Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Holnap nyit a hídi vásár Szegeden, látogatható a dóm tornya

Folytatódik és bővül a Szeged-napi ünnepi rendezvények kínálata. Ezek miatt szombattól lezárják a belváros több utcáját, megváltozik a közlekedési rend. A buszok Újszegedre a Bertalan hídon járnak.
A Szeged-napi rendezvények miatt szombaton 0 órától várhatóan hétfő hajnali 4 óráig megváltozik a belváros forgalmi rendje. Több helyen lezárják az utakat, egyes – korábban egyirányú – utcákat kétirányúsítanak. A hídi vásár miatt lezárják a Belvárosi hidat, a Híd és a Vár utcát, a színháznál a körforgalomtól a Belvárosi hídig terjedő útszakaszt, a Széchenyi teret, a szegedi és az újszegedi hídfeljáró útjait. Az érintett utakon valamennyi jelzőlámpa villogó, sárga üzemmódban működik.

Tömegközlekedés a Bertalan hídon

Az Újszegedet érintő tömegközlekedési járművek – 2, 60, 60Y, 70, 71-es autóbuszok valamint az 5-ös jelzésű trolipótló autóbusz – május 20-án üzemkezdettől május 21-én üzemzárásig a megszokottól eltérően a Bertalan hídon közlekednek. Egyes megállókat áthelyeznek, s újakat létesítenek. További részletes információ a Szegedi Közlekedési Kft. Közönségkapcsolatok Irodájában (tel.: 62/485-495), valamint a Tisza Volán Közönségkapcsolatok Irodájában (tel.: 62/550-180) kérhető és a járműveken elhelyezett szórólapokon olvasható.

Az ünnepi programok sora folytatódik, ma délután adják át a város művészeti díjait, valamint a Szeged Sportolója és Szeged Sportjáért kitüntetéseket. A Dugonics téren ma délután 1 órától estig váltják egymást a zenekarok. 6 órától a Magna Cum Laude ad koncertet, este 8-tól a Navrang játszik. A Móra Ferenc Múzeumban este 6 órakor nyílik A magyarországi szlovákok lakodalmi viselete a XX. század elején című kiállítás.

Holnap délelőtt 10 órakor nyit a hídi vásár. A rendezvényekbe bekapcsolódik a fogadalmi templom, szombaton 10 és 17 óra között ingyenes templom- és altemplom-bemutatóra várják az érdeklődőket. A dóm tornyának kilátója holnap 10 és 17, vasárnap 13 és 17 óra között látogatható, felnőtteknek 500, gyermekeknek 300 forint a belépő. A Somogyi-könyvtár a múzeumban vendégeskedik. Holnap délelőtt 11 órakor kezdődik a Mecénás olvasók a város 125 éves könyvtárában című rendezvény a kupolacsarnokban. Vendégek Gregor József, Szabó Csilla, Darvasi László, Szőnyi György Endre, Zoltán Csaba. Délután 3 órától látogatható a Legyen a vendégem! – Sokszemközt Somogyi Károllyal című kiállítás. Holnap egyes fiókkönyvtárak – a Csillag téri, az északvárosi, az odesszai, a rókusi, valamint a hangoskönyvtár – nyitva tartanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyárra már csak délelőttre lehet esküvőt lekötni

Lassan betelnek a szegedi anyakönyvi csoport házassági előjegyzései. Májusra találni még helyet,… Tovább olvasom