Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Hoffmann Rózsa 12 pontja Szegeden

Szeged - Az oktatási államtitkár tárgyalt Botka Lászlóval, emléktáblát koszorúzott, majd tizenkét pontról beszélt. Kérdésekre nem válaszolt.

17:44 A mindennapos testnevelés fontosságát hangsúlyozva Hoffmann Rózsa kiemelte: "a mai fiatalok 50 százaléka beteg. Ha nem akarjuk, hogy tovább romoljon egészségi állapotuk, és hájasok, lúdtalpasok legyenek, rá kell bírni őket a mozgásra. Ezentúl nem maradhat el egyetlen testnevelés óra sem."

17:05 Újságírói kérdésre válaszolva az államtitkár elmondta, hogy a városháza előtti középiskolásoknak azt javasolta, forduljanak hozzá e-mailben a konkrét kérdéseikkel. Mint mondta, rengeteg a dolga, és azt is megjegyezte, egyébként nem kötelessége a diákokkal egyeztetni az oktatási rendszer változásait érintő kérdésekben, mivel ők nem képviselnek oktatásban részt vevő szervezetet.

16:59 A közel másfél órás előadáson Hoffmann Rózsa a köznevelési rendszer lényeges változásai közül tizenkét pontot emelt ki. A legfontosabbnak a pedagógus életpálya bevezetését nevezte, ami idén szeptembertől valósul meg. Hangsúlyozta, ez valószínűleg béremeléssel is együtt jár majd.

Hoffmann Rózsa Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

16:42 A KiHa képviselői az alábbi levelet nyújtották át Hoffmann Rózsának

Tisztelt Államtitkár Asszony,

Komoly és szerintünk számunkra előnytelen változások történtek a megkérdezésünk nélkül a köz- és felsőoktatásban, melyek minket, középiskolásokat mélyen érintenek.

Ez okból invitálunk megbeszélésre egy kompetens személyt a kormány oktatásügyi részlegétől, akinek érdemben kifejthetjük véleményünket, mi mint az Önök jövőjét is legjobban befolyásoló társadalmi csoport, mi a Középiskolások!

Amennyiben nem sikerülne ezt a találkozót összeszervezni, akkor kénytelenek leszünk mi is az utcára vonulni!

Tisztelettel mihamarabbi válaszát várjuk,

Középiskolai Hálózat (KiHa)

16:10 Még tart az előadás, amelynek már elején leszögezte az államtitkár: itt élőben egyetlen kérdésre sem hajlandó válaszolni, hanem az összegyűjtött kérdésekre írásban ad felel majd mindenkinek.

Hoffmann Rózsa Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

15:06 Hoffmann Rózsa megkoszorúzta a Klebelsberg-emléktáblát az iskola bejáratánál, majd elkezdte előadását. Az államtitkárt körülbelül 250 tanár hallgatja az intézmény tornacsarnokában. Körülbelül egy órát beszél a résztvevőknek.

Hoffmann Rózsa a rózsát elfogadta, a krétát visszaadta


14:26 A Botka Lászlóval lefolytatott megbeszélés után Hoffmann Rózsa elhagyta a városházát, és átvette a diákok levelét. Egy szál fehér rózsát is elfogadott a középiskolásoktól, bár ízléstelennek nevezte a pesti akciót, amikor a virágokat a Dunába dobták. A neki szánt krétákat viszont nem vette el. Azt ígérte, az oktatási államtitkárság kommunikál majd a diákokkal. Ezek után elindult a Rókus I-es általános iskolába.

Hoffmann Rózsa Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

* * *

A Középiskolai Hálózat (KIHA) öt tagja várta Hoffmann Rózsát a szegedi városháza előtt kedd délután. Az oktatási államtitkár 13 óra 55 percre érkezett Botka László polgármesterhez a városházára, az épület előtt a tanulók egy "Temetjük a közoktatást" feliratú plakáttal várták. Egy levelet is át szeretnének adni, amelyben elmondásuk szerint arra kérik Hoffmann Rózsát, hogy az Oktatási Minisztérium üljön le tárgyalni a középiskolásokkal. A diákok már megkísérelték a "kézbesítést", de az államtikár a késésre hivatkozva azt mondta nekik, hogy kifelé jövet majd átveszi tőlük a levelet.


