Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Hírességek is támogatják a hétvégi szegedi élelmiszergyűjtést

November 23-24-én 230 áruházban, háromezer önkéntes segítségével gyűjt karácsonyi adományokat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.
Karácsony előtt minden évben megnövekszik az adományt kérők száma és szerencsére az adakozási kedv is nagyobb ilyenkor, hiszen sokan érzik úgy, hogy az ünnepre mindenkinek „kijár" a terített asztal. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület egész évben igyekszik támogatni a rászorultakat, ám az év végi ünnepekre kiemelt figyelmet fordít. A szétosztható adománykészletek növelése érdekében pedig az egyesület idén is megszervezi a már hagyománnyá vált éves élelmiszergyűjtését. Idén a számos önkéntes mellett hazai hírességek is támogatják a kezdeményezést: Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Szalóki Ági és Szekeres Nóra is a kiáll a kezdeményezés mellett.

2012. november 23-én, pénteken 15 és 20 óra között, november 24-én, szombaton pedig 8 és 19 óra között az ország 135 településén gyűjtik majd az Élelmiszerbank önkéntesei a vásárlók felajánlásait. Az országos akció során az Auchan, a METRO, a Penny Market és a TESCO láncok 230 áruházában várják a felajánlásokat, elsősorban a karácsonyi sütés-főzéshez felhasználható tartós élelmiszereket. Az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő 15 ezer rászoruló családnak juttatja el még az ünnepek előtt.


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

2005 óta működik, lapítása óta több mint 20.000 tonna élelmiszert osztott szét 500 karitatív és civil szervezeten, illetve önkormányzaton keresztül több mint 500.000 rászorulónak, összesen több mint 5 milliárd forint értékben.

 
Az akció lebonyolításában körülbelül 3000 önkéntes vesz részt, köztük a CIB Bank mintegy 400 munkatársa. A bank a tavalyi gyűjtés vállalati önkéntesség alapú támogatása kapcsán elnyerte a Magyar PR Szövetség CSR Best Practice Mintaértékű projekt díját. – A tavalyi évben már bebizonyosodott, hogy noha a válság szinte mindenkit negatívan érint anyagilag, a lakosság szociális érzékenysége és az összefogás még ennél is sokkal nagyobb erő, hiszen 2011-ben közel kétszer annyi adományt kaptunk és tudtunk szétosztani, mint egy évvel korábban. Bízunk benne, hogy ez a tendencia idén is folytatódik, ugyanis már a nyáron érkeztek megkeresések a karácsonyi adományokkal kapcsolatban – mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Európa más élelmiszerbankjai is szerveznek a magyarhoz hasonló gyűjtést ezekben a napokban – a 2011-es akciók eredményeként összesen 39,5 ezer tonna élelmiszeradományt tudtak szétosztani a helyi szervezetek az európai rászorulók körében.

Szegeden 7 helyszínen fogadják pénteken és szombaton a lakosság adományait.

·         TESCO Makkosház krt. Szupermarket

·         TESCO Móraváros Hipermarket

·         TESCO Tisza Center Szupermarket

·         TESCO Szeged Extra

·         AUCHAN Szeged

·         METRO Szeged

·         Penny Market Szeged III. (Szamos u. 1.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Területfejlesztés 2014–2020 között

Szegeden, a megyeházán rendezett tegnap délelőtt fórumot a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft., amelyen az uniós forrásra pályázóknak nyújtottak segítséget. Tovább olvasom