegy ráadásként lehetett megjátszani. Később, a skandináv lottó színre lépésével háromra bővült a Joker anyahajóinak köre.

Saját vagy gépi


Fontos tudni, hogy a szerencsés járókelőnek nyereménye átvételéhez személyi igazolványát és lakcímkártyáját kell bemutatnia. A 3 Joker számot egyébként az ötös-, hatos- és/vagy a skandinávlottó-játékok mellett, az új típusú segédsorsjegyen lehet megjátszani, ha az igent jelölik be az előrenyomott Joker számra, s beikszelik a „További JOKER játék SAJÁT vagy GÉPI" négyzetét is. (Utóbbi kettő közül az egyiket a játékos adhatja meg, „diktálhatja le" a terminálkezelőnek.) Az akcióban csak terminálon érvényesített játékkal lehet részt venni, telefonon, interneten, SMS-ben vagy ATM-en befizetettel nem.

Az akcióban nem vehetnek részt, így a nyereményre sem jogosultak a Szerencsejáték Zrt. munkatársai, a sorsolásban közreműködők és mindezek közvetlen hozzátartozói, valamint 18 éven aluliak.

A játék a számok tükrében

A játék 16 és fél éve alatt mintegy kilencszáz Joker sorsolást tartottak, s 336 alkalommal értek el telitalálatost, vagyis amikor valakinek mind a hat jokerszáma sorrendben megegyezett a kisorsolt hattal. A Joker telitalálatosok közül az eddigi legtöbbet fizető 2007. január közepén született, s 291 millió forintot ért.

Választhatunk nyerőszámot


A Joker típusú játék szerte a világon ismert, bár népszerűsége a legtöbb helyen nem vetekszik a lottójellegű aktív számsorsjátékokéval. Ez annak tudható be, hogy míg a lottón a játékos maga választhatja és jelölheti be reménybeli nyerőszámait, addig a jokerszámok előrenyomottak, tulajdonképpen a segédsorsjegyek sorszámai. Néhány hónapja azonban lehetőség van arra is, hogy a játékos második vagy harmadik „szándékkal" – vagyis a klasszikus módon megjátszott jokert követően – a maga választotta számokkal is szerencsét próbáljon.

Ha az utolsó számok megegyeznek

A Joker nyereménystruktúrája egyébként úgy alakul, hogy amennyiben az utolsó 2, 3, 4 vagy 5 szám – sorrendben – megegyezik a kisorsolt számokkal, akkor a játékost fix nyeremény: 1000, 10 ezer, 100 ezer, illetve 1 millió forint illeti meg. Az első nyerőosztály halmozódik, a következő hét, hetek nyereményalapját növeli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Prímagáz leveszi a lecsószagot

Csongrád megye - A napokban írtunk arról, hogy a használaton kívüli, veszélyes hulladéknak számító… Tovább olvasom