Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Hivatalokkal töltik meg a Sólyom utcai épületet

Szeged - Nem rehabilitációs központ lesz, hanem a megváltozott munkaképességűkkel foglalkozó hivatalok költöznek a tarjáni Sólyom utcába.
– Az a hír járja Tarjánban, hogy a Sólyom utcai iskola mellett, az üres épületben mozgáskorlátozottaknak készül valamilyen rehabilitációs központ – értesítette szerkesztőségünket egy lakos. Utánanéztünk, a hír ebben a formában nem igaz.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) régi épülete lesz az új otthona egy év múlva a megyei kormányhivatal rehabilitációs szakigazgatási szervének és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal szakértői osztályának. Ez magyarul azt jelenti: egy fedél alá költözik össze minden olyan hivatal, amelyik a megváltozott munkaképességűekkel foglalkozik. Tehát a háttérhivatalok mellett működik majd a rehabilitációs hivatal ügyfélszolgálata, amely hétfő óta a Deák Ferenc utca 17. szám alatt található. Költözni fog a hivatal orvosi felülvizsgálatait végző részlege is a Vasas Szent Péter utcából, és a foglalkoztatási és rehabilitációs ügyintézés is megy majd a mostani helyéről, a Bocskai utca 14–16. szám alól.

Hat éve áll üresen a Sólyom utcai épület. Egy éven belül tatarozzák. Fotó: Frank Yvette
Hat éve áll üresen a Sólyom utcai épület. Egy éven belül tatarozzák.
Fotó: Frank Yvette

– A fejlesztés uniós támogatással valósul meg 2014. december 31-éig. Az ország 18 megyeszékhelyén, összesen közel 4 milliárdból javulnak a megváltozott munkaképességűek komplex rehabilitációs vizsgálati körülményei – tájékoztatott Varga Márta, a megyei kormányhivatal kommunikációs vezetője. – A mai kor követelményeinek megfelelő, modern eszközparkkal felszerelt, teljes körűen akadálymentesített épületekben, az eddigieknél lényegesen kulturáltabb körülmények között kerülhet sor a megváltozott munkaképességet minősítő komplex eljárásra. Jelenleg ez a szakigazgatási szervünk több épületben látja el feladatát, meggyőződésünk, hogy az ügyfelek és a munkatársak egyaránt méltóbb körülmények közé kerülnek a felújított épületben.

A Sólyom utcai szellemépületről öt éve írtuk meg, hogy 2007-ben áldozatul esett a régiósításnak, addig az ÁNTSZ városi intézete működött benne. Azóta állt üresen, sőt egyre üresebben, mert a tisztiorvosi szolgálat kiköltözése óta szétloptak belőle mindent, amit lehetett. A 4101 négyzetméter gazdája azóta az állam nevében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt.

Olvasóink írták

 • 3. Vandorr 2013. június 05. 11:43
  „Nem hagyta.
  Kiraktak egy papírt, hogy "Az épületben riasztó működik."
  A fénymásolás költsége 32 Ft volt.”
 • 2. jozkó 2013. június 05. 11:01
  „1:

  "Vagyonkezelés"”
 • 1. balihoho 2013. június 05. 09:17
  „Ezek szerint a vagyonkezelő hagyta szétlopni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedig nem duzzaszt vissza a Duna

A Dunán levonuló árhullám taréja két hét múlva éri el a Tisza-torkolatot, és várhatóan vissza is duzzasztja a kisebbik folyót. Tovább olvasom