Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Hiányolják a fedett megállót

Szeged - Tűző naptól, hóeséstől, viharos erejű széltől védi az utast a buszmegállókba épített esőbeálló – már ahol van. Az újszegedi sportcsarnok mellől, a Vadkerti vagy a Vám térről sokan hiányolják. De ahol van, ott nem vigyáznak rá.
– A 2-es villamos vonalán milliókat költöttek a fedett megállókra. Miért nem lehet Szeged más pontjain is ilyen várókat építeni? Az újszegedi sportcsarnok mellett, a Temesvári úton például bőrig áznak az utasok, ha esik az eső. Sokan járnak ide, a gyermekklinikára, legutóbb egy fiatal anyukának és a kisfiának adtam kölcsön az esernyőmet, mert szegénynél nem volt. Előfordult, hogy a sportcsarnok alá húzódtak be az utasok az eső miatt, de mire kiszaladtak a megállóba, elment a busz – jelezte olvasónk.

Csak néhány példát említve: a Vám téren és a Vadkerti téren is hasonló a helyzet – az utasoknak meg kell küzdeniük az időjárás viszontagságaival.
– Nyáron a nap tűz a fejemre, télen meg hóemberré fagyok, ha véletlenül késik a busz. A viharos szélben nagyon sokat jelent, ha az ember be tud húzódni egy védett helyre – osztotta meg velünk véleményét Nagy Tímea a Vadkerti téri megállóban.

A sportcsarnoknál is elkelne a fedett buszmegálló. Fotó: Schmidt Andrea
A sportcsarnoknál is elkelne a fedett buszmegálló.
Fotó: Schmidt Andrea

– A fedett buszvárók építése elsősorban pénz kérdése – tudtuk meg Kósa Jánostól. A Városüzemeltetési Iroda osztályvezetője elmondta: egy plexifalú buszmegálló kialakítása a méretétől és a telepítési különbségektől függően 500 ezer–1 millió forintba kerül. Közútkezelői hozzájárulással lehet telepíteni, a közművek helyzetét is figyelembe kell venni. Ha a buszmegálló alatt vezetékek húzódnak, meghibásodásukkor előfordulhat, hogy az utasvárót is le kellene bontani. Ezért vannak olyan buszmegállók Szegeden, ahol emiatt csak a közműkiváltást követően, jelentős többletköltséggel lehetne esőbeállót építeni. Dorozsmán – képviselői jelzés után – a közeljövőben három is épül.

A szegedi buszmegállók karbantartási munkálatait a Szegedi Városkép Nonprofit Kft.-re bízta az önkormányzat. A megállókat évszakonként és állapotuktól függően, lakossági bejelentés után takarítják – tudtuk meg Licsicsányi Ilonától. A Szegedi Városkép Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: szinte hetente kell kitört üveget pótolniuk. A javítás 30–40 ezer forintba kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lengyelországba kirándultak a pusztamérgesiek

Pusztamérges - Ötnapos kirándulást szervezett Lengyelországba a pusztamérgesi középiskola négy… Tovább olvasom