Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Hiába próbálkoztak csempészautókkal Röszkén: megtalálták a 2600 doboz cigit

Hiába próbálkoztak csempészautókkal Röszkén: megtalálták a 2600 doboz cigitFotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
A NAV pénzügyőrei mintegy 2600 doboz adózatlan cigarettát találtak két, csempészetre átalakított osztrák autóban Röszkén.
A pénzügyőrök egy osztrák rendszámú, Renault személygépjárművet ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. Az autót vezető osztrák férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a gépkocsit teljesen átvizsgálták.

Az autó első ülése alatt, a hátsó lámpái mögött, valamint a hátsó lökhárítóban kialakított rejtekhelyről, összesen 1 200 doboz (Chesterfield, Memphis, Davidoff, Camel és Marlboro márkájú) magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Rövid idő elteltével ismét egy osztrák férfi által vezetett, osztrák gépkocsit vizsgáltak át a pénzügyőrök Röszkén. Az ellenőrzésben segített Sziszi, a cigaretta felderítésére kiképzett szolgálati kutya is, aki a jármű padozatánál jelzett.

A tételes vizsgálat során az autó házilag átalakított dupla alvázából megközelítőleg 1400 doboz (Chesterfield, Ashima, Marlboro és Davidoff márkájú) magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A pénzügyőrök a mintegy 3 millió forint értékű adózatlan cigarettát, valamint a házilag, csempészetre átalakított gépjárműveket lefoglalták, a két sofőr ellen költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói indítottak eljárást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házkutatást tartottak a közérzetjavító központban

Házkutatást tartottak a közérzetjavító központban
Újabb nyugdíjas ügyfelek helyett a rendőrök jelentek meg tegnap a szegedi közérzetjavító központban és annak boltjában. Tovább olvasom