Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Hétszáz diplomás kapott korszerű ismereteket

Szeged - Sikeres képzési programot zár az SZTE Mérnöki Kara: a Környezetkímélő technológiák az élelmiszeriparban című, HEFOP-pályázati támogatásból megvalósított projekt keretében majd hétszázan szereztek térítésmentesen korszerű szakmai ismereteket. A program zárókonferenciáját június 27-én rendezi a kar.
A Környezetkímélő technológiák az élelmiszeriparban: feldolgozás, műszaki diagnosztika, információtechnológia (Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 3.3.1-P.-2004-06-0086/1.0) pályázaton elnyert támogatásból 2008 januárjától júniusig olyan képzési programot valósított meg felsőfokú végzettséggel rendelkezők részére az SZTE Mérnöki Kara, melynek keretében a 29-féle, 1-2 napos kurzusokon térítésmentesen bővíthette tudását a közel hétszáz résztvevő.

A projekt beindítását az indokolta, hogy sok olyan fiatal, illetve középkorú felsőfokú végzettségű ember él a térségben, akik diplomájukat nem agrárszakmákban szerezték, de a rendszerváltás után vállalkozókká – gyakran kényszervállalkozókká) – váltak, és igényük lenne a korszerű ismeretek megszerzésére, ugyanakkor hosszú távú képzést, továbbképzést éppen a kiélezett versenyhelyzetre hivatkozva nem vállalnak. E réteg érzi azonban, hogy az egységes uniós piacon csak úgy lehetnek vagy maradhatnak beszállítók, ha termékeiket korszerű technológiával, a környezet legkisebb terhelésével állítják elő, tudatos munkával látják el feladatukat, átlátják a termelés rendszerét. A pályázat célja az volt, hogy biztosítsa a hátrányos helyzetbe került felsőfokú végzettségűek esélyegyenlőségét, javítsa munkaerőpiaci értékét a felsőoktatási intézmények, szakmai szervezetek, kamarák együttműködésével kidolgozott, újszerű képzési programokon keresztül. A rövid tanfolyamok célirányosan, egy-egy fontos téma ismeretanyagának elsajátítására irányultak.

A projekt lezárásaként június 27-én konferenciát rendez a mérnöki kar. A 9 órakor kezdődő regisztráció után 10 órától a HEFOP-programot és a képzés eredményeit mutatják be a projektvezetők, majd 11.30-tól 12.45-ig a hallgatók számolnak be tapasztalataikról. A zárókonferenciára mindenkit várnak, aki részt vett a programban, illetve érdeklődik annak eredményei iránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Etetés közben esett vízbe az újszentiváni hableány

Újszentiván - Horgászverseny közben vízbe esett, és majdnem megfulladt egy újszentiváni kislány. A hétéves Rékát egy közelben álló szülő mentette ki, aki mobilostul, cigivel a szájában ugrott a vízbe. Tovább olvasom