Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Hétköznapi példaképeket tüntetett ki Balog Zoltán - köztük 6 Csongrád megyeit

A díjazottak Magyarország hozzáadott értékei, az az emberi többlet, amely képes pótolni a hiányzó nyersanyagot, tőkét, infrastruktúrát.
Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20-a alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn a Pesti Vígadóban. A tárca vezetője hangsúlyozta: a díjazottak Magyarország hozzáadott értékei, az az emberi többlet, amely képes pótolni a hiányzó nyersanyagot, tőkét, infrastruktúrát. Kiemelte: kitüntetést kapni felelősség, mert példaképként is meg kell állniuk a helyüket a közösségben. A kitüntetés rang, mert a közösség döntése áll mögötte, de felelősség is, hiszen a kitüntetetté a nemzet bizalma – tette hozzá.

Fotó: MTI/Kovács Attila
Dr. Benedek György a Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést vehette át.
 Fotó: MTI/Kovács Attila

A Csongrád megyei kitüntetettek: Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Benedek György, az orvostudomány doktora, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára; Kalmár Ferenc volt országgyűlési képviselő, villamosmérnök. Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, a Szegedi Szimfonikus Zenekar vezető karmestere, művészeti vezetője.

Kalmár Ferenc is a a Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést vehette át. Fotó: MTI/Kovács Attila
Kalmár Ferenc is a a Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést vehette át.
Fotó: MTI/Kovács Attila


Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át a Szegedről indult Cser Krisztián operaénekes; Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült a Szegedről indult Rácz Rita, a Magyar Állami Operaház operaénekese.

Kiemelkedő muzeológiai tevékenysége elismeréseként Móra Ferenc-díjat vehetett át dr. Medgyesi Konstantin, a szegedi Móra Ferenc Múzeum sajtóreferense, muzeológusa.

Levéltárosi szakterületen végzett kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Pauler Gyula-díjban részesült: Dr. Géczi Lajos PhD, a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltárának főlevéltárosa

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem őrült, csak mániás

Hazánkban akár minden hatodik ember érintett lehet a bipoláris vagy mániás depresszióban, akik nem… Tovább olvasom