Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Hídivásár: erre terelik az 5-ös, 9-es és a 19-es trolit és a Volán buszait

A XIII. Hídivásár miatt május 26-án szombaton üzemkezdettől 27-én vasárnap üzemzárásig változik az 5–ös, 9-es és 19-es trolibuszvonalak és a volán járatainak közlekedési rendje.

Mivel a hídi vásár miatt a Belvárosi hidat szombaton és vasárnap
lezárják, a 71-es és 72-es jelzésű autóbuszok ezen a két napon a
Bertalan hídon át közlekednek. Szombat délelőtt a Mars tér–Szőreg között
közlekedő 60-as és 60Y-os jelzésű autóbuszok is a Bertalan hídon át
szállítják az utasokat, viszont szombat délután és vasárnap az Újszeged,
Gyermekkórház–Szőreg viszonylatú 60-as és 60Y-os jelzésű autóbuszok
útvonalát nem befolyásolja a hídzár. A részletekről a www.tiszavolan.hu
oldalon lehet olvasni – áll a Tisza Volán Zrt. közleményében.

Vásár a hídon. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Korábban írtuk:

A 5-ösön
a Körtöltés utca és az újszegedi gyermekkórház között módosított útvonalon, végig trolibuszpótló autóbuszok közlekednek.

A terelőútvonal:

Újszeged, Gyermekkórház vá. irányába: Körtöltés utca – Rókusi krt. – Csongrádi sgt. – Berlini krt. – Mars tér – Bartók Béla tér – Attila u. – Tisza L. krt. – József A. sgt. – Római krt. – Bertalan híd – Temesvári krt. – Újszeged, Gyermekkórház.

Körtöltés utca vá. irányába: Újszeged, Gyermekkórház vá. – Csanádi u. – Vedres u. – Népkert sor – Bertalan híd – Római krt. – József A. sgt. – Dózsa Gy. u. – Vörösmarty u. – Széchenyi tér (OTP előtti oldal) – Feketesas u. – Károlyi u. – Mikszáth K. u. – Mars tér – Berlini krt. – Csongrádi sgt. – Rókusi krt. – Körtöltés utca.

Erre jár az 5-ös troli a hétvégén. nagyításért kattintson a kép képre
Erre jár az 5-ös troli a hétvégén. Nagyításért kattintson a képre


A 9-es, 19-es
trolibuszvonalon a Vértói út és Lugas utca, valamint Makkosház és Tarján Víztorony tér között módosított útvonalon, végig trolibuszpótló autóbuszok közlekednek.

A terelőútvonal:

9-es vonal: Lugas u. vá. irányába: Vértói út – Rókusi krt. – Csongrádi sgt. – Berlini krt. – Mars tér – Bartók Béla tér – Attila u. – Tisza L. krt. – Felső Tisza–part – Etelka sor – Kereszttöltés u. – Csillag tér – Lugas utca.

Vértói út vá. irányába: Lugas utca – Csillag tér – Kereszttöltés u. – Etelka sor – Felső Tisza–part – Dózsa Gy. u. – Vörösmarty u. – Széchenyi tér (OTP előtti oldal) – Feketesas u. – Károlyi u. – Mikszáth K. u. – Bartók Béla tér – Mars tér – Berlini krt. – Csongrádi sgt. – Rókusi krt. – Vértói út.

19-es vonal: Tarján, Víztorony tér vá. irányába: Makkosház – Hont Ferenc u. – Ortutay u. – Makkosházi krt. – Csongrádi sgt. – Berlini krt. – Mars tér – Bartók Béla tér – Attila u. – Tisza L. krt. – Felső Tisza–part – Etelka sor – Kereszttöltés u. – Csillag tér – Budapesti krt. – Tarján, Víztorony tér.

Makkosház vá. irányába: Tarján, Víztorony tér – Budapesti krt. – Csillag tér – Kereszttöltés u. – Etelka sor – Felső Tisza–part – Dózsa Gy. u. – Vörösmarty u. – Széchenyi tér (OTP előtti oldal) – Feketesas u. – Károlyi u. – Mikszáth K. u. – Bartók Béla tér – Mars tér – Berlini krt. – Csongrádi sgt. – Makkosházi krt. – Ortutay u. – Hont Ferenc u. – Makkosház.

Erre jár a 9-es és a 19-es troli a hétvégén. nagyításért kattintsopn a képre
Erre jár a 9-es és a 19-es troli a hétvégén. Nagyításért kattintson a képreOlvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. heró 2012. május 29. 13:26
  „Olvasom a hozzászólásokat, és az nem jutott senkinek az eszébe hogy csak a szokásos terhelési vizsgát végzik a hídon évente!!?? Ez a legolcsóbb módszer erre, hisz nem kell 30 sóderral megrakott teherautót felállítani a hídra! Ha kibírja akkor megint egy évig megkapja a szakhatóságoktól a forgalmi engedélyt! És még bevételt is termel a városnak ez a helypénzekből!!!! :) :) :)”
 • 21. Zoan 2012. május 26. 19:20
  „Van egy egyszerű javaslatom: Be kell ülni az autóba, és akkor nincs probléma a terelés miatt. Én ezt teszem...”
 • 20. X_Y 2012. május 26. 17:18
  „"Idióta ötlet, mikor ott van a Liget"
  Ilyenkor beköltözi a Cserepes sori zsibvásár a belvárosba. A sok értéktelen bóvli vackot ilyenkor dupla áron sózzák rá a sok droidra - "természetesen" számla és nyugta-mentesen...”
 • 19. waterbear 2012. május 26. 14:37
  „Idióta ötlet, mikor ott van a Liget, a Belvárosi híd mellett a parkoló.... de feltétlen meg kell bénítani a közlekedést évről évre.....”
 • 18. Attis2 2012. május 26. 14:03
  „gyuribá

  Kb.hasonlóan jártam én is! Én is bevásárolni voltam oda-vissza a 19-essel,mikor hazaértem az asszony fejbekólintott egy üres műanyag üveggel,hogy merre jártam ilyen sokáig,tán nőztem? Még szerencse,hogy csak poénból kérdezte! :-D”
 • 17. gyuribá 2012. május 26. 13:41
  „Megjegyzésem a "moderálást" illetően sűrű elnézéssel együtt visszavonom!!!”
 • 16. gyuribá 2012. május 26. 13:37
  „Köszönöm a "moderálást" a KRITIKA -ami nem volt sértő, csak egy szegedi polgár véleménye- ezek szerint nem fér bele a honlap arculatába. -Minden szép, minden jó....-(?)!”
 • 15. gyuribá 2012. május 26. 12:43
  „Ez a " hidivásármizéria" meg a "trolik,buszok" közlekedése azért dühítő, mert ez egy nagy káoszt eredményezett! De.9,25 perctől a Mars téren várakozva 39 perc után érkezett egymás után egy 9-es, 19-es, rögtön mögötte egy 5-ös troli, sorba állt pont akkor mögötte a 21-es, és azonnal a 11-es busz! Bravó...! Hazaértem telepakkal a piacról, párom lekúrt, "holazapád ....voltál...stb(pedig virágot is vittem Neki)! Köszönöm az illetékeseknek!”
 • 14. Jeti00 2012. május 26. 11:26
  „19-nél sokat nem ér a terelés, 10-15 perceket csúsznak..”
 • 13. mackópajtás 2012. május 25. 15:32
  „12. szegedivagyok

  Te hoztad fel a környezetszennyezést. De erről nem akarok vitázni, a busz bizonyítottan olcsóbb ,mint a troli, és szerintem neked se mind1, hogy a te pénzedből mennyit költenek a közlekedsére.”
 • 12. szegedivagyok 2012. május 25. 08:47
  „mackópajtás 2012.05.24. 18:10

  Vártam ezt a felvetést.Nagyon nem mindegy,hogy mennyi egy trolibuszra vetített környezet terhelés értéke. Egy erőmű nem a néhány szegedi troli üzemeltetését hivatott ellátni, hanem emellett, több tíz vagy százezer háztartás, üzem, gyáregység villamos energia igényét biztosítja. Ez a szánalmas környezetvédő szöveg nem célravezető és értelme sincs egy komoly vitában.De ha így gondolkodol, akkor remélem te otthon nem használsz semmilyen elektromos készüléket, hiszen az áram előállítása környezetszennyező.”
 • 11. Attis2 2012. május 24. 18:54
  „mackópajtás

  Köszönöm a védelmet! Elbeszéltünk egymás mellett szegedivagyokkal!”
 • 10. Normann_Backs 2012. május 24. 18:29
  „9.
  Minden évben így van a terelés, szóval nem értem mit nem értesz rajta, hogy-hogy fordul az Attiláról a Kiskörútra!
  A hétvégén megváltozik a forgalmi rend, ennyi az egész!”
 • 9. mackópajtás 2012. május 24. 18:15
  „A 72 és a 71-es busz, hogy fordul az Attila utcáról balra a Tisza Lajos Krt.re? Tudtommal ott csak egyenesen, vagy jobbra lehet menni.”
 • 8. mackópajtás 2012. május 24. 18:10
  „szegedivagyok

  A volánnak elég gázos busza van, és mivel hétvégén ritkábban járnak, így ki tudnák váltani a trolikat.

  A másik meg, hogy szerinted az áramot nem kell előállítani? ÉS az nem szennyezi a környezetet?”
 • 7. szegedivagyok 2012. május 24. 16:25
  „Attis2 2012.05.24. 11:09

  Azért a hasonlítgatás nem olyan egyszerű mint ahogy gondolod. Nem egysezrűen az elfogyaszott üzemanyag (vagy áram) költségét veszik figyelembe, hanem egyéb pl. externális költségeket, amelyek teljesen máshogy alakulnak az autóbusz és troliüzemnél.A szegedi autóbuszok többsége nem gázüzemű, hanem dieselmotoros járművek!Még egy:attól még,hogy egy jármű gázüzemű még szennyezi a környezetet, ugyanis nem szabad azt gondolni,hogy zéró károsanyag kibocsátású, ellenben a trolival és villamossal.Javaslom néhány szakmai anyag tanulmányozását!!

  A 60-as járatnak mi köze ehhez?Nem is értem.Nem erről van szó.De ha már itt tartunk, hülyeség a 60-as járatot a Mars téren túl egészen a körtöltés utcáig kivinni.Az útvonal olyan hosszú lenne ami már kezelhetetlen, olyan sok járművet kellene beállítani, hogy megfeleleő követési időköz legyen, hogy abszolút gazdaságtalan lenne. itt megint csak azt mondom, hogy OLVASNI, pl. közlekedési hálózatok tervezésével foglalkozó anyagokat, és akkor már érdemben szóba tudok állni veled.
  üdv”
 • 6. Attis2 2012. május 24. 11:09
  „szegedivagyok

  Na most,szerintem nem okoskodom,mert te nem olvastad el rendesen amit írtam! Én nem írtam a Vár utcát fordulóként,hanem a BARTÓK TERET!!! Természetesen örülök,hogy nem kell átszállni a Hidivásár miatt ebben az évben! Eddig át kellett! Ezt egyértelműen kijelentették,hogy az elektromos közlekedés drágáb mint a busz. Azért írtam,hogy mivel most 3 troli nem fog járni a hétvégén,hanem buszokkal pótolják végig,össze tudják hasonlitani,hogy mennyibe került a hétvégi trolizás,és a buszos pótlás! Nem beszélve a tereés miatti többlet km-ről,ami normális útvonalon még olcsóbb! A többség busz szerintem már gázüzemű,és nem pöfékel! Nekem ne akard bemagyarázni,hogy nem örülnél mondjuk egy meghosszabitott 60-as járatnak! Úgyanis olvastam olyat,hogy a Volán beadott egy új tervet,amiből az jön le,hogy pl. a 60-ast visszavigyék a Mars térre,a trolit racionalizálják,helyette a 60-as menne tovább Mars tér-Körtöltés utca viszonylaton! Sőt! A teljes 5-ös kiváltás sem kizárt,mert ha a 60-ast a Csanádi u.-Vedres utcán vinnék,akkor még több spórolás!”
 • 5. szegedivagyok 2012. május 24. 09:09
  „Attis2 2012.05.22. 12:59

  Ne okoskodj már!A trolik autóbuszokkal való kiváltásának a hétvégén pofon egyszerű oka van: nem tudnak hol megfordulni, hiszen a Vár u. is le lesz zárva, másrészt egyszerűbb erre a két napra a járműveket a megváltozott menetrend alapján közlekedtetni. Semmi köze az egésznek a gazdaságossághoz.Amúgy a trolibuszok kimondottan a belvárosi közlekedésre lettek kitalálva, kiváltképp a környezet védelme miatt. Ha Szegeden nem lenne egy trolivonal sem, most olyan kommenteket olvashatnánk (többek között tőled is), hogy a népnyúzó önkormányzat és a polgármester szándékosan a büdös, füstölgő autóbuszokat járatja a belvárosban, kimondottan a lakók sanyargatása céljából.

  Ebben a városban semmi sem jó egyeseknek?”
 • 4. Attis2 2012. május 22. 16:13
  „dBrown

  Természetesen erre is gondoltam! Biztos van köze hozzá! Ez egy jó kísérlet lesz arra,hogy belássák,a busz olcsóbb!”
 • 3. dBrown 2012. május 22. 15:48
  „2!
  Aha, vagy csak ez évtől van annyi átszállásos b-ziság, hogy inkább egyben tartják a vonalat? Csak egy példa: 60-assal Újszegeden átszáll jeggyel. A buszon egyszer érvényesítette. A trolipótlón megint. Bartókon megint átszáll, hogy érvényesítse a szerencsétlen? Félbehajtja és úgy?”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ország legnagyobb lakodalma a Dóm téren

Mini lagzival indul és dél-alföldi csárdással zárul a Hegyen-völgyön lakodalom táncmű, a Szegedi Szabadtéri Játékok második bemutatója. Tovább olvasom