Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Hétvégi kínálat, nem csak Katalinoknak

Dobos Katalin-est Szegeden, Katalin-napok Szőregen, de lesz kamarazenekar, Carbon disco, sőt még gyalogtúra is a hétvégi megyei programkínálatban.

Musical, vásári komédia - a Szegedi nemzeti színház és kisszínháza
November 23-án 19 órako mutatják be A mundérvásárhelyi búcsú című komédiát a kisszínházban – írta: Johann Wolfgang von Goethe és Peter Hacks, fordította: Bodolay Géza –, Csiszár Imre rendezésében. A darabot szombaton és vasárnap 19, kedden 18 órakor játsszák. A nagyszínházban szerdán, csütörtökön és kedden 18, pénteken 19, szombaton 15 órától a La Mancha lovagja című musicalt viszik színre (képünkön: Rácz Tibor mint Don Quijote). Infó, szereposztások: www.szinhaz.szeged.hu.

Kortárs képzőművészet a szegedi REÖK-ben
Kontrasztok vonzásában – a Várfok Galéria kiemelkedő alkotásai. A fogyasztói társadalom kritikája és a művészeti szcéna korruptsága is megjelenik a műveken, a látogatókat huszonöt alkotó és több mint száz alkotás vezeti be a kortárs szcéna rejtelmeibe. A kiállításon megtaláljuk a „nagy öregeket" – Nádler István, Mulasics László, Korniss Péter, El Kazovszkij, feLugossy László és Picasso szerelme, Françoise Gilot – és a feltörekvő tehetségeket egyaránt. A tárlat január 27-éig látogatható.

Dobos Katalin-est - november 25., vasárnap
Szeged, Babzsák Teaház és Művészeti Galéria (Boldogasszony sugárút 65.)
18.00: „Honnan és hova?" – Dobos Katalin színművész önálló estje. Arany János költeményén kívül Babits Mihály, Faludy György és Juhász Gyula versei hangzanak el, valamint a Szeretethimnusz a Bibliából. A Nagy Imre Erik zeneszerző muzsikájával színesített műsort a hindu vallás legszentebb könyvéből, a Bhagavad-gítából származó rövid részletek foglalják keretbe.

Liszt Ferenc Kamarazenekar - november 23., péntek, Vásárhely, BFMK
19.00: A BFMK színpadán az 50 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar. Műsor: Bach: A fúga művészete 1., 9. tétel, Mozart: D-dúr divertimento 136, Rossini: G-dúr szonáta No. 1, Bartók: Román táncok, válogatás az LFKZ ráadásdarabjaiból. Belépő: 1500 forint (diák, nyugdíjas: 900).

Gyerek és család - november 24. szombat, Szeged-Tápé
HELLER ÖDÖN MŰVELŐDÉSI HÁZ
9.00–13.00: Minden, ami gyerek – ingyenes családi rendezvény. Ízelítő a programokból: gyerekzene Bernivel, mozgásfejlesztő torna, családi fotó és gyerekportré készítése, egészségmegőrző termékek, gyerekangol, grafológia (rajzelemzés), homeopátiás tanácsadás, fajátékok, talpreflexológia, gyermekkönyvek, arcfestés (képünk illusztráció), csillámtetoválás.

Carbon disco - november 23., péntek, Szeged, Ih Rendezvényközpont
20.00-tól: Carbon disco: The Carbonfools- és Compact Disco-koncert, vendég: Colorstar. Kapunyitás: 20.00, Colorstar: 21.00, Carbonfools: 21.00, Compact Disco (képünkön, a tavalyi eurovíziós dalfesztivál magyar résztvevői): 22.30. Infó a zenekarokról: www.colorstar.hu, www.carbonfools.hu, www.compactdisco.hu. Jegyár: elővételben 1400, a koncert napján pedig 1700 forint.

Katalin-napok Szőregen - november 23–25.,  Tömörkény István Műv. Ház
Szőregi Katalin-napok. Pénteken 10.30-kor általános iskolások vetélkednek a szegedi nagytáj művelődéstörténetéből, 19.30-kor kiállítás nyílik a szőregiek régi vallási életének relikviáiból, majd dr. Vass Erika néprajzkutató, a szentendrei skanzen vezetője ad elő A szőregi zarándokok úti céljai címmel. Szombaton 15 órakor cserkésztalálkozó lesz a művelődési házban, vasárnap 9 órakor szentmise az Alexandriai Szent Katalin római katolikus templomban. Információ, részletes program: www.szoregimuvhaz.hu.

Gyalogtúra és templomok - november 24., szombat
Újszeged, Tiszasziget, Újszentiván, SZőreg
7.30-tól: A Maros-szög templomai – gyalogos teljesítménytúra. Rendező: Szegedi Sport és Fürdők Kft. Túraközpont, rajt, cél: Újszeged, Vörösmarty Általános Iskola. Nevezés: a túra napján 7.30–9.00 között, rajt: a nevezést követően folyamatosan. Távok/szintidők: 12 kilométer/3 óra, 22 kilométer/6 óra. Útvonal: Újszeged, Herke u.–Tisza védőgát–Tiszasziget–Újszentiván (képünkön az újszentiváni templom)–Szőreg–Újszeged. (22 kilométer). A települések jóvoltából a túrázók az ellenőrzőpontokon frissítésben részesülnek, a templomokban élő zenei produkciók várják őket, félóránkénti ciklusokban. Minden 25. célba érkező külön ajándékban részesül. A talaj a teljes távon aszfaltozott. Részletek: www.szegedsport.hu.

Nyersétel-készítési bemutató - november 23., péntek
Szeged, Petőfi sgt. 12 (Spájz Ifjúsági Ház)
17.00: Kóstolóval egybekötött, 3 órás ételkészítő bemutatót tart Lénárt Gitta, a budapesti Nyersétel Akadémia vezetője, a menü: diótej, sárgarépaleves, cukkinitekercsek magyaros szósszal, gyümölcspuding csokiszósszal. Az élő – nyers, vegán – ételek népszerűsítésének leghitelesebb magyarországi képviselőjének eddig 3 könyve jelent meg a témában. Infó: 30/582-9525, nyersetel.szeged@gmail.com, facebook: Nyersétel Szeged.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: egyre inkább központosított az EU

A Jobbik a nemzeti érdekérvényesítést hiányolta mindig Magyarország Európai Uniós tagsága során -… Tovább olvasom