Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Hogyan élték meg a 2008-as évet az ismert szegedi emberek?

Szeged - Mi jut eszükbe az óévről, és mit várnak az újtól? A legszebb és a legszomorúbb pillanatairól kérdeztük Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőt, Márkus Judit színésznőt, Kligl Sándor szobrászt, Laluska Balázs kézilabdázót és Farkasné Pocsai Blanka önkormányzati képviselőt.
A gyermekvárásról szól 2009

– A sérülésemet szívesen kitörölném ebből az évből. Szebb pillanatokból szerencsére jóval több akadt. A tavaszi félévem a spanyol kézilabda-bajnokságban jól sikerült, októberben pedig már biztosak voltunk abban, hogy a feleségem ismét gyermeket vár, ráadásul Bence fiunk mellé egy kislányt. Ennél kívánni sem lehetett volna többet. 2009 a magánéletemben ezért a gyermekvárásról szól majd, míg a pályán a Pick Szegeddel három fronton, a kupában, a bajnokságban és a KEK-ben kell bizonyítanunk és minél jobb eredményt elérnünk. Egy címet mindenképpen szeretnék nyerni, a három már csodaszámba menne – összegzett Laluska Balázs kézilabdázó.

Öröm és bánat is érte a színházban

– A legszomorúbb pillanat azt hiszem ismert: el kellett mennem a Szegedi Nemzeti Színháztól. A legnagyobb öröm is szakmai jellegű: árnyszínházként színpadra állítottuk az Apáca-pác című musicalt, amit azóta is sikerrel adunk elő. Jövőre egy jó évadot szeretnék magamnak és új társulatomnak, a kassai Thália Színháznak. A családomnak pedig egészséget, mert ez a legfontosabb – mondta Márkus Judit színésznő.

Családi sikerek

– 2008 nálunk a családegyesítés éve volt. A férjem korábban Komlón dolgozott, idén visszatért Szegedre, aminek nagyon örültem. Boldog vagyok amiatt is, hogy a fiam sikeresen leérettségizett, jogosítványt szerzett. Szerencsére 2008-ban – le is kopogom gyorsan – nem találkoztam olyan problémával, amit ne sikerült volna valahogy megoldani. Jövőre a körzetemben minél hamarabb szeretném bővíteni a tömegközlekedést, fejleszteni a közvilágítást. A magánéletben pedig azt kívánom, hogy maradjon úgy a családom, ahogyan most van – sorolta kívánságait Farkasné Pocsai Blanka fideszes önkormányzati képviselő.

Megszületett a negyedik unoka

– Szakmai szempontból sikeres éven vagyok túl: az országban négy köztéri szobromat avatták fel, és több domborművet is készítettem. Beteg sem voltam az idén, amit az én koromban már örömmel kell fogadni. A legnagyobb boldogság mégis az volt, amikor az ünnepek előtt néhány héttel megszületett negyedik unokám, fiam Kligl Ádám operatőr és Jakupcsek Gabriella kislánya. Bizakodva tekintek a jövő évre, szép számmal vannak felkéréseim, remélem, mindegyiket sikerül elkészítenem. A legnagyobb kudarc 2008-ban számomra a fiatalon elhunyt focista, Fehér Miklós nagyméretű portréja körül kialakult botrány lett. A megrendelő arra hivatkozva, hogy nem tartottam be a határidőt, nem fizetett az alkotásért. Az ügy jelenleg a bíróság előtt van – elevenítette fel 2008 legfontosabb momentumait Kligl Sándor szobrász.

A barátai mindig felvidították

– Szomorú pillanat nem, bosszantó azonban volt az évben. Egy másodpercig nem figyeltem, és koccantam az autómmal. Rendőrt nem kellet hívni, elismertem a felelősségemet. A legvidámabb pillanatok számomra mindig azok, amikor nagy ritkán a haverjaimmal tudok találkozni. A karácsony meglepően nyugodt volt, ez tetszett. Jövőre kicsit nyugodtabb évre számítok az ideinél, és szeretnék saját otthont teremteni magamnak – felelte kérdéseinkre Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminchét határsértőt fogtak el megyeszerte

Szeged - Három szerbet egy autóbuszon, négyet az egyik szegedi benzinkútról a városba tartó taxiban… Tovább olvasom