Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Hobo hétvégéje: meglátogatják a rokonokat

Szeged - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal Hobo énekes-zenész-előadóművész (képünkön) mondja el, mivel tölti a szabadidejét.
Jórészt a színpadon tölti húsvét ünnepét Hobo, polgári nevén Földes László: Szegeden kívül két faluban, Környén és Őrbottyánban szerepel a József Attila és a Viszockij-előadói esttel. Gyakran és örömmel jár kis falvakba fellépni.

Hobo ír, versel, előadói esteket tart, színdarabokban játszik, és zenekarával, a Hobo Blues Banddel is koncertezik: sokrétű munkája egyben a hobbija is. Telefonhívásunkkal éppen szövegírás közben értük el, az új Hobo Blues Band-albumra készült az Átkozottak balladája. Ha mindemellett marad némi szabadideje, a családjával tölti, ami érvényes az ünnepi hétvégére is.

– El vagyok ragadtatva a családomtól, szerencse, hogy hosszú évek óta velük élhetek. Abban a kevés időben, ami a fellépések között marad, együtt látogatjuk meg a rokonokat – vázolta az előadóművész a hétvégi programot.

Hobo az olvasóknak azt ajánlja: töltsék családi körben a húsvéti ünnepet. Fotó: DM/DV
Hobo az olvasóknak azt ajánlja: töltsék családi körben
a húsvéti ünnepet. Fotó: DM/DV

A lányokkal sokat utaznak, nyaralnak, csavarognak, a jeles alkalmakkor együtt ünnepelnek – a csendesebb hétköznapoknak is megvan azonban a maguk varázsa Hobo életében.

– A legszebbek azok a hétköznapok, amikor nincs különösebb cél, feladat, nincs semmi különleges elfoglaltság. Ezeket a napokat megélni a legcsodálatosabb – vallja az előadóművész. Otthon együtt a család, nagyokat beszélgetnek, olvasnak, filmet néznek 11 éves, kisebbik lányával.

– A meséken már túlvagyunk, most komolyabb filmek vannak soron. Egyik legnagyobb kedvencem a Mester és Margarita, megvettem DVD-n az orosz sorozatot, amely a Duna televízióban is futott. A kislányomat nagyon érdekli, minden este megnézünk egy vagy akár két részt is – mesélt a közös időtöltésről. Verseket elemezni, értelmezni is segít általános iskolás lányának – legutóbb Arany János Családi kör című költeményével foglalkoztak.

Az olvasóknak azt ajánlja: töltsék családi körben a húsvéti ünnepet, és keressék fel rég nem látott, kedves rokonaikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kést rántott az autós - átmenetileg csökkent a várakozás

Röszke - Türelmetlen autós szúrta ki egy osztrák Volkswagen gumijait a röszkei határátkelőhelyen,… Tovább olvasom