Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Holttest a toronyházban

Szeged - Meghalt, és egy hétig lakásában feküdt az újszegedi 17 emeletes ház egyik lakója. Az IKV szerint a hagyatéki eljárás lezárulásáig nem lehet takarítani.
– A múlt héten végig éreztük ezt a kellemetlen szagot, emiatt a lakásban lévő szellőzőket is lefóliáztuk – mesélte a neve mellőzését kérő lakó az újszegedi 17 emeletes IKV-s toronyház 13. emeletéről. Kiderült: egy emelettel lejjebb az egyik lakó, egy 45 év körüli férfi meghalt, de több mint egy hétig senki sem nyitotta rá az ajtót.

Egy hete nem látták a szomszédot

– Szombat este fél 10-kor érkezett bejelentés a Szegedi Rendőrkapitányságra, hogy a 12. emeleti lakók nagyon erős, szúrós szagot éreznek, és a lakásban élő férfit már egy hete nem látták – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a halálesetet.

Szombaton nem bírták tovább a bűzt a szomszédok, értesítették a rendőrséget. – A rendőrök a tűzoltók közreműködésével feltörték a lakást, ahol megtalálták a férfi holttestét.

A névtelenséget kérő szomszéd nem a sajnálatos haláleset miatt kereste meg szerkesztőségünket. – Felhívtam az IKV-t: kértem, hogy takarítsák, fertőtlenítsék ki a halott lakását, hogy elmúljon ez a szag. Az ügyintéző azt közölte, a hagyatéki eljárás lezárulásáig nem tehetik – panaszkodott olvasónk.

Kedden délelőtt a tizenkettedik emeleti, 85-ös számú lakásnál a fertőtlenítő szerrel frissen felmosott padló illata a lakásból szivárgó bűzzel keveredett. – Kedden kint voltak az IKV-től, klórral fertőtlenítettek. Még a folyosói ablakot is nyitva hagyták, de nagyon fáztunk, beteg vagyok, ezért becsuktuk. Most újra bűz van – mondta az egyik emeleti lakó.

– Hétfő reggel értesültem a halálesetről, azonnal jeleztük a hagyatéki irodának. Az eljárásrend szerint ha nincs hozzátartozó, akkor a hagyatéki eljárás végéig az elhunyt ingatlanjába nem lehetne belépni – közölte Markovjev Tihamér, az IKV rendészeti vezetője. – Annyit megtettünk, hogy hatósági tanú jelenlétében kinyitottuk a lakást, a halott helyét klórmésszel beszórtuk.

