Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Hétfőtől javítják a Kölcsey burkolatát

Szeged - Hétfőn elkezdődik a Kölcsey utcai díszburkolat sérült kősávjainak végleges, garanciális helyreállítása – közölte a Szeged Pólus Kft.
A kivitelező az idén februárban megkezdett ideiglenes javítási munkálatokat folytatja, és kicseréli a mészkő- és gránitsávokat a Kölcsey utca teljes szakaszán. A javítási munkálatok a díszsávok sérült elemeit érintik, a pihenőpadok közötti kősávokat nem.

Az első ütemben, július 18–24-éig a Kölcsey utca Kelemen és Kárász utca közötti szakaszán zajlik a díszsávok helyreállítása. A második ütemben a Kárász és a Fekete Sas utca közötti szakaszon javítják a díszsávot, várhatóan július 25-étől augusztus 7-éig tartanak majd a munkálatok. A helyreállítási munkákat a vállalkozó igyekszik úgy elvégezni, hogy ne zavarja a forgalmat. Egyszerre csak kis szakaszokon bontja fel és javítja a kősávokat, így csak lokális, a forgalmat jelentősen nem akadályozó, kismértékű korlátozások várhatók. Megírtuk: Kölcsey utca és a
Reök-palota előtti tér rekonstrukciója az európai uniós támogatással megvalósuló, 3 milliárd forint értékű, Szeged városközpontjának funkcióbővítő fejlesztése elnevezésű projekt része.

Olvasóink írták

 • 18. vityillo65 2011. július 17. 17:23
  „Az, hogy garanciálisan végzik, OK. De remélhetőleg tényleg végleges lesz!”
 • 17. Agáta 2011. július 17. 15:08
  „Vagy díszburkolat, vagy autóforgalom. Látjuk, hogy manapság a 2 együtt nem megy. Kivéve, ha olyan kövekkel és olyan hozzáállással készül, mint valamikor gyerekkoromban a Klauzál tér kövezete. Még emlékszem rá, hogy eredetileg bordó kövezés volt. Azokat úgy 50 éve, vagy több, felszedték (az épen maradt darabokkal javították ki a Dóm tér árkádsorán ma is látható burkolatot) és szürke kövekkel burkolták békebeli szakik. A köveket végig a Victor Hugo utcában öntötték le a platós autókról, ott állt a nagy "kőhalom". A Klauzál tér 10 évvel ezelőtti felújításakor is még mindig nagyon jó állapotban volt a burkolat, pedig évtizedeken át elég erős autóforgalom használta parkolóként.
  A Nagyállomással szemben a Szt. Ferenc utca még kész sincs, de az ott lakók szerint már újra kellett csinálni a kövezést (ráadásul járdát egyenetlen kidolgozású kövekkel, hadd törjön ki a magas sarok, bicsakoljon a fájós boka ).”
 • 16. szeti 2011. július 17. 14:30
  „1. A padokat miért nem cserélik? Egyáltalán NEM NORMÁLIS, hogy egy év után ilyen állapotban vannak a lécek. A fát is lehet megfelelően kezelni, és akkor évekig bírja felújítás nélkül.

  2. Már régóta írom, hogy miért nem csinál az SZKHT egy olyan 2-3 fős brigádot, akik folyamatosan járják az egyre bővülő díszburkolat-felületeket, és javítják az eltört / megsüllyedt lapokat. Pár alkalmazott az egész, és nem lennének balesetveszélyes gödrök, élek a Kárász utcán sem. Nemcsak építeni kell, hanem fenntartani, karbantartani is!

  Összességében én nagyon örülök, hogy szépül a város, a Dugonics tér rekonstrukcióját is várom. De szeretném, ha végre minőségi, tartós munkát végeznének a kivitelezők, és a város odafigyelne a karbantartásra is.”
 • 15. kispacni 2011. július 16. 17:52
  „14.

  Azt hiszem, az árúszállító kocsik szabályosan jöhetnek be.”
 • 14. macs 2011. július 16. 17:34
  „A jogikar mellett tényleg össze vannak törve a lapok. Nem értek hozzá, de szerintem nem magától és nem a gyalogosok súlyától tört darabokra.
  A Mekinél egy szabályos vályú van, mintha egy parkoló kocsi kerekének nyoma lenne.
  Nem tudom, de biztos, hogy szabályosan használják az utcát az autók?”
 • 13. Bendegúz007 2011. július 16. 17:04
  „Utána néztem én is köszi a kijavítást,igen megmarad a meglévő forgalom a Somogyin csak hétvégén,és ünnepnapokon lesz sétáló utca ,mint írtam jók a fák,de csak akkor ha díszfák lesznek,mert akkor eltakarják az épületeket,és akkor már nem okés a dolog.”
 • 12. Nórikám 2011. július 16. 16:40
  „A minap írtam, hogy a jogi kar mellett a Fekete sas u-ban is össze vannak törve a lapok!”
 • 11. kispacni 2011. július 16. 13:39
  „10.
  Már most is az. Csak azért nem olyan rossz a helyzet, mert nem mennek rá inden nap nagy autók.”
 • 10. dBrown 2011. július 16. 13:21
  „csak ne legyen belőle Gutemberg 2”
 • 9. kispacni 2011. július 16. 12:02
  „6. Szerencsére csak hétvégén fog megszűnni az autóforgalom a Dugó tér-Somogyin, ha kész lesz.”
 • 8. ValakiaSOKKözül 2011. július 16. 12:00
  „4. Szögedi 2011.07.16. 10:04

