Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Hirdetésben, 250 ezerért keresnek elnököt a kisgazdák

Szeretne megélhetési politikus lenni? Ha igen, jelentkezzen a Történelmi Kisgazdapárt felhívására. Ha átverik, ne csodálkozzon: a kampányra készülő kispártoknál tagdíjra és sok munkára lehet számítani, fizetésre nem.
Válságos időkben felkapja az ember a fejét, ha olyan hirdetéssel találkozik, mint amilyet a Történelmi Kisgazdapárt nevében jelentettek meg országszerte a Szuperinfóban. A politikai szerveződés munkát kínál: a megye egész területéről elnököt, főtitkárt és pártigazgatót keresnek. Kezdésként nettó 110 ezret, 3 hónap után nettó 250 ezret ígérnek, cserébe pedig szervezkedni kell.

A jelentkezés feltétele középiskolai végzettség és egy önéletrajz, amit a kisgazdapart@freemail.hu címre kell elküldeni.

Mi is írtunk egy elektronikus levelet a fenti címre, de csak egy üres válaszlevél érkezett vissza. Telefonon viszont sikerült elérnünk a párt elnökét, Szaniszló Lászlót, akinél először a munkalehetőségről érdeklődtünk. Ő egy kecskeméti férfihoz irányított, mondván, ő mindent el tud mondani. Tóth Ferenc József be is avatott: megyénként 2500 támogatót kell szervezniük. Neki és tucatnyi érdeklődőnek hétfőn tájékoztatót tartott Kecskeméten az elnök, aki azt mondta, bizonygatta, külföldről 600 milliós támogatást kapnak, abból fedezik a munkabéreket is.

Tóth Ferenc József hozzátette, ő még nem, de szerinte tízen aláírták a munkaszerződést a hétfői tájékoztatón. Számára nagyon hitelesnek tűnt Szaniszló László, aki a programot is bemutatta, és még azt is elárulta, hogy a Történelmi Kisgazdapárt a Dávid Ibolya vezette MDF-fel közösen indul a tavaszi országgyűlési választásokon.

Szokatlan, de csábító az álláshirdetés.
Szokatlan, de csábító az álláshirdetés.
Fotó: DM/DV

Ezután felhívtuk az MDF sajtóosztályát. Tőlük azt a választ kaptuk, hogy a Történelmi Kisgazdapárt valóban jelezte tárgyalási igényét az MDF-nek, de még az első megbeszélésre sem került sor, ezért megegyezés sem születhetett.

Miután az interneten is rákerestünk a pártra, a csábító ajánlat gyorsan megkérdőjeleződött. Ilyen elnevezésű párt ugyanis nem létezik. Arról viszont találtunk bejegyzést, hogy a hirdetés feladója sokakat rászedett már: egy bélyegzőkészítő vállalkozásnak nem fizetett a megrendelt áruért. Náluk úgy adta elő magát, hogy a Magyar Vidék és Polgári Pártot képviseli, amely nevet szeretne változtatni, ezért kellenek új bélyegzők. Az új név: Történelmi Kisgazdapárt.

– Ez egy szélhámos, nem tudunk vele mit kezdeni – nyilatkozta lapunknak Bánk Attila egykori országgyűlési képviselő, aki most a Magyar Vidék és Polgári Pártot (MVPP) vezeti. Először ennél a szerveződésnél kopogtatott a pártfunkcionáriusokat toborzó férfi, de még időben kiderült, hogy nem jó szándékból, ezért meg is váltak tőle. – Az OTP-től hitelt akart felvenni, és munkáltatóként az MVPP-t jelölte meg. Nálunk azonban senki nem kap fizetést, hiszen évek óta se bevétele, se kiadása nincs a pártnak – mondta Bánk Attila. Megkérdeztük más kisebb pártokat, de a Zöld Baloldalnál egyetlen vezető sem, a Lehet Más a Politika (LMP) mozgalomnál pedig csak 6 országos vezető kap fizetést.

Hogy felfedjük kilétünk, újra felhívtuk Szaniszló Lászlót. A fenti felvetésekkel kapcsolatban elmondta, az MVVP-nél pénzért dolgozott, ingyen el sem vállalta volna. A bélyegzős ügy szerinte rágalmazás, pert is akasztott a másik fél nyakába. Megerősítette, hogy külföldről kapott százmilliókból fogják finanszírozni a kampányt, így a pártfunkcionáriusok fizetését is. Arra a kérdésre, hogy miért nincsenek bejegyezve, illetve miért nincs honlapjuk, azt felelte, szeptemberben alakultak, be is jegyezték őket, csak még nem vették a pártot nyilvántartásba, a honlapjuk pedig 2 héten belül elkészül.