A rendészeti vezető hozzátette: a hagyatéki eljárás befejezése nem az IKV-n múlik, azt követően viszont elvégezhetik a teljes fertőtlenítést.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Smerdis 2012. február 24. 06:57
  „büdösben még senki sem fagyott meg! :))”
 • 32. SZEMOKA 2012. február 23. 22:42
  „klj-54
  Épp akartam írni, hogy a 4.-en volt már hasonló eset, mamám ott lakott anno.”
 • 31. Lacimaci 2012. február 23. 09:08
  „Persze ez a cikk csak hangulatkeltes lehet , ilyen a vilagon nincs ha pedig igen kikellene rugni azokat akik miatt akar egy napot is buzos kornyezetben kell ellniuk a lakoknak.....azt a hozzanemerto vagy munkajat lelkiismeretlenul vegzo IKV illetekessel kezdve aki nem talalt megoldast a problemara csak a kezeit mossa...”
 • 30. Vöröske 2012. február 22. 20:44
  „Ha szerencséjük van a lakóknak akkor a hagyatéki eljárást olyan gyorsan csinálják meg ,mint vásárhelyen,ahol az egyik ismerősömnek meghalt a kislánya.6 napot élt,de vásárhelyen 1 hónap alatt kiküldték a hagyatéki tárgyalásra a papírt,csak ,hogy a szülők fizethessenek érte.Arra hivatkoztak,hogy a 6 napot élt gyermekre a nagyszülők esetleg ráírtak valamilyen ingatlant vagy értékes ékszert ajándékoztak.A lakók ha gyors hagyatéki eljárást akarnak akkor kérjék a vásárhelyi hivatalt ,mert ott olyan buzgók csak ,hogy pénzt hajthassanak be.Nem kell 6 hónapot várni.”
 • 29. aquila0126 2012. február 22. 17:33
  „22. Hogyne007 2012.02.22. 14:58
  Lásd be, a hozzászólásod nélkül ez a cikk semmit nem mond. A nyomorba került emberek azért nyúlnak az alkoholhoz, mert attól "optimistábbak" lesznek. Gondolom italból is a legócskábbat és legolcsóbbat itta. Valószínű, a tartozása jóval több volt, mint amit italra költött. Akárhogy is én sajnálom, hogy egy 45 éves embernek így kell elpusztulnia.
  Az ikv mittudoménkicsodája meg olyan kevés mint macisajtban a brummogás. Az ott lakó az ÁNTSZ ajtaján dörömböljön, ne az ikv-nál.”
 • 28. howatowabb 2012. február 22. 16:31
  „"Az ügyintéző azt közölte, a hagyatéki eljárás lezárulásáig nem tehetik - panaszkodott olvasónk." Nem értem! Elolvasva a cikket, no és a hozzászólásokat, felmerült bennem egy kérdés. Mit akarnak hagyatékolni? A szagot? Mert ugyebár az is kiderül itt, hogy milyen csodálatos életet élt a lakó, aki valószínű bérlő volt, az IKV bérlője. Áramszámla nem fizetés, többszörös kilakoltatásra való szándék mind azt mutatja, hogy nincs vagyon, amit hagyatékul hagyna, csak adósság (no meg a bűz), amire nehéz lesz örököst találni.Biztosan van erre szabály, értem én, csak értetlen számomra, ha már nem bűnügyi helyszínről beszélünk.Egyébként az ilyen lakótárs egy gyöngyszem , főként, ha vállalni kell a közösségnek a felhalmozott adósságaiból! Akkor egyenesen szentté kell avatni! Ne haragudjatok, ez az én véleményem.”
 • 27. Norcika1 2012. február 22. 16:25
  „Szerintem ez a cikk nem arról szól, hogy az IKV hibás, hanem, hogy nincs fertőtlenítve a lakás, a szag terjeng.
  Ahogy olvasom a hozzászólásokat kiderül, hogy ezek szerint más szagok is vannak, így mire gyanakodjanak a szomszédok? Én sem tudom, hogy milyen a bomló emberi szag! De az is biztos, hogy nem élnék olyan lakásba ahol ez a bűz van, és a bútorokba, ruhákba, ágyneműkbe beivódik! Több mint valószínű, hogy bűz esetén én sem a hullaszagra gondolnék, hanem romlott húsra stb.

  " Amint érintett ebben a témában, csak annyit tennék hozz, hogy a folyosón az igénytelen emberektől alapból olyan szag van, hogy nem lehet kimenni a lakásból csak előre beparfümözött zsebkendővel, szóval elég nehéz kiszűrni a szagokat!"”
 • 26. Tica25 2012. február 22. 15:47
  „Illetve még annyit, hogy Markovjev Tihamér Úr mihamarabb lépett az ügyben, ami tőle telt azt megtette!”
 • 25. Tica25 2012. február 22. 15:46
  „Nem az IKV-t kell hibáztatni, mert az ÁNTSZ megmondta nem tudnak tenni semmit, ebben az esetben! Lehet okoskodni, de ha nem tudnak tenni semmit, akkor ez van!”
 • 24. tuskóhopkins 2012. február 22. 15:25
  „Szerző Úr, hahó! Várom a választ!”
 • 23. varadipal 2012. február 22. 15:11
  „Össze- vissza beszél a lakás tulajdonos IKV. Ki kell hivatni az ANTSZ-t fertőzésveszélyre hivatkozással, majd az hatóságilag bemegy és elrendeli az7 azonnali fertőtlenítést. Az IKV soha nem veszi tudomásul, hogy a tuljadonosnak kötelezettségei is vannak, játsza a hatóságosdit egész addíg míg tenni nem kell valamit. Hé emberek! feltalálták már a melegvizet, meg a kirúgott IKV vezetőt.”
 • 22. Hogyne007 2012. február 22. 14:58
  „Tetszenek a hozzászólások. Nagyon izgalmasak és ötletesek. Főleg az a rész tetszik, hogy több mint 1 hete ott feküdt holtan. Az úriemberről azt azért tudni kell, hogy több mint egy éve folyik a kilakoltatása és mai napig nincs tisztázva a jelképesnek cseppet sem mondható tartozása az IKV fele. Ez is biztos a szomszédok hibája. Valamint olyan luxusra mint áram nem tartott igényt ezért a megfelelő szervek elvitték a villanyórát. Tudom most jön majd a sajnálat mindenki részéről az elhunyt irányába, de kérdem én, tényleg csak az alkoholra futja mindenkinek aki szorult helyzetbe kerül? Mert arra mindig tellett..... Tehát ki is kerekedett miért nem tudott róla senki semmit. Hiszen hivatalosan már több mint 1 éve kilakoltatták... A szag az pedig csak szombat estére durrant be. Mivel előtte más szagokat érzett az ember, így ilyet nem feltételezett. A részvét ettől függetlenül természetesen működik. A cikk írója meg nagyon szépen tudja ferdíteni a valóságot. A takarítás még várat magára...”
 • 21. vári 2012. február 22. 14:28
  „dodoni

