Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Hívásközpont a Tisza Centerben

Szeged - A Magyar Telekom megnyitotta új hívásközpontját a Tisza Centerben. A társaságnak ez a negyedik call centere az országban. A mintegy 350 alkalmazottra tervezett irodában, a Tisza Center második emeletén tegnap azok kezdték el a munkát, akik eddig a belvárosi postapalotában dolgoztak.
Elsőként a Magyar Telekom hívásközpontja költözött be a Hafner-fatelep helyén épült szolgáltatóház, a Tisza Center második emeletére – a 2400 négyzetméteres, egylégterű irodát tegnap délelőtt avatták fel ünnepélyesen.

A bérelt irodában 270 munkaállomást alakítottak ki, a fokozatos létszámbővítést követően 350-en dolgozhatnak majd itt – mondta Hantzmann Ferenc, a Magyar Telekom lakossági ügyfélszolgálati irodájának vezetője. Azért ennyien, mert az ügyfeleseknek a nap huszonnégy órájában kell válaszolniuk a telefonálók kérdéseire, vagyis három műszakot kell kiállítaniuk a létszámból. Értelemszerűen azonban éjszakára, a legkisebb forgalom idejére kevesebben lesznek majd beosztva. Egyelőre még csak a jelenlegi létszám, 70 call centeres költözött át Felsővárosra.

A 270 munkaállomást hamar belakták a dolgozók. Fotó: Karnok Csaba
A 270 munkaállomást hamar belakták a dolgozók.
Fotó: Karnok Csaba

A Magyar Telekomnak a szegedi a negyedik integrált telefonos ügyfélszolgálata Budapest, Sopron és Nyíregyháza után. A szegedi létszám bővítése azzal párhuzamosan következik majd be, ahogy a többi hívásközpontban csökken a létszám. A vezető nem titkolta, hogy kemény, idegfeszítő munkáról van szó, a lemorzsolódás 20 százalékos évente. Várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik nyelveket beszélnek: a felsőfokú végzettség természetesen előnyt jelent.

Fokozatosan veszik fel az új munkatársakat. Fotó: Karnok Csaba
Fokozatosan veszik fel az új munkatársakat.
Fotó: Karnok Csaba

Az épület a Real Hungary Zrt. beruházásában készült, a Magyar Telekom pedig egy a bérlők közül. A Tisza Center üzemeltetési feladatait is a Real látja el. Vezérigazgatója, a Délmagyarország Presztízs Díját elnyert Robert Telc is részt vett az átadási ceremónián. A városvezetés nevében Szentgyörgyi Pál alpolgármester – Felsőváros önkormányzati képviselője – azt hangsúlyozta, hogy ez a városrész fejlődik jelenleg a legdinamikusabban, utalva többek között a Tisza Center mellett épülő Tisza Palotára és fedett uszodára.

Olvasóink írták

 • 4. tiszacenter 2008. október 29. 17:21
  „Ha méga www.tiszacenter.hu is az övék lenne:-)))”
 • 3. egy észrevételező 2008. június 08. 21:00
  „Szeretném arra is felhivni a figyelmet. hogy a Tisza Center
  nem csak call centert működtet, nagyon sok üzlet is van
  benne. Én magam jártam egy nagyon szépen, izlésesen be-
  rendezett FASHIONLAND női-férfi divatáru üzletben az első
  emeleten, mely valóban olcsó, ekérhető áron szép, divatos
  cuccokat kinál megvételre udvarias, segitőkész hozzáállással!

  S z e g e d. 2008. június 08.”
 • 2. lsien 2008. április 03. 21:35
  „Miért kell egy magyar, de nyelveket beszélő fiatalnak ilyen állás? Mennyire szegényes a call centerben dolgozók kimondható mondattára? amúgy nem lehetett volna hívásközpontot írni, vagy valami ilyesmit?”
 • 1. Johny 2008. április 03. 14:43
  „"Várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik nyelveket beszélnek: a felsőfokú végzettség természetesen előnyt jelent."

  Hol lehet jelentkezni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete pont: látni és látszani

Szeged - Csillagos ötös mindenkinek, aki rendben tartja a háza táját. Fát, bokrot, virágot ugyanis nemcsak kiültetni fáradság, hanem gondozni is, hogy szépen fejlődjön. Tovább olvasom