Olvasóink írták

 • 14. rozator 2009. október 28. 23:57
  „Na, még a SzentKorona hiányzott! Így egybeirva! Középen nagybetűvel! Meg a szent! Meg a korona! Na az még nem hiányzik, de jövőre megint meghajóztatják, és utána a kisberlusconin látjuk viszont! Szép jövőnk lesz!”
 • 13. dodó 2009. október 28. 21:26
  „7. hozzászólás Rosmary53

  Kedves Rozmary! Nem írom meg, mert kimoderálják (habár mostanában egyszerűen eltüntetik a hsz-imat. Nyisd meg keresőt, írd be: "Nemzeti hírportálok". Az első oldal közepén, a második aljánál találsz egyet-egyet. Az <apátfvibagarolos> által állandóan szidottat ismered, mellé ajánlanám még a SzentKorona Rádiót”
 • 12. rozator 2009. október 28. 20:31
  „Na ennyit a "nemzeti jobbról"!”
 • 11. SSO 2009. október 28. 20:01
  „Szaniszló László fábiáni bajkeverő. Egy fészekből Farkassal”
 • 10. CID 2009. október 28. 19:31
  „Pár napja töltöttem be a 35-öt. Beleférek még ? Egyesek szerint, jó nagy paraszt vagyok időnként. Hazudni tudok, erkölcsi aggájaim, csak munkaidőn kívül vannak, rugalmas vagyok, minden tekintetben. Jelentkeznék :)”
 • 9. flexsnake 2009. október 28. 14:54
  „Nálunk sem kapnak a képviselők fizetést :D”
 • 8. BálintAttila 2009. október 28. 14:52
  „Üdv. Mindenkinek!
  Én biztos vagyok benne, hogy a bélyegzős cég nem rágalmaz! Ismerem Őket, vagyis a cég vezetőjét. Szavahihető ember! A másik dolog, hogy a nevezett "Történelmi Kisgazdapárt" nálunk is szeretett volna bélyegzőt rendelni, mivel mi is ezzel a bélyegző szolgáltatással foglalkozunk. Kizárólag akkor csináltuk volna meg, ha az előreutalt összeg megjelenik a bankszámlánkon! Szerintem ezért állt el a vásárlástól az "Úriember". Még a nevezett egyén akar feljelenteni, amikor ki sem fizette a megrendelt bélyegzőit!!!
  És hány hamis bélyegzést fog végrehajtani??? Hiába igyekszünk mi bélyegzőkészítők körültekintők lenni, ha bizonyos emberek minden eszközt bevetnek, hogy átverjék a jóhiszemű vállalkozókat!

  Tisztelettel, Bálin Attila”
 • 7. Rosmary53 2009. október 28. 14:01
  „4. hozzászólás dodó 2009.10.28. 10:53
  Kedves Dodó, melyik ez a portál?”
 • 6. maradando 2009. október 28. 13:24
  „Vissza kell hozni a közbeszédbe a kisgazdákat,hogy legyen csámcsogni való.Nem hiábavaló elterelő hiradás ez sem !”
 • 5. xcbcr 2009. október 28. 12:43
  „Akár csalás, akár nem szerintem van annyira klassz, mint amikor az Állami Foglalkoztatási Szolgálat oldalán a Nemzetbiztonsági Szaxolgálat keresett embereket havi 190k-ért. :)”
 • 4. dodó 2009. október 28. 10:53
  „Ez a cikk négy napja jelent meg fényképpel együtt az egyik nemzeti hírportálon.”
 • 3. daveedbrown 2009. október 28. 10:25
  „kamuhírdetés
  ez tuti”
 • 2. rodeziai 2009. október 28. 10:24
  „nagyszerű”
 • 1. kowalsky 2009. október 28. 10:15
  „http://www.belyegzoexpressz.hu/blog/2009/10/20/hamis-belyegzok-vigyazat-csalo-visszael-a-tortenelmi-kisgazdapart-nevevel/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halottak napján menesztik?

November 2-án, azaz halottak napján fog dönteni a kft. taggyűlése az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatójának sorsáról. Tovább olvasom