Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Hőkamera segítségével fogták el a cserbenhagyót

Röszke - Közvetlen szolgálat felvételt követően 01.30-án este 07:45 órakor a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrőrei a határterület ellenőrzése közben az M5-ös autópálya röszkei lehajtójánál egy összetört kis tehergépjárművet találtak.
Közvetlen szolgálat felvételt követően 01.30-án este 07:45 órakor a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrőrei a határterület ellenőrzése közben az M5-ös autópálya röszkei lehajtójánál egy összetört kis tehergépjárművet találtak. A szerb gépjármű vezetője a helyszínen elmondta, hogy egy általa ismeretlen személy Opel típusú személygépjárművel neki hajtott, majd a helyszínt gyorsan elhagyta (személyi sérülés nem történt). A járőrök értesítették a balesetről a balástyai Autópálya Rendőrséget, illetve a határon szolgálatot teljesítő járőröket, akik a határőrizeti technikai eszközök segítségével rögtön megkezdték a kérdéses személy keresését.

20:30 órakor röszkei helyi lakos bejelentést tett, hogy közvetlenül a tanyája mellet egy ismeretlen törött „Opel Astra" típusú gépjármű áll. Helyszínre érve a határrendészek megállapították, hogy feltételezhetően a cserbenhagyással gyanúsítható személy gépjárműve. Eközben 20:35 órakor közvetlenül a határvonalon szolgálatot teljesítő járőrök kézi hőkamerával egy ismeretlen férfit láttak a szerb határ felé mozogni. Rögtön intézkedtek a személy elfogására, melyet sikeresen végrehajtottak.

A vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a feltartóztatott személy magyar állampolgár alkoholos befolyásoltság alatt áll, és megegyezik a cserbenhagyóval.

További eljárás lefolytatása végett előállításra került a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott gépkocsit fedtek fel a röszkei határátkelőnél

Röszke - Az útlevélkezelő több éves szakmai tapasztalatának köszönhetően sikerült felfedni a lopott… Tovább olvasom