  A baj az, hogy a munkálatokra kifizetett pénz és a végzett munka messze nincs összhangban. Ha értelmesen költenék az adóforintokat, akkor azzal nem volna baj. De az hogy egy munka 2-3 szor annyiba kerül mint a piaci értéke, nos ez már bosszantó...
  Tudom, nem kell megmagyarázni, hisz pénzlopásról, pénzmosásról van szó. ...és sajnos az unokáink is ennek a lopássorozatnak a levét fogják inni.....mert esztelen pénzköltekezés megy, és aki azt hiszi, hogy a támogatások ingyen vannak, az nagyon is téved!!!

  Igen, az unió ad némi lóvét.....de a háttérben vannak kikötések....pl nem építhetsz termelő munkahelyet, csak olyat ami a pénzed viszi....lásd multik, üzletek, stb....”
 • 7. fűrész_oszkár 2011. július 16. 11:58
  „Bendegúz007: nem szűnik meg az autós forgalom, a fidesz az utolsó pillanatban módosította a pályázatot, csak hétvégente lesz lezárva a Somogyi u.”
 • 6. Bendegúz007 2011. július 16. 11:21
  „Én a dugó teret várom nagyon hogy kész legyen,nekem nagyon tetszik a látványterv,és sokat fog dobni a téren.
  A Somogyi u hogy fás lesz szintúgy támogatom,és hogy megszűnik az autós forgalom az meg csodálatos,remélem egyre több sétáló u alakul majd a városban.”
 • 5. dBrown 2011. július 16. 11:05
  „4! Komolyan, több kéne belőled...”
 • 4. Szögedi 2011. július 16. 10:04
  „3! Mi baja? Végig meg vannak sérülve a lapok. A "vörös" kövekkel semmi baj. Azok általában tartják magukat egész jól mindenütt. Ezek a gránit lapok (ha jól tudom) szóval ezekkel mindig csak a baj van. Nem tudom milyen módszerrel, de remélem tényleg végleges lesz a javítás. Ja és ugye ez nem csak a Royal előtti részt jelenti ahova ideigleneset raktak? Tud erről vki vmit?
  Dugonics tér idén már biztos nem. Ha lenne, hallottunk volna róla, de a villamos felújítások miatt butaság is lett volna belekezdeni.
  Azért a számonkéréseket is gondoljuk át. Persze sokszor bénán mennek a dolgok, de még mindig mi vagyunk az a város ahol a legtöbb munka felújítás, újjáépítés történik. Legyünk őszinték. Pécsen, a kultúrális Főváros projekt ellenére is, megkockáztatom h négyzetméterben kevesebb volt az a terület amihez hozzányúltak az elmúlt években. És Szegeden még messze nincs vége. Örüljünk h ennyi minden van, Mátészalkán ennyit se építenek sőt semmit, pedig az emberek ott is fizetnek adót. És úgy is tudjuk majd szép lassan megcsinálják ami még nincs teljesen rendben. :)))”
 • 3. dBrown 2011. július 16. 09:05
  „Miért, mi a baja hogy javítani kell?
  1! Nem megint, hanem még mindig darabokra van törve”
 • 2. Bendegúz007 2011. július 16. 08:46
  „Mikor kezdik a Dugonics tér rekonstrukciót el?”
 • 1. papsajt 2011. július 16. 06:59
  „A Szentháromság utca rekonstrukciós szakaszán ki fogja kijavítani a pókhálósra tört aszfaltot?
  _
  Az 1-es villamos- Párizs krt találkozásánál megint darabokban van a beton, és a csatornafedlap és víznyelő-rács is meg van süllyedve a külső sávban. Az mikor lesz megjavítva?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abécésorrendben utalják a pénzt

A hivatalos menetrend szerint a magánnyugdíjkasszáknak legkésőbb augusztus 31-éig utalniuk kell a reálhozamot. Tovább olvasom