Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Hétfőtől ránkköszönt a vakáció

Szeged - Hurrá, közeleg a vakáció! De a nyári szünetben is jó lenne hasznos elfoglaltságot találni a lurkóknak. A szegedi vakációs füzetben több mint 80 tábort számoltunk össze. A legolcsóbb, 11 ezer forintos táborra sem jut pénz sok családban. Ők állítják: a ház körüli munka is jobb, mint a semmittevés.
A vakáció szóból az „ÁCIÓ" már a táblákon olvasható. A szülők pedig törhetik a fejüket, hogy milyen programokkal kössék le csemetéjük figyelmét és energiáit. A családi nyaralások, városi programok mellett táborozni is elküldhetik a gyerkőcöket.

– A 13 éves Zsuzsa lányom mindig kiírogatja, hogy melyik program érdekli, én pedig igyekszem összespórolni rá a pénzt. Idén például az úszás és a lovas tábor tetszett meg neki – árulta el Waldmann Péterné, aki korábban tanárnőként dolgozott. – Inkább befizetem a gyereket egy táborba, ahol felügyelet és ellátást kap, mint hogy az utcán csavarogjon. Önállóságot, felelősséget tanul, megismerkedik másokkal, akiknek hasonló az érdeklődési körük – magyarázta Waldmanné.

– Közösen kapálunk, bográcsozunk, augusztus közepén elutazunk egy hétre a Mátrába – sorolták a szünidei programokat a Nagy család tagjai. A 19 éves Nagy Zsuzsi nyári munkát is vállalt: temetőkertészként dolgozó apjának segít. Nővére, a 21 éves Nagy Ágnes egy deszki cukrászdában végzi majd a gyakorlatát, a 23 éves András is munkával tölti a nyári napokat. A két kisebb fiú, a 15 éves Patrik és a 8 éves Dani pedig élvezi a vakáció nyújtotta nyugalom perceit.

A Nagy család kedvencei a kecskék. Fotó: Frank Yvette
A Nagy család kedvencei a kecskék.
Fotó: Frank Yvette

– Tavaly tíz napot töltöttünk Görögországban, idén sajnos nem engedhetünk meg nagyobb kiadásokat. A ház körül van bőven feladat: kapálni kell, és hamarosan leszedjük a meggyet – mutatott a fákra Nagy Istvánné. Közben Daniék megmutatták kis kedvenceiket, a fekete-fehér foltos kecskéket. Néhány éve a Bükkben jártak, ott szerették meg a kecsketejet. Idén a Mátrába utaznak – itt már háromszor voltak, mégsem unják: sokat kirándulnak, strandolnak, és élvezik, hogy együtt a család.

A modellezéstől az akvarisztikáig

Több mint 80-féle tábort számoltunk össze az idei programfüzetben. Orbán Hédi, a Százszorszép Gyermekház vezetője azt mondta, körülbelül 900 gyerek számára akad férőhely, de még mindenhová lehet jelentkezni. A legnépszerűbbek között van például a kuktatábor, a kézműves- és a kerékpáros táborok. A „nagy visszatérő program" a modellezőtábor: a 90-es évek óta nem szerveztek ilyet, majd 3 éve megújult – azóta ismét népszerű. Újdonság az akvarisztikatábor, ahol az akváriumok betelepítésével, karbantartásával ismertetik meg a gyerekeket. És új az önismereti tábor is, ahol a „Ki vagyok én?" kérdésre keresik a választ a résztvevők. A legolcsóbb tábor heti 11 ezer, míg a legdrágább 25 ezer forint.

Olvasóink írták

  • 2. Dittike 2009. június 13. 14:33
    „hasznos elfoglaltság..ehm..szerintem nyáron pihenni kellene szegénykéknek..
    jaj,hazaipalya.. :D”
  • 1. hazaipalya 2009. június 11. 09:07
    „na akkor majd végre felférek reggel a buszokra....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobogós a Z. Nagy fagyija

Szeged - Harmadik díjat nyert az országos fagylaltversenyben a szegedi Z. Nagy cukrászda grillázsfagyija. Tovább olvasom