Korábban írtuk:
Az oktatási államtitkár várhatóan 13 óra 45 percre érkezik Botka László polgármesterhez a városházára. Hoffmann Rózsa az Emberi Erőforrások Minisztériuma Együtt a jó iskoláért című országjáró körútján találkozik a megye tankerületi vezetőivel. Délután 3 órától pedig a város egyik legnagyobb alapfokú oktatási intézményébe, a nyolcszáz fős tanulói létszámmal működő Rókusi Általános Iskolába látogat.

A program az egykori oktatási miniszter, Klebelsberg Kunó emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődik, ezt követően az államtitkári az iskola tornacsarnokában előadást tart a közoktatási rendszer átalakításának eddigi tapasztalatairól, és vázolja a további lépéseket a megye pedagógusainak. A közel másfél órás szakmai programra több mint kétszáz tanárt várnak szerte a megyéből és Szegedről.

Olvasóink írták

113 hozzászólás
 • 113. savarjo 2013. február 01. 17:45
  „" Amint azt az American Journal of Preventive Medicine című lapban megjelent tanulmányt készítő David Bassett, a Tennessee Egyetem professzora kifejtette, a vizsgálat alapján elmondható, hogy a politikusoknak igen nagy felelősségük van a tekintetben, hogy a gyerekek mennyit mozognak egy nap. Az Egyesült Államok kormányának a fizikai aktivitásra vonatkozó útmutatója alapján egy fiatal gyereknek legalább napi egy óra mozgásra van szüksége, ám friss kutatások szerint ezt a mennyiséget a 6-11 éveseknek csupán 42, a tizenéveseknek pedig már csak 8 százaléka teljesíti. " (idézet az internetről)

  A regisztáció számomra természetes,hiszen a terem befogadó képesség nem végtelen, továbbá az ideiglenes előadóba ülöhelyet is illik biztosítani
  A tanári tájékoztatáson azonban nem voltam jelen,csak megbizható forrásból hallottam, ugyanis nem vagyok pedagógus. Szívesen elmentem volna. Az online cikk stiláris jegyei az , amiért (tollat fogtam) billyentyűt leütöttem, no és a ma még nem is választó polgárok (KIHA) levelének tartalma és stilusa. Ennyi : Barátsággal mindenkihez.”
 • 112. meska 2013. január 30. 19:01
  „Tisztelt Savarjo

  A kétszázötven regisztrált , szabadidejében résztvevőről pedig a következőket:

  1. Aki tőlünk ment, az biztos hogy nem a szabadidejében volt ott.

  2. Elég érdekes demokrácia az, ahol a regisztráltan lehet csak meghallgatni egy olyan államtitkár gondolatait, aki ennyi gyermek és ifjú jövőjéért felel. /Nekünk is felelnie, mindannyiunknak, és nemcsak emailben/

  3. Arról nem is beszélve, hogy a roadshow ténye mikor került hivatalosan a szegediek elé. /a Délmagyar aznap 9.33-kor hozta - hogy az iskolákban tanító tanárok mikor és hogyan tudták meg, azt vagy a fantázádra bízom, vagy egy rögtönzött közvéleménykutatásra/

  Abban egyetértek, hogy az újságíró kötelessége a hiteles tájékoztatás. Bár sűrűn érzem a gondolataikban a politikusi arroganciára reflektáló szvakat/szelektálást. Ez nem jó. De az arrogancia se az ám!”
 • 111. tatár 2013. január 30. 14:50
  „110. anyahajókabinajtóhajtogató 2013.01.30. 13:24
  Szegény hajtogató. Ilyen nagy volt a drill a szellemi fogyatékosok kisegítő iskolájában? :-)”
 • 110. anyahajókabinajtóhajtogató 2013. január 30. 13:24
  „Én nem tudom, hogy miért ilyen pofátlanok egyes fiatalok, beszólogatnak még az államtitkároknak is.Persze tudom a baloldal hecceli fel ezeket a tudatlanokat, akik még nem érettek meg arra, hogy vitapartnerek legyenek, meg különben is mit képzelnek.A mi időnkben meg sem mertünk mukkanni, ha az igazgató beszélt, nemhogy államtitkár, és mégis jól képzett, tájékozott emberekké váltunk.Végre egy kormány, amelyik rendet szeretne, a liberális felforgatás után.Persze az más kérdés, hogy az anyagi keret korlátozott, a szoc-lib kormányok tolvajlása után.”
 • 109. savarjo 2013. január 30. 11:30
  „Tisztelt és Kedves Meska ! Örömmel látom gondolkodó olvaók is vannak. Nem vitázni szeretnék, véleményt mondtam.
  Diktatura ? tárgyalás? az utcán? A suliban vagy otthon, az oviban? Kétszázötven regisztrált résztvevő szabadidejében délután hallgatta meg az előadót. Tudni kellene az itt íróknak, mi hangzott el a rókusiban.
  Sajnos a hírmondás nem hiteles. Szive, joga ?
  A választó polgár jelelőtekről pedig annyit, adják át jelenlegi magyar tanáraiknak amit papírra vetettek.”
 • 108. dondongó 2013. január 30. 09:43
  „Érdemes a képeket megnézni. Többet mesélnek, mint a tudósítás. Az egész iskolát ünneplőbe öltöztették, felsorakoztatták, a tanarakat kirendelték (illetve bocsi, elmentek csak úgy, érdeklődésbül) meghallgatni az aktuális eligazítást), Rózsa Asszony a gyermekekkel smúzolt .
  Bocsika, volt itt valami rendszerváltás ´90-ben? Nem emléxem. :-)”
 • 107. jozko 2013. január 30. 09:36
  „96. tucat:

  ...továbbá szabad péntek, szabad szombat, szabad szappanozni!
  Ajánlanám / ha szabad / : mától kedve a Te neved Liberátor legyen!
  /Kezdheted a szőnyegbombázást...:) /

  Más:
  Kurta-furcsa lehetett a városházi " szub ´róza´ " találkozó.
  Botka László polgármester urat netán megszúrkálták a rózsa tüskéi: semmi kirohanás?”
 • 106. Power 2013. január 30. 09:34
  „Ma reggel azt hallottam a rádióban, hogy a diákok nem tudnak írni, olvasni, hogy funkcionális analfabéták...
  "Ezentúl nem maradhat el egyetlen testnevelés óra sem"
  A heti öt óra testnevelés éppen olyan tantárgyaktól von el óraszámokat mint az írás, az olvasás, arról nem beszélve, hogy jobb esetben csak egy tornaterem van egy iskolában. Lassan ott tartunk, hogy az idegennyelvi órák száma magasabb lesz, mint az anyanyelvi órák száma, magyar irodalom és nyelvtan együtt. Hogy akarnak így "kiművelt emberfőket" nevelni?
  Szerintem Hoffman Rózsa súlyos ellentmondásba keveredett.”
 • 105. J.G. 2013. január 30. 09:02
  „" azt is megjegyezte, egyébként nem kötelessége a diákokkal egyeztetni az oktatási rendszer változásait érintő kérdésekben"
  Persze, hogy nem kötelessége. Diktatúrában nem.

  Egyébként szánalmasan elmenekül a kérdések elől. Biztos kínosak neki.”
 • 104. acidrain 2013. január 30. 08:55
  „Annyira fontos nekünk a pedagógus életpálya modell, hogy harmadik éve sz*runk rá :)

  10/10”
 • 103. roxper 2013. január 30. 07:53
  „97.
  Igen, ez nemet fog jelenteni, mert a valószínűleg ahhoz van kötve, hogy összejön-e a költségvetésbe bekalkulált 0.9%-os növekedés, illetve a 283 Ft-os euró árfolyam hogyan alakul, a bevételi oldalról, e-útdíjról már nem is beszélve. Szerintem tudja mindenki a választ és sejti mi lesz a költségvetés sorsa, szerintem legkésőbb márc 14-én már módosítani fogják!”
 • 102. balihoho 2013. január 30. 07:22
  „A gyerekeknek, diákoknak, a tanulás lenne a dolguk, de sajnos az Orbáni gazdagok pártja, a szerényebb életkörülmények között élő diákságtól, ezt a lehetőséget is elveszi! Erről szólnak a elégedetlenkedő megnyilvánulások. Az pedig hab a tortán, hogy Hoffmannék köpnek az egészre! De tőlük mást nem is lehet várni, felélik a mát, és nem gondolnak a jövőre.”
 • 101. meska 2013. január 30. 06:36
  „Drága Savarjo,osztanám tucat véleményét: vannak emberi cselekedetsorok, és van egyfajta mentalitás, amit a cikkíró - bármily független is, de érzékel - hogy is mondjam a Te szavaiddal: leveszi a cikk főszereplőjének cizelláltságát. Nos, és hogy ki milyen irományt ad ki a kezéből és hány évesen: valóban a stílusjegy a lényeg. Így egybeírva. (öngól)”
 • 100. Egyolvasó 2013. január 30. 06:22
  „A mindennapos testnevelés fontosságát hangsúlyozva Hoffmann Rózsa

  Sok gyerek csak az iskolában tud (ha a szülők bírják anyagilag) normálisan táplálkozni, megnézném, hogy ön hogy tornázna éhgyomorral.”
 • 99. fotelagy 2013. január 30. 05:45
  „Igaza van az államtitkárnak, jó lenne talán hallgatni rá. Azt kezdem látni, hogy gyerekek részéről kialakul a farok csóválja a kutyát effektus. Nekik nem tanulás lenne a dolguk éppen?”
 • 98. Mathiasking 2013. január 30. 05:37
  „Az arrogancia magasiskolája volt a látogatás eredménye. Még a HVG is (http://hvg.hu/itthon/20130129_Eddig_hajas_ludtalpas_gyerekeket_neveltek) írt erről. Szégyen, hogy a jövő nemzedékét mennyire semmibe veszik, pedig Ők lesznek a szavazó táboruk potenciális mennyisége. Vagy talán mégsem?”
 • 97. la-za 2013. január 29. 23:11
  „"A legfontosabbnak a pedagógus életpálya bevezetését nevezte, ami idén szeptembertől valósul meg. Hangsúlyozta, ez valószínűleg béremeléssel is együtt jár majd."

  VALÓSZÍNŰLEG???

  Ez általában nemet jelent......”
 • 96. tucat 2013. január 29. 22:43
  „93. savarjo
  Ami a helyesírási és stílushibákat illeti, "szabad legyen" javasolnom, hogy fogadja el a srácoktól, ha helyet szorítanak Önnek abban az osztályban, amelybe irányította őket. Szabad legyen felhívnom becses figyelmét arra is, hogy ők nem politikai pályára készülnek, hanem a jelenleg igencsak beszűkült hazai perspektívájú életükre, arra, hogy szabad legyen kikúrálniuk Önt a betegségéből, szabad legyen tanítaniuk a gyerekeit, meg általában szabad legyen működtetniük ennek az országnak (vagy mi ez itt-en) a gazdaságát, a társadalmát, a tudományos életét (vagy mije van még neki), hogy szabad legyen.
  Hogy ki kit fenyeget, mivel és hogyan, abba most, tekintettel a késői órára, szabad legyen nem elmélyedni. Meddő vita lenne amúgy is, ha szabad egy őszinte, némiképp provizórikus észrevételt tennem a várható eredményre nézve.

  Végül szabad legyen szívből kívánnom, hogy szabad legyen.
  Ja, és, persze, engedje meg, kérem, hogy jó hosszú, pihentető, ingerszegény éjszakát kívánjak, ha szabad őszintének lennem...”
 • 95. tucat 2013. január 29. 22:27
  „Kösz, hogy hozzászólhatok!
  Szóra sem érdemes.
  (Hiába, a sokoldalú szocialista embertípus csak keresztesre cseréli a vörös csillagos párttagkönyvét. Számára ez a cursus honorum. Mint tüdőshalnak a pocsolya.)”
 • 94. Ebgondolat 2013. január 29. 22:23
  „Már hogy válaszolna Józsika néni egyetlen kérdésre is. Majd a pártközpontból megküldik a választ.”
113 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb valótlan szegedi bejegyzés a Facebookon

Valótlan tartalmú az a Facebookon terjedő bejegyzés, amely szerint bedrogoztak és megerőszakoltak egy lányt ma hajnalban Szegeden. Tovább olvasom