Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Hogy kerül a cipő az ablakba?

Szeged - Olykor elképesztő dolgokat lát az utcán az ember. E sorok írója eldobott egész kilós kenyértől, gyógyszergyártáshoz használt alapanyag tárolására szolgáló többliteres flakonokig sok mindent látott már Szegeden.
Mínusz 13-14 fokban azonban ritka, hogy egy pár női körömcipőre bukkanunk.

Eme remek fotóval köszönti az új esztendőt kollégánk, aki az alábbi, elgondolkodtató pillanatot örökítette meg jártában-keltében Szegeden. Talán valamiféle modern Hamupipőke-történet szereplője lehet az ablakban hagyott egy pár magas sarkú cipő, de az biztos, hogy szilveszter éjszakája után többféleképpen is megmagyarázható, miként került a női cipellő az ablakba.

Tény, hogy a farkasordító hideg ellenére több hölgy is bevállalta a miniszoknyát és a körömcipőt az év utolsó napján, így nem lenne csoda, ha a cipellőt a gazdája akár útközben cserélte volna melegebb lábbelire. Azzal is számolnunk kell, hogy a tulajdonos nem a saját lábán hagyta el az óévbúcsúztatás tetthelyét – ilyet is láttunk már –, így viszont már nem is vált ki akkora megrökönyödést egy pár női cipő.

Elárvult körömcipők egy szegedi kapualjban. Fotó: Kuklis István
Elárvult körömcipők egy szegedi kapualjban. Fotó: Kuklis István

Végül figyelembe kell vennünk a leginkább szívszorító verziót, amely szerint egy kidobásra ítélt pár cipőt kívánt megmenteni valaki. Talán nem volt szíve kukába dobni az egykori tulajdonosának, vagy éppen a kukából halászta ki valaki. Merthogy utóbbira sokan rászorulnak Szegeden is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányzati igenre vár a Rola újraindítása

Helyi vállalkozók eddig 70 millió forintot gyűjtöttek össze, most az állami válaszra várnak. Tovább olvasom