Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

Hippik a Dóm téren

A várva várt Hair-produkció próbái elkezdődtek, jegyek korlátozott számban ugyan még kaphatók, ám most különleges kedvezményként akár ingyen is megnézhetik az előadás főpróbáját! A főszerepekben Dolhai Attila, Peller Anna, Szemenyei János, valamint Kerényi Miklós Máté látható, akik négyen egy osztályba jártak a színművészetin.
A népszerű musical női főszerepét a lenyűgöző orgánumú Peller Anna alakítja. A színésznő gyermekkora óta kívülről tudja a Hair betétdalait, így külön öröm számára, hogy Sheilaként léphet a színpadra, kislányként azonban mindig Berger, a férfi főszereplő karakterével azonosult.
A Dóm téren a New York-i Central Park felhőkarcolói elevenednek meg vetítések segítségével, a látomásszerű képek a hatvanas-hetvenes évek Amerikájának szabad szellemű életérzését, színes forgatagát varázsolják a színpadra. A produkció rendezője Bagó Bertalan, koreográfusa Román Sándor.

A Szegedi Szabadtéri Játékok különleges kedvezményeként ingyen nézhetik a Hair augusztus 12-i, 21 órakor kezdődő főpróbáját azok, akik az Újszegedi Port.hu Színpadon látható két prózai produkcióra, a Kék-lila nyárra és a Tótékra, mindkét előadásra bérletet váltanak.

A Hair csapata próbán, a szabadtéri színpadán – elöl a főszereplők.
A Hair csapata próbán, a szabadtéri színpadán – elöl a főszereplők.

Szabadtéri jeggyel ingyen a REÖK-ben

A Szegedi Szabadtéri Játékokra szóló belépőkkel ingyenesen tekinthetők meg a REÖK tárlatai. Előadásnapokon 18 és 19 órától ingyenes tárlatvezetéssel gyönyörködhetnek az alkotásokban.


Kék-lila nyár címmel ősbemutatóra kerül sor, a Pozsgai Zsolt által írt zenés játék Jávor Pál életének utolsó szakaszát dolgozza fel a Kossuth-díjas Hegedűs D. Géza főszereplésével és Telihay Péter rendezésében. A produkció zenei világáról a Valla Attila–Gazsó Bálint szerzőpáros gondoskodott.

Örkény fergeteges humorú abszurd drámája, a Tóték az egyik legnívósabb határon túli társulat, a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház előadásában kerül színre, Trill Zsolt főszereplésével.

A lehetőség korlátozott, hiszen a kedvezményes bérleteket limitált mennyiségben lehet megvásárolni. A Fesztivál 8 bérletben az augusztus 13-i Kék-lila nyár és az augusztus 20-i Tóték szerepel, míg a Fesztivál 9 bérletben az augusztus 14-i Kék-lila nyár és az augusztus 21-i Tóték. A bérletek 3200, 3600 és 4000 forintért vásárolhatók meg Szegeden a Fesztivál Jegyirodában és országosan az Interticket végpontokon.

A nézők a Hair főpróbáján érkezési sorrendben foglalhatják el helyeiket, a nézőtér legjobb helyein, a kijelölt szektorokban (Bécs, London, Róma, Párizs), a bérlet felmutatásával.

(x)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekvő forgalom és szigorú ellenőrzés Röszkén

Röszke - A röszkei pénzügyőrök az elmúlt két hétben 250 szabálysértést, valamint két bűncselekményt… Tovább olvasom