Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 13°C | 22°C Még több cikk.

Hétvégente alig marad kvártély a Károlyi kollégiumban

Szeged - A nyár közepén sem konganak üresen a szegedi diákszállók. Ilyenkor azonban nem az egyetemisták és főiskolások szárítják a törölközőt az ablakban, hanem a turisták.
– Múlt hétvégén telt házunk volt, két hétig egy néptánccsoport is itt szállt meg. Nagyjából 600 férőhelyet adunk ki, vendégházak és hallgatói lakószobák közül választhatnak a városba látogatók – hallottuk Varga Ágnestől, a Károlyi Mihály Kollégium igazgatójától. Szeged legnagyobb diákszállójához hasonlóan más kollégiumokban is sok turista száll meg a nyáron.

A Károlyiban a nemrég felújított, légkondicionálóval is felszerelt vendégházakért egy főtől 3000 forint plusz áfát kérnek éjszakánként, a lakószobákban ugyanez 1800 forint plusz áfába kerül. A kollégiumban 140 hallgató tölti a nyarat, ők két emeletet foglalnak el.

Öregdiákok, illetve turisták az Apáthy-kollégiumban Szegeden. Fotó: Karnok Csaba
Öregdiákok, illetve turisták az Apáthy-kollégiumban Szegeden. Fotó: Karnok Csaba


Az SZTE ÁOK Apáthy István Kollégiumában a júliusi hétvégéken mind a 234 férőhely foglalt a 80 szobában, augusztus végén is hasonló a helyzet. A Dóm tér közvetlen közelében található kollégiumnak ilyenkor is legalább 60–70 százalékos a kihasználtsága. A koleszt a szabadtéri játékok technikai személyzete – ezúttal a Jekyll és Hyde, valamint a Mária munkatársai – és az ide látogató vendégek is igénybe veszik. A nyári egyetemek hallgatói, a konferenciák résztvevői is előszeretettel költöznek az Apáthyba. Itt egy szobáért egy főre 4100, két főre 6400, 3 főre 7500 forintot kérnek éjszakánként, mindenhol van fürdőszoba is.

Lényegesen kisebb az érdeklődés az SZTE Móra Ferenc Kollégiumban igazgatónője, Erdélyi Ágnes szerint. – A szegedi panziók hihetetlenül alacsony árakkal dolgoznak idén, az emberek pedig gyakran előítéletesek a kollégiumokkal szemben – indokolt az igazgató. Számításai szerint mindössze 20–30 százalékos a diákszálló nyári kihasználtsága, de számos hallgató maradt az épületben. – A teljesen felújított, fürdőszobás lakásaink a legnépszerűbbek, egy főnél 3000-től 6300 forintig mozognak az áraink – tudtuk meg Erdélyi Ágnestől. A kollégium az augusztusi Szegedi Ifjúsági Napokon minden évben elszállásolja a fesztivál technikai személyzetét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már több Thealter-előadás telt házas

A szegedi MASZK Egyesület és a Független Előadó-művészeti Szövetség nemzetközi színházi találkozójának megnyitóját a régi zsinagógában tartják ma délután 5 órától. Tovább olvasom