  "Egy nem házasodó, önző, magának élő népességű, ezért fogyó, öregedő, maradék utódait külföldre szóró országban még sok-sok ilyen esetre készüljünk fel."

  Micsoda röntgenszemed van.”
 • 20. Tica25 2012. február 22. 13:19
  „Én nem tettem. Tényeket közöltek. És azt, hogy hiányos információ birtokában ne nyilatkozzon senki!”
 • 19. 3évesférfi 2012. február 22. 13:10
  „18. Tica25: Itt az emberek gyorsan és durván ítélnek, magukat mindig más fölé helyezve, gyakorlatilag lehüyézve azt, akiről szó van.
  Kb. mint ahogy te tetted a lakótársaiddal kapcsolatban.”
 • 18. Tica25 2012. február 22. 12:51
  „AMint érintett ebben a témában, csak annyit tennék hozz, hogy a folyosón az igénytelen emberektől alapból olyan szag van, hogy nem lehet kimenni a lakásból csak előre beparfümözött zsebkendővel, szóval elég nehéz kiszűrni a szagokat!
  A másik , hogyha a kedves egy emelettel fentebb lakó ha már előbb érezte miért nem szólt? Mert ugye nem ő szólt. Olyan emberek nyilatkoznak az ügyben akik nem is cselekedtek semmit. Én szombaton éreztem először a szagot, de amint megéreztem egyből a rendőrséghez fordultam. A hiányos ismeretekből fakadóan, a kedves lakók, akik tragédiaként a mai napig emlegetik, azt sem tudták, hogy az IKV már hétfőn kijött fertőtleníteni, szintén egy betelefonáló jóvoltából.
  Annyit még hozzátennék, hogy ÁNTSZ-hez is betelefonált, de közölték, nem tudnak semmit tenni! De persze lehet ítélkezni, mert elég sokan megteszik, hogy hol voltak a szomszédok. Én korán reggel elmegyek itthonról, késő este haza jövök, ha egy hónapban egyszer találkoztam a szomszédommal sokat mondok.”
 • 17. tonyk 2012. február 22. 12:23
  „moderálva, köszönjük”
 • 16. newdog 2012. február 22. 11:47
  „Arról van csak szó, hogy az IKV-nek is büdös a munka. Sajnos eluralkodott nagyon sok cégen (Mo-n), s képviselőiken, hogy nem a megoldást keresik a problémára, hanem a kibúvót, hogy hogyan lehet levakarni magukról a melót. Valószínűleg abban bíznak, hogy a hagyatéki eljárásig előkerül egy hozzátartozó aki majd kitakarít, s megragadták ezt a "védekezést".
  Hatósági tanú jelenlétében ugyanúgy fel lehet nyitni a lakást és megszüntetni a szag forrását, mint ahogyan a holttest fertőtlenítésénél tették. Gondolom van olyan lakó, aki ha nem is szívesen, de bevállalná hogy jelen legyen annak érdekében, hogy ne legyen bűz a házban. Simán feljelenteném őket az ÁNTSZ-nél.”
 • 15. 3évesférfi 2012. február 22. 11:37
  „1. dodoni: Úgy van, ilyesmi nem fordul elő más országokban, és Tisztességes Keresztény Polgári Nagymagyar Világbirodalomban sem fordulna elő!”
 • 14. tuskóhopkins 2012. február 22. 10:06
  „A Szerző Úrnak nem jutott eszébe a "hagyatéki iroda" álláspontja felől érdeklődni? Merthogy ettől lenne érdekes és informatív az írás: mit tehetnek az ügy gyors lezárása érdekében?
  (Persze, így gyorsabb, egyszerűbb: kirohanni a helyszínre, megszólaltatni a névteleneket, oszt kész is a cikk.)”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem bírják tovább a belvárosi kereskedők

Újragondolt bérleti díjakat, a vállalkozókhoz való lojális hozzáállást kér az IKV-nak írt levelében egy szegedi vállalkozó. Tovább